Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ        6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ                ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ


Μια νέα χρονιά ανοίγει ταυτόχρονα με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Μπροστά μας έχουμε ένα νέο κύκλο εξελίξεων ιδιαίτερα σημαντικών σε όλα τα επίπεδα.
Όλες οι δομές του κράτους βρίσκονται σε ανασύσταση, σε μια αναθεώρηση.
Στο χώρο της παιδείας αναμένουμε τις πρωτοβουλίες των καθηγητών και ίσως των δασκάλων αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή την μείωση των θέσεων στην μέση εκπαίδευση με το πρόγραμμα της κινητικότητας.
Παρεμβάσεις στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στο λύκειο, αρχής γενομένης από την πρώτη λυκείου. Ήδη η βουλή συζητεί το νέο νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας και που αναμένεται ότι ότι θα υπερψηφιστεί ίσως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις.
Στο χώρο της υγείας, νοσοκομεία, αλλάζουν τον χαρακτήρα τους, νέες δομές σε εξέλιξη με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να βρίσκονται στους δρόμους χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά ή όχι.
Στον χώρο της οικονομίας η κυβέρνηση ξετυλίγει σιγά αλλά σταθερά τους στόχους της στη βάση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ισχυριζόμενη ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας οικονομικής κατάστασης. Το πρωτογενές πλεόνασμα ίσως να αποτελέσει το κυριότερο τεκμήριο της πειθαρχημένης πολιτικής στο πλαίσιο της δομοσιονομικής προσαρμογής στο πρόγραμμα που επέβαλε η τρόϊκα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σε αναμονή εξαιρετικά σπουδαίων εξελίξεων αναφορικά με τα οικονομικά της, τις δομές της, τους εργαζόμενους, την κινητικότητα ακόμη και στο σύστημα των εκλογών τον ερχόμενο Μάϊο.
Ο χώρος των εργασιακών σχέσεων περνά σε μια άλλη φάση όπου ο εργαζόμενος με τον εργοδότη θα βρεθούν πιο κοντά από κάθε άλλη χρονική συγκυρία. Μέτωπο βλέπουν πολλοί να αναπτύσσεται απέναντι στο κράτος με συμμάχους τον εργοδότη και τους εργαζομένους. Εξαιρετικά σημαντικό και εντυπωσιακό.
Όλη η κοινωνία σε πλήρη αναδόμηση, προβληματισμένη και εν πολλοίς θεατής ανήμπορη να επιτύχει κάποια αλλαγή ταυτισμένη με την δική της οπτική.
Σ΄αυτό το σκηνικό οι δημοτικές παρατάξεις προσπαθούν να προβλέψουν την πορεία των πραγμάτων και τα αποτελέσματα των εξελίξεων αυτών ώστε να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους εν όψει της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τον ερχόμενο Μάϊο.
Αν και μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές διακοπές η δημοτική μας παράταξη δεν σταμάτησε να εργάζεται να αναπτύσσει τις δράσεις της, να σκέπτεται και να σχηματίζει νέες δράσεις για το μέλλον.
Κι εμείς, όπως και άλλοι, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα ώστε να διορθώνουμε, να ανασχηματίζουμε τις δράσεις μας, να οραματιζόμαστε και κυρίως να παρεμβαίνουμε με πρωτοβουλίες στις κοινωνικές δράσεις.
Βρισκόμαστε εδώ, πιστοί στο ηθικό καθήκον μας και ασφαλώς στο καθήκον που πηγάζει από την ευθύνη που μας έδωσαν όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά στην κοινωνία είτε κάποιοι ενοχλούνται είτε χαίρονται είτε τους είναι αδιάφορο. Το κριτήριο της δικής μας παρουσίας δεν είναι εκείνοι που ενοχλούνται αλλά οι τρομακτικές εξελίξεις που βρίσκονται μπροστά μας θεωρώντας ότι μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην διαμόρφωση μιας ανθρώπινης, αξιοπρεπούς και ποιοτικής ζωής, με σεβασμό στους θεσμούς, στην κοινωνία που υποφέρει, στον μαθητή, στο νήπιο, στον ηλικιωμένο, στον εργαζόμενο, στον δάσκαλο, στον καθηγητή, στον επαγγελματία, στον ανήμπορο και σε όλους εκείνους, που θα μας έχουν ανάγκη.
Θα παρεμβαίνουμε σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής, με αξιοπρέπεια, σεβασμό, αυτογνωσία και άποψη.
Ευχόμαστε σε όλους η νέα σελίδα της καθημερινότητάς μας να έχει τα λιγότερα προβλήματα, στην εκπαιδευτική κοινότητα από την πιο μικρή βαθμίδα έως την τελευταία, καλή χρονιά, παραγωγική, δημιουργική και με υγεία.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...