Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ακόμη μια χρονιά αρχίζει με τα ίδια δεδομένα των προηγούμενων στην εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως στους Παιδικούς Σταθμούς.
Καμιά νέα πολιτική και ουσιαστική πρωτοβουλία από την πλευρά της διοίκησης δεν υπάρχει για την κάλυψη περισσότερων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς.
Από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η δημοτική αρχή θα εισπράξει πάνω από 330.000 ευρώ για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Θα εισπράξει, επίσης, περί τις 160.000 ευρώ πάλι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την λειτουργία του ΄΄Κρίκου΄΄.
Παρ΄όλο που η επιχορήγηση είναι σημαντική, η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αναπτύξει πρωτοβουλίες να καλύψει τις ανάγκες 80 περίπου παιδιών, που μένουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, αναμένοντας σε λίστες αναμονής.
Και για την φετινή χρονιά, η δημοτική αρχή, διατήρησε την ίδια διαδικασία αποδοχής και ικανοποίησης αιτήσεων παιδιών χωρίς να λάβει υπ΄όψη της τα χειρότερα δεδομένα από οικονομικής άποψης που αντιμετωπίζουν οι δημότες, την ώρα που άλλοι δήμοι φροντίζουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των δημοτών αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.
Η δημοτική μας παράταξη έχει καταθέσει από το 2011 γραπτώς προτάσεις αντιμετώπισης των σημερινών προβλημάτων των δημοτών. Ζητήσαμε την λειτουργία νέου παιδικού σταθμού, έστω και σε ενοικιαζόμενο χώρο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Είχαμε με επιτυχία προβλέψει, δυστυχώς, την οικονομική δυσχέρεια των δημοτών και των οικογενειών τους και στο πλαίσιο αυτό προτείναμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή σε κανένα επίπεδο δεν αποδέχθηκε τις παρατηρήσεις μας, που δεν είναι κάτι άλλο από τα αιτήματα των δημοτών. Ούτε αποδέχθηκε την αλλαγή των δεδομένων στα κριτήρια αποδοχής και ικανοποίησης των αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένη μελέτη για την λειτουργία τους με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, που δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από καμιά πλευρά του δημοτικού συμβουλίου προτιμώντας να παραμείνουν στις ξεπερασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος, ασκώντας πολιτικές ανούσιες και αόριστες. 
Η μελέτη αυτή παραμένει με διαχρονική αξία έτοιμη να εφαρμοστεί σε κάθε χρονική στιγμή δίνοντας προοπτική σχετικά με τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών.
Τα χρήματα που θα εισπράξει ο δήμος από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι πάρα πολλά που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων δημοτών ή ακόμη να μειωθούν τα τροφεία απαλλάσσοντας τους δημότες από οικονομική επιβάρυνση σ΄αυτή την άκρως αρνητική συγκυρία.
Δεν ασκήσαμε κρητική στο σχέδιο της δημοτικής αρχής αλλά προτιμήσαμε να καταθέσουμε την θέση μας απόλυτα τεκμηριωμένη και δίκαιη και πάντα προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες. 
Στο πρόγραμμα ΄΄Κρίκος΄΄, η χρηματοδότηση είναι εξαιρετικά σημαντική και σε βαθμό να μπορούν να αναπτυχθούν σπουδαίες δράσεις προς όφελος του προγράμματος. Έτσι, περίπου, ήταν και την περσινή χρονιά και παρ΄όλο που καταθέσαμε σημαντικές προτάσεις για την λειτουργία του, δυστυχώς, και πάλι συναντήσαμε άρνηση.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ υπάρχει περίσσευμα, που δεν φαίνεται παρά στην μειωμένη συμμετοχή του δήμου στις δράσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Θεωρούμε ότι, χωρίς να θίξουμε κανένα ή να υποβαθμίσουμε άλλες προτάσεις και σκέψεις διατυπώσαμε και καταθέσαμε σημαντικές προτάσεις, που στήριζαν σημαντικά τους δημότες. Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε παρά δεχόμαστε πάντα επιθέσεις υποτίμησης και απαξίωσης.
Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας με θέσεις και με γνώμονα το συμφέρον του δημότη και την στήριξή του σ΄αυτό το τόσο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.

    ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...