Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

΄΄Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (9.10.2013) συνέβησαν εξαιρετικά σπουδαίες εξελίξεις.
Η ξαφνική, ηχηρή αλλά και δυναμική παρουσία δημοτών της οδού Αργυροκάστρου έφερε την δημοτική αρχή και πολλούς από τους δημοτικούς συμβούλους σε πολύ δύσκολη θέση. Απεδείχθη ότι ο αγώνας κάποτε δικαιώνεται. Όταν μάλιστα έχεις το δίκιο ως συμπαραστάτη οι θέσεις ισχυροποιούνται και ο αντίπαλος αποδυναμώνεται.
Αυτό καταδείχθηκε στην συνεδρίαση της Τετάρτης. Οι κάτοικοι αδικημένοι από την τοπική κυκλοφοριακή παρέμβαση της διοίκησης με την αντιδρόμηση της οδού Αντιστάσεως και την διοχέτευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από την οδό Αργυροκάστρου εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ενωμένοι και στηριγμένοι πάνω στο δίκιο τους και κατάφεραν να κερδίσουν όχι μόνο τις εντυπώσεις (άλλωστε δεν παραβρέθηκαν εκεί γι΄αυτό τον λόγο) αλλά και να αποσπάσουν την υπόσχεση ότι το θέμα θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο με κύριο σκοπό την ανάκληση εκείνης της απόφασής του, το 2010 και την εγγραφή στον προϋπολογισμό μελέτης κυκλοφοριακού στην πόλη.
Η δημοτική αρχή έχοντας χάσει τον έλεγχο της συζήτησης προσπάθησε να βρει διεξόδους εμμένοντας και υπερασπιζόμενη την αρχική της θέση.
Οι λεπτομέρειες αυτής της συνεδρίασης είναι αδύνατο να περιγραφούν με λέξεις. Επί δύο και πλέον ώρες οι δημοτικοί άρχοντες σε πλήρη αποσυντονισμό και αποσύνθεση δέχονταν τις επιθέσεις των δημοτών δείχνοντας τις αδυναμίες τους. Σ΄αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι (απ΄ότι φάνηκε εκ των υστέρων) υπήρχε πρόθεση κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολιτεύσεως να φανερώσουν τις θέσεις τους απέναντι στην δημοτική αρχή.
Δεν έλειψε και η πρόθεση ορισμένων να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα ώστε να φανούν αρεστοί στους δημότες. Αρκεί να πούμε μόνο ότι σύμβουλοι που ήταν και υπέρ της μη διενέργειας μιας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη εμφανίστηκαν υπερασπιστές της.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, κερδισμένοι και δικαιωμένοι ήταν οι δημότες. Κατάφεραν να ανατρέψουν παλαιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ ταυτόχρονα απέσπασαν από την δημοτική αρχή την υπόσχεση να ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό η μελέτη κυκλοφοριακού της πόλης. Και είναι μια ανατροπή αν έχουμε ως δεδομένο ότι η δημοτική αρχή με πολλά αδύναμα επιχειρήματα παρέμεινε στην άποψη ότι η πόλη δεν χρειάζεται μελέτη κυκλοφοριακού.
Εκείνο, που επίσης φάνηκε ήταν το γεγονός ότι πλησιάζει η ώρα των εκλογών και όλοι αρχίζουν να παίρνουν θέσεις. Έβγαλαν τα όπλα και ΄΄γεμίζουν΄΄. Κάποιοι θα παίξουν τους ήρωες. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να δείξουν την αντίθεσή τους απέναντι στη διοίκηση. Κάποιοι θα φανούν ως επαναστάτες απέναντι στην διοίκηση προκειμένου να δηλώσουν την ασυμφωνία τους.
Γιατί όμως αυτή την ώρα; Τι συνέβη και όλα φαίνονται να αλλάζουν; Τρία χρόνια τώρα η συσπείρωση γύρω από την διοίκηση ήταν σε μεγάλο βαθμό. Τι συνέβη τώρα;
Με αφορμή την παρουσία των κατοίκων πολλοί ήταν εκείνοι οι σύμβουλοι της συμπολιτεύσεως που προσπάθησαν να δώσουν το μήνυμα. ΄΄Εμείς είμαστε απέναντι απ΄την διοίκηση και υπερασπιζόμαστε τις θέσεις των δημοτών΄΄. Ναι, αλλά , μέχρι χθες, στήριζαν τα ίδια ζητήματα της πόλης από την πλευρά της διοίκησης!!!
Το δεύτερο επίσης σημαντικό γεγονός στην συνεδρίαση αυτή ήταν η δήλωση ενός ακόμη δημοτικού συμβούλου της συμπολιτεύσεως, του κ. Σταμάτη Λένη, ότι ανεξαρτητοποιείται.
Ο κ. Λένης παίρνοντας τον λόγο δήλωσε ΄΄από σήμερα δεν έχω καμιά σχέση με τον συνδυασμό Νέα Πνοή΄΄.
Η δήλωση αυτή πρέπει να κρύβει πίσω της μεγάλο παρασκήνιο. Όπως και να είναι πάντως. Ο κ. Λένης είναι ο δεύτερος που ανεξαρτητοποιείται μετά τον κ. Παπασπηλίου Κώστα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν και άλλους δημοτικούς συμβούλους να αποχωρούν από την συμπολίτευση και αυτό θα φανεί στα επόμενα δημοτικά συμβούλια.
Ενισχυτικά στις πληροφορίες αυτές υπήρξε και άλλο γεγονός στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Στο θέμα που ήταν προς συζήτηση για τον απολογισμό και τον ισολογισμό της οικονομικής χρήσης του 2012 του δήμου υπήρξαν αρνητικές θέσεις απέναντι στην εισήγηση. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν δώδεκα υπέρ, εννέα κατά και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ΄΄παρών΄΄(δύο ανεξάρτητοι και ο κ. Φαράκλας)
Οι ψήφοι αυτοί προσμετρώνται στα αρνητικά κι έτσι στην ισοψηφία (12 υπέρ, 12 κατά) απάντησε η διπλή ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Με αυτόν τον τρόπο πέρασε η έγκριση του ισολογισμού της χρήσης του 2012. Έμεινε, όμως, η εντύπωση ότι οι εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα έρχονται με ταχύτατους ρυθμούς. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε σύντομα θύελλα σημαντικών εξελίξεων. Άλλωστε τον Μάϊο έχουμε εκλογές και όλοι, όπως είπαμε, οπλίζουν. Το δυστύχημα είναι ότι όλα φαίνονται να αλλάζουν την τελευταία στιγμή. Πόσο μπορεί να εμπιστευθεί ο δημότης και πόσο σίγουρος μπορεί να νιώσει με τις αναμενόμενες ανατροπές;
Ο χρόνος είναι κοντά και θα δείξει την ποιότητα της ανατροπής και το όποιο θετικό αποτέλεσμα για την πόλη και για τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...