Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Οι συζητήσεις κυβέρνησης - τρόϊκα έχουν ήδη ξεκινήσει για την διαμόρφωση του νέου μνημονίου για την επόμενη τετραετία 2014-2017.
Η καταγραφή του χρηματοδοτικού κενού φέρνει νέες περικοπές σε όλα, σχεδόν, τα υπουργεία. Το σχέδιο του νέου μνημονίου προβλέπει περισσότερους έμμεσους φόρους 2,6 δις (καύσιμα, ποτά, ΦΠΑ) και ανταποδοτικά τέλη των δήμων.
Σε αυστηρή δίαιτα το δημόσιο με περικοπές της τάξης των 5,5 δις.
Συνολικά και αρχικά το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει περί τα 8,1 δις περικοπών για το διάστημα 2014 - 2017.
Ειδικότερα προβλέπεται πρόσθετες περικοπές 1 δις ανά έτος σε υπουργεία, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία.
Από τα 17 υπουργεία τέσσερα μπαίνουν σε καθεστώς αυστηρής λιτότητας, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Εθν. Άμυνας με το μεγαλύτερο βάρος στο Εργασίας με μείωση κατά 754 εκατομμύρια ευρώ, το Παιδείας μείωση 440 εκατομμύρια ευρώ, το Υγείας 116 εκατομμύρια ευρώ  και Άμυνας 116 εκατομμύρια ευρώ.
Απ΄το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προβλέπεται μείωση κατά 310 εκατομμύρια ευρώ, από 7 δις ευρώ σε 6,6 δις για το σύνολο της τετραετίας 2014-2017.
Η τελική μορφή του νέου μνημονίου θα δοθεί στην Βουλή προς ψήφιση σύντομα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα των τελευταίων συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...