Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Στο νέο μνημόνιο προβλέπονται σημαντικές πιέσεις στα ανταποδοτικά τέλη των δήμων.
Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα ανταποδοτικά για την επόμενη τριετία θα φτάσουν τα 7,1 δις από 6,7 που ήταν ως το τέλος του 2013.
Από τις αυξήσεις αυτές ωφελημένος θα βγει ο προϋπολογισμός αφού ένα ποσό της τάξης των 750 εκατομμυρίων το χρόνο ή τρις δις συνολικά στην τριετία είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της έμμεσης φορολογίας που θα φτάσει στον πολίτη - δημότη μέσα από λογαριασμούς ΔΕΚΟ ή άλλης μορφής.
Έτσι οι προϋπολογισμοί των δήμων που θα καταρτιστούν σύντομα θα προβλέψουν ως ένα βαθμό για το 2014 αύξηση των εσόδων τους με την προοπτική να μεταφερθούν αυτά τα έσοδα στο κράτος.
Επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών κάτω από τις προοπτικές αυτών των εξελίξεων αν και εφόσον οι πληροφορίες και τα δεδομένα εξελιχθούν όπως έφτασαν σήμερα σε μας.
Τώρα πώς κάποιοι εν δυνάμει νέοι υποψήφιοι φαντάζονται (αν φαντάζονται) την λειτουργία των δήμων είναι μια άλλη υπόθεση.
Εδώ θα πρέπει να θέσει τα ερωτήματα ο δημότης ψηφοφόρος εν όψει των εκλογών του Μαϊου 2014.
Και ασφαλώς έχει αξία η απάντηση των εν δυνάμει υποψηφίων δημάρχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...