Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!

Ανακοινώθηκαν σήμερα οικονομικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το ΑΕΠ.
Οι πίνακες δείχνουν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μειώνεται με ισχυρούς ρυθμούς. Το 2011 έκλεισε στα 208,5 δις. Το 2012 και μέχρι αυτή την ώρα όπου δεν περαστεί όλες οι εγγραφές βρίσκεται στα 193,7 δις. Εκτιμάται ότι θα κλείσει οριστικά στα 195,2 δις ευρώ. 
Η μείωση αυτή σε συνδυασμό με τους απανωτούς φόρους που έχουν επιβληθεί οδηγούν στο συμπέρασμα και στο ερώτημα, πώς θα μπορέσει αυτή η οικονομία να ορθοποδήσει;
Όλοι οι δείκτες παραγωγής σημειώνουν πτώσεις και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι μειώσεις είναι σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.
Κι ενώ οι αποφασίζοντες έχουν την ευθύνη να βρίσκουν τρόπους αύξησης της παραγωγής και του νέου πλούτου γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές. Οι πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ, τουλάχιστον από το 2011 έως 2012 δείχνουν μικρή αύξηση αλλά αρκετά επισφαλής για ασφαλή συμπεράσματα.
Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Ακόμη και αν αποδεχθούμε την υπερβολική επιβολή των φόρων όλων των μορφών, δεν περνούσε στην καθημερινότητα αν συνοδεύονταν ταυτόχρονα από αύξηση των δημοσίων, κυρίως, επενδύσεων και ασφαλώς των ιδιωτικών επενδύσεων.
Με το βλέμμα στραμμένο μόνο στο τραπεζικό σύστημα δεν θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα.
Πιο κάτω δημοσιεύουμε ένα από τους πολλούς πίνακες της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...