Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ....... ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!

Πλήθος πληροφοριών εκπέμπονται απ΄όλα τα σημεία της πόλης. Το τοπικό διαδίκτυο ξαφνικά γέμισε από σχόλια και….ενδιαφέρον!!!
Νέες σελίδες, νέες αναρτήσεις, μεγάλη η συμμετοχή σε ιστοσελίδες και πιο πολύ υψηλό ενδιαφέρον και από τις ίδιες τις σελίδες, που πύκνωσαν ξαφνικά τις αναρτήσεις τους προκαλώντας την κοινή γνώμη.
Όλα καλά αυτά αλλά πώς ξαφνικά αυτό το ενδιαφέρον; Μα έρχονται εκλογές. Τον Μάϊο εκλογές στην αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές.
Και η κυβέρνηση σηκώνει θέματα ΄΄πατριωτικού΄΄ ενδιαφέροντος. Κυβέρνηση εναντίον τρόϊκας και Ευρώπης.
Ξύπνησε το ενδιαφέρον όλων η πορεία της χώρας και της….πόλης μας. Το καλό των εκλογών.
Η πρόκληση δυνατή, ισχυρή. Από πού; Από τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις εκλογές.
Οι συζητήσεις και οι δημόσιες συναντήσεις άρχισαν. Εμφανίσεις ομαδικές. Πρόκληση νέων εντυπώσεων. Το παιχνίδι αρχίζει. Η κορυφή του ενδιαφέροντος τον ….Μάϊο. Ως τότε έχουμε να δούμε πολλά, έχουμε να ακούσομε ακόμη πιο πολλά.

Εκείνο που εμείς εντοπίζουμε, όμως, και που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η απώλεια ψυχραιμίας, τουλάχιστον, από ορισμένους. Κι εκεί δημιουργούνται τα μεγάλα λάθη!!!!

Πέραν αυτών που με σκοπιμότητα πολλάκις αλλά και άγνοια άλλες φορές ή ακόμη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις εκπέμπονται ανήκουστα θέματα και (υποτίθεται) πληροφορίες. Δεν θα υποβαθμίσουμε την προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας επί της ουσίας  εκ μέρους μερίδας ΄΄υποψηφίων΄΄ προκειμένου να ΄΄πάρουν κεφάλι΄΄.

Σε συνεδριάσεις των νομικών προσώπων του δήμου, μαθαίνουμε, ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Ακούγονται ανιστόρητα σχόλια. Ατεκμηρίωτες θέσεις, Πυροτεχνήματα. Κατηγορίες και συκοφαντίες. Όλα αυτά εκτός πραγματικότητας αλλά και εκτός θέματος. Το καθήκον έχει μετατοπιστεί από την ουσία στην εντύπωση. Η δίψα για εξουσία κερδίζει έδαφος.
Τρία χρόνια, τώρα, έχουν καταγραφεί πλήθος θεμάτων, αστοχιών, εκτροχιασμών και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος. Καμιά αντίδραση, καμιά αλλαγή στις διαδικασίες και στους στόχους. Τώρα κάποιοι έρχονται να υπερασπιστούν τις αστοχίες και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος γι΄αυτή την πόλη.
Όταν κάποιοι δημοσίευαν σελίδες από παρατηρήσεις και γεγονότα, ο τόπος κώφευε. Δεν υπήρχαν αυτιά να ακούσουν. Όταν κάποιοι έλεγαν αλήθειες και με τεκμήρια κάποιοι στηρίζονταν στις πλειοψηφίες. Τώρα το παραμικρό και πολλές φορές ανούσιο θέμα διογκώνεται να αποπροσανατολίσει και πάλι με συγκεκριμένη στόχευση της κοινή γνώμη.

Ο θαυμαστός κόσμος των εκλογών!!!
Ένα παράδειγμα. Τώρα εκφράζεται ισχυρό ενδιαφέρον για το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Προτάσεις επί προτάσεων. Σχόλια επί σχολίων. Κανένα αποτέλεσμα πλην των εντυπώσεων. Η κατάσταση έγινε καθεστώς. Μη αναστρέψιμη πια!!
Ή μήπως τα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και παροχών του δήμου προς τους δημότες δεν έχουν ενδιαφέρον. Μεγαλύτερο, όμως, αυτό της συνοχής της δημοτικής αρχής!!!! Οϊμε!!! 

Υψηλοί οι τόνοι στις συνεδριάσεις των νομικών προσώπων. Δυνατό το ενδιαφέρον για τα κοινά. Οι εξουσιάζοντες αντιδρούν, υπερασπιζόμενοι την υφιστάμενη κατάσταση, που ασθενεί. Ο γιατρός είναι απών, όμως.
Εμφανίζονται ξαφνικά πολλοί θεράποντες ιατροί. Θέσεις και απόψεις στο φτερό!!! Δεν θα πειράξει μάλιστα οι ΄΄νέες θέσεις΄΄ και προτάσεις και έχουν και κάποιες δόσεις συκοφαντίας. Έ, εκλογές έρχονται όλα συγχωρούνται. Ο στόχος είναι αναλλοίωτος. Το κέρδος στα…ψηφαλάκια!!! Τι κι αν πέφτει και λίγη λάσπη. Δεν βαριέσαι, εκλογές είναι θα περάσουν και όλα θα …ξεχαστούν και ίσως να….συγχωρεθούν. Σίγουρα θα ξεχαστούν από εκείνους που τα έλεγαν.
Θα ξεχαστούν και από τους δημότες, που διψούν για αλήθειες και πραγματικό ενδιαφέρον; Ιδού ένα ερώτημα που εμείς αδυνατούμε να απαντήσουμε.

Έλλειψη ψυχραιμίας, λοιπόν, καταγράφουμε εμείς το τελευταίο διάστημα. Εκτροχιασμό και αποπροσανατολισμό με σκοπιμότητα.

Είναι κατόρθωμα, απ΄ότι καταλαβαίνουμε, να σταθεί κανείς στο ύψος των σκληρών περιστάσεων που περνάει η χώρα. Είναι δύσκολο από τους πολλούς να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των δημοσίων πραγμάτων σε υψηλό και ηθικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να σταθεί κανείς με σύνεση και σεβασμό στους δημότες. Είναι δύσκολο να λειτουργεί με ευθύνη και σοβαρότητα απέναντι σε μύρια προβλήματα που εμφανίστηκαν ή δημιουργήθηκαν.

Γλυκιά η εξουσία, πικρή η αυτογνωσία!!!

Εμείς από την θέση αυτή αλλά και από άλλες με δημόσιο ενδιαφέρον θα κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και θα κωφεύσουμε στις άγριες και αλλόκοτες φωνές. Έχουμε την δύναμη να ξεχωρίσουμε και να βλέπουμε την αλήθεια. Δεν θα παρασυρθούμε στον πόλεμο. Θα παραμείνουμε πιστοί στην αληθινή πληροφορία και στο πραγματικό γεγονός. Θα μείνουμε έξω από συντεχνίες και σκοπιμότητες. Ο σχολιασμός μας σε όλα τα θέματα θα έχουν την αληθινή πηγή τους και θα περιέχουν το αντικειμενικά  σωστό.

Ετοιμάζουμε μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών από το διαδικτυακό ραδιόφωνό μας για να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας και της ισορροπίας στα δημόσια πράγματα. Το καθήκον όλων είναι να διακρίνουν πού είναι η αλήθεια και πού η υπερβολή.


Θα κάνουμε το καθήκον μας συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία και σύνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...