Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

7/10/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μετά το πετσόκομμα των μισθών μας, μετά την κατασυκοφάντηση της εργασίας και της προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο, μετά τις αντισυνταγματικές διαθεσιμότητες, τον ξαφνικό θάνατο υπηρεσιών μας και τις μαζικές απολύσεις, περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση υλοποίησης του μνημονιακού σχεδίου της πλήρους διάλυσης της Tοπικής Aυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δομών της.
Ενδιάμεσος κρίκος στο μνημονιακό σχέδιο, η αντικατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών από τις  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) με τις σύγχρονες δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις που θα ζήσουμε και στα Βριλήσσια.
Πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2/10/2012 ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης ανακοινώσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και μέρους των υπηρεσιών Καθαριότητας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων είναι πλέον υποχρεωμένος να καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή, που υποκριτικά παριστάνει ότι συμπαραστέκεται και συνδράμει τους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων, την ώρα που καθημερινά αποδεικνύει την απόλυτη πολιτική ταύτισή της με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιταγές της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Η προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) είναι πολιτική που πηγαίνει «χέρι - χέρι» με τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των εργαζομένων, το πετσόκομμα των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ισοπεδωτικό πάγωμα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και την αντικατάστασή της μόνιμης και σταθερής εργασίας από «εξαρτημένους» αυτοαπασχολούμενους χωρίς δικαιώματα.
Στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ωθούνται να συμμετέχουν ως "μέτοχοι" πρώην  εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, πρώην συμβασιούχοι των δήμων, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Αποτελούν το όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων, δίχως εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Με τον «αυτοδιαχειριστικό» μανδύα των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ανακυκλώνουν την ανεργία και αναδιανέμουν τη φτώχεια ενώ ταυτόχρονα, διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες κοινωνικές δομές της αυτοδιοίκησης, απαλλάσσοντας σταδιακά το Δημόσιο από την ευθύνη του, για την παροχή ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Καλούμε τη διοίκηση του κ. Ιωαννίδη, αντί να σπεύδει να πρωταγωνιστεί στα νεοφιλελέυθερα πειράματα με τόση ευκολία, να αγωνιστεί στο πλευρό των εργαζομένων μαζί με τους δημότες 
- για την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού   στους Δήμους,
- για την αύξηση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ,
- για να μην υπάρξει καμία νέα απόλυση,
- για να σταματήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα των ελαστικών σχέσεων εργασίας ώστε να στρέψουμε την προσοχή όλων μας, στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους και τους δημότες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς της διοίκησης του Δήμου και να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                Βίκυ Χαλκιά                                          Νίκος Μήτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...