Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  49ο

        15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013             
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ   
   ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 Πλήθος πληροφοριών εκπέμπονται απ΄όλα τα σημεία της πόλης. Το τοπικό διαδίκτυο ξαφνικά γέμισε από σχόλια και….ενδιαφέρον!!!
Νέες σελίδες, νέες αναρτήσεις, μεγάλη η συμμετοχή σε ιστοσελίδες και πιο πολύ υψηλό ενδιαφέρον και από τις ίδιες τις σελίδες, που πύκνωσαν ξαφνικά τις αναρτήσεις τους προκαλώντας την κοινή γνώμη.
Όλα καλά αυτά αλλά πώς ξαφνικά αυτό το ενδιαφέρον; Μα έρχονται εκλογές. Τον Μάϊο εκλογές στην αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές, μπορεί και εθνικές(;).
Και η κυβέρνηση σηκώνει θέματα ΄΄πατριωτικού΄΄ ενδιαφέροντος. Κυβέρνηση εναντίον τρόϊκας και Ευρώπης. Κλονίζεται η συνοχή της μπροστά στα δημοσιονομικά κενά και την επιβολή νέων φόρων και παγιοποίηση παλαιών. Η περιουσία των πολιτών στα νύχια των τροϊκανών.
Ξύπνησε το ενδιαφέρον όλων η πορεία της χώρας και της….πόλης μας.
Το καλό των εκλογών!
Η πρόκληση δυνατή, ισχυρή. Από πού; Από τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις εκλογές και τα προσαρτήματά τους!!!
Οι συζητήσεις και οι δημόσιες συναντήσεις άρχισαν. Εμφανίσεις ομαδικές. Πρόκληση νέων εντυπώσεων. Το παιχνίδι αρχίζει. Η κορυφή του ενδιαφέροντος τον ….Μάϊο. Ως τότε έχουμε να δούμε πολλά, έχουμε να ακούσομε ακόμη πιο πολλά.

Εκείνο που εμείς εντοπίζουμε, όμως, και που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η απώλεια ψυχραιμίας, τουλάχιστον, από ορισμένους. Κι εκεί δημιουργούνται τα μεγάλα λάθη!!!!

Πέραν αυτών που με σκοπιμότητα πολλάκις αλλά και άγνοια άλλες φορές ή ακόμη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, εκπέμπονται ανήκουστα θέματα και (υποτίθεται) πληροφορίες. Δεν θα υποβαθμίσουμε την προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας επί της ουσίας  εκ μέρους μερίδας ΄΄υποψηφίων΄΄ προκειμένου να ΄΄πάρουν κεφάλι΄΄.

Σε συνεδριάσεις των νομικών προσώπων του δήμου, μαθαίνουμε, ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Ακούγονται ανιστόρητα σχόλια. Ατεκμηρίωτες θέσεις, Πυροτεχνήματα. Κατηγορίες και συκοφαντίες. Όλα αυτά εκτός πραγματικότητας αλλά και εκτός θέματος. Το καθήκον έχει μετατοπιστεί από την ουσία στην εντύπωση. Η δίψα για εξουσία κερδίζει έδαφος.
Τρία χρόνια, τώρα, έχουν καταγραφεί πλήθος θεμάτων, αστοχιών, εκτροχιασμών και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος. Καμιά αντίδραση, καμιά αλλαγή στις διαδικασίες και στους στόχους. Τώρα κάποιοι έρχονται να υπερασπιστούν τις αστοχίες και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος γι΄αυτή την πόλη.
Όταν κάποιοι δημοσίευαν σελίδες από παρατηρήσεις και γεγονότα, ο τόπος κώφευε. Δεν υπήρχαν αυτιά να ακούσουν. Όταν κάποιοι έλεγαν αλήθειες και με τεκμήρια κάποιοι στηρίζονταν στις πλειοψηφίες. Τώρα το παραμικρό και πολλές φορές ακούσιο θέμα διογκώνεται να αποπροσανατολίσει και πάλι με συγκεκριμένη στόχευση την κοινή γνώμη.

Τα προγράμματα της σημερινής διοίκησης ξετυλίγονται απλόχερα. Τα οικονομικά του δήμου ξαφνικά ομαλοποιήθηκαν. Βρέθηκαν λεφτά!!! Τα έστειλε η….κυβέρνηση (!!!!), που τα είχε περικόψει (!!!!). Μήπως είχαν μείνει από εκείνα που εννοούσε ο Γ. Παπανδρέου; Κανείς δεν ξέρει.
Έργα πολλά μπροστά μας!!! Σειρά μελετών!!!!
Θυμήθηκε τις υποσχέσεις και τα ξεχασμένα τριετίας!!!
Η ερχόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις ελλείψεις μιας τριετίας!!!

Ο θαυμαστός κόσμος των εκλογών!!!

Υψηλοί οι τόνοι στις συνεδριάσεις των νομικών προσώπων και στο δημοτικό συμβούλιο. Δυνατό το ενδιαφέρον για τα κοινά. Οι εξουσιάζοντες αντιδρούν, υπερασπιζόμενοι την υφιστάμενη κατάσταση, που ασθενεί.
Ο πραγματικός γιατρός  απών!!

Παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις, ομαδικές μάλιστα. Ομαδοποίηση ταυτόχρονα με ξύλινους πολιτικοποιημένους λόγους από ανθρώπους του πολιτικού σωλήνα.
Άνθρωποι και υποψήφιοι που δεν έδωσαν ποτέ κάτι στην πόλη ή βρέθηκαν εξαρτήματα  διοικήσεων και κέντρων αποφάσεων!!!
Έτοιμοι όλοι για την ….σωτηρία της πόλης!!!!
Η υπερτίμηση και η υποτίμηση εργαλεία προβολής και εντυπωσιασμού!!
Όλοι οι άλλοι κακοί και ανύπαρκτοι. Κι αν προσθέσουμε και λίγη λάσπη θα τους εξουδετερώσουν πολιτικά!!!

Ξαφνικά, λοιπόν,  πολλοί ΄΄θεράποντες΄΄ ιατροί για την θεραπεία των προβλημάτων της πόλης!!
 Θέσεις και απόψεις στο φτερό!!! Δεν θα πειράξει μάλιστα οι ΄΄νέες θέσεις΄΄ και προτάσεις να έχουν και κάποιες δόσεις συκοφαντίας. Έ, εκλογές έρχονται όλα συγχωρούνται. Ο στόχος είναι αναλλοίωτος. Το κέρδος στα…ψηφαλάκια!!! Τι κι αν πέφτει και λίγη λάσπη. Δεν βαριέσαι, εκλογές είναι θα περάσουν και όλα θα …ξεχαστούν και ίσως να….συγχωρεθούν. Σίγουρα θα ξεχαστούν από εκείνους που τα έλεγαν.
Πού ήταν όλοι αυτοί μέχρι τώρα; Σε ποια πολιτική, κομματική αγκαλιά βρίσκονταν; Μόλις πριν δυο μήνες δεν υπήρχαν τα προβλήματα της πόλης; Μήπως υπήρχαν και είχαν συμβάλει στην σημερινή εικόνα και πραγματική κατάσταση;

Παρασκήνιο, παρασκήνιο, παρασκήνο!!!!!

Αυτή είναι η πολιτική του παρελθόντος που όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει!!!
Το νέο είναι το ΄΄φτιασιδομένο΄΄ παλαιό!!! Προσαρμοσμένο στις σημερινές πολιτικές ανάγκες!! Εκλογές, γαρ.

Θα ξεχαστούν  από τους δημότες, που διψούν για αλήθειες και πραγματικό ενδιαφέρον; Ιδού ένα ερώτημα που εμείς αδυνατούμε να απαντήσουμε.
Υπάρχει μνήμη; Υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την αλήθεια;
Όλοι έχουν παρελθόν. Σε πολλούς ήταν και φανερό και δημόσιο, κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό, φιλικό.
Οι υποψήφιοι δεν εμφανίστηκαν από παρθενογένεση!!!

Έλλειψη ψυχραιμίας, λοιπόν, καταγράφουμε εμείς το τελευταίο διάστημα. Εκτροχιασμό και αποπροσανατολισμό με σκοπιμότητα.

Είναι κατόρθωμα, απ΄ότι καταλαβαίνουμε, να σταθεί κανείς στο ύψος των σκληρών περιστάσεων, που περνάει η χώρα. Είναι δύσκολο από τους πολλούς να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των δημοσίων πραγμάτων σε υψηλό και ηθικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να σταθεί κανείς με σύνεση και σεβασμό στους δημότες. Είναι δύσκολο να λειτουργεί με ευθύνη και σοβαρότητα απέναντι σε μύρια προβλήματα που εμφανίστηκαν ή δημιουργήθηκαν.

Εμείς από την θέση αυτή αλλά και από άλλες με δημόσιο ενδιαφέρον θα κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και θα κωφεύσουμε στις άγριες και αλλόκοτες φωνές. Έχουμε την δύναμη να ξεχωρίσουμε και να βλέπουμε την αλήθεια. Δεν θα παρασυρθούμε στον πόλεμο. Θα παραμείνουμε πιστοί στην αληθινή πληροφορία και στο πραγματικό γεγονός. Θα μείνουμε έξω από συντεχνίες και σκοπιμότητες. Ο σχολιασμός μας σε όλα τα θέματα θα έχουν την αληθινή πηγή τους και θα περιέχουν το αντικειμενικά  σωστό, όπως κάναμε πάντα δημόσια και με θάρρος. Η δημόσια παρουσία μας δεν είναι κρυφή.

Το καθήκον όλων είναι να διακρίνουν πού είναι η αλήθεια και πού η υπερβολή.

Θα κάνουμε το καθήκον μας συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία, σύνεση, ηθική και σοβαρότητα. Οι δημότες, οι πολίτες προκαλούνται και καλούνται να φρεσκάρουν την μνήμη τους.
Είναι χρέος και εξυπνάδα!!




ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...