Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

΄΄ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ΄΄ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με αφορμή την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της  ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μομφή εναντίον της κυβέρνησης χθες το μεσημέρι.
Από σήμερα στις 12 αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή και θα τελειώσει με ονομαστική ψηφοφορία το βράδι της Κυριακής.
Η κίνηση αυτή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αψυχολόγητη αντίδραση, χωρίς βαθειά σκέψη. 
Η ψήφος δυσπιστίας αποτελεί ένα σημαντικό όπλο σε κύριες στιγμές για τα πολιτικά κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και εξ αυτού προκύπτει ότι μετά μεγάλης προσοχής γίνεται χρήση και από τις δυο πλευρές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε οτι  σ΄αυτή την συγκηρία μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ποιά ήταν η αφορμή; Αιτίες πολλές, αφορμή ζητείται. 
Η αφορμή δόθηκε με τον διωγμό των εργαζομένων από το χώρο της ΕΡΤ.
 Ήταν αρκετό;
Κατά την άποψή μας, όχι. Είναι αυτό καθ΄αυτό το γεγονός τόσο υψηλής σημασίας μπροστά σε άλλα γεγονότα που ξετυλίγονται; 
Η κίνηση αυτή, για μας, δείχνει δυο σημαντικά ζητήματα. 
Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματωθεί πλήρως στο κατεστημένο. Δεν αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση. Θα λέγαμε ότι αποτελεί μια σύγχρονη πλευρά του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80.
Κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα συγκυβερνώντα κόμματα. Η τελευταία ομολογία του ίδιου του κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα και δεν έχει στόχο να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη ήταν στην ομιλία του στο Τέξας, μόλις πριν τρείς ημέρες. Τι νέο και ανατρεπτικό μπορεί να φέρει;
Δεύτερον. Σοβαρή έλλειψη εμπειρίας στη διαχείριση της πολιτικής. Όποια κι αν είναι τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον λαό δεν θα αναδειχθούν μέσα από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Κι αν ακόμη ξεδιπλώσει όλη την αρνητική πλευρά της πολιτικής; της κυβέρνησης δεν θα επιφέρει σημαντικό επί πλέον πλήγμα σ΄αυτήν. Ο λαός έχει καταγράψει όλα τα αρνητικά της κυβέρνησης και καταγράφει συνεχώς. 
Να σημει΄πωσουμε δε ότι στο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται ένα ΄΄ατύχημα΄΄ στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής που θα έδινα καλύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μια πρόταση δυσπιστίας. Το ΄΄ατύχημα΄΄ αυτό είναι πιθανότερο να συμαβεί τώρα απ΄ότι πριν λίγους μήνες.
Κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να το δει και να το εκτιμήσει. 
Θα δούμε στην Βουλή το επόμενο τριήμερο μια συζήτηση απ΄όπυ θα αναδειχθεί η καλή πλευρά της κυβέρνησης. Θα δούμε ποιό είναι το σχέδιο απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο. Αυτή την ευκαιρία έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησ, να ξεδιπλώσει την δική της πολιτική και να καταθέσει το σχέδιό της στον ψηφοφόρο στη βάση της ΄΄καλής΄΄ συνεργασίας με την τρόϊκα.
Ποιός θα έχει δίκο θα αποδειχθεί σύντομα. Εμείς κάναμε μια εκτίμηση με την δική ταπεινή σκέψη και μικρή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...