Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄   

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Επανερχόμαστε στο θέμα που ανέκυψε ύστερα από σχόλια και δημοσιεύματα για το θέμα αυτό. Έχουμε την εντύπωση ότι καλό θα είναι να μάθουμε σωστά τα περί των κεραιών και τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιεύσουμε από επιστημονικής άποψης το θέμα παίρνοντας στοιχεία από διάφορες άλλες δημοσιεύσεις, κυρίως στο νομικό επίπεδο για να δώσουμε σφαιρικά την απαιτούμενη γνώση.
Φαίνεται ότι η μικρή έκταση της προηγούμενης ανακοίνωσής μας δεν ήταν επαρκής.
Με την σημερινή μας ανακοίνωση, ομολογούμε εκτενέστατη αλλά αναγκαία, κατά την άποψή μας.
   ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Μεγάλος, λοιπόν, ο προβληματισμός για την υπόθεση της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
Είναι πράγματι ένα από τα σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της.
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει για την τρομερή δυναμική που έβλεπε ότι θα συναντήσει η ανθρωπότητα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας :
΄΄Ο νέος Μεσαίωνας μπορεί να έλθει πάνω στα λαμπερά φτερά της επιστήμης΄΄.
Πριν λίγα χρόνια όλοι πίστευαν ότι η μεγαλύτερη απειλή θα ήταν η πυρηνική ενέργεια και οι εφαρμογές της. Φαίνεται ότι οι μεγάλες δυνάμεις και ίσως τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα κατανόησαν ότι δεν μπορεί να παίζουν τα συμφέροντά τους με την τρομερή κρυφή δύναμη του πυρήνα των σωματιδίων γιατί απλά οι ίδιοι κινδύνευαν!!
Μετά την εμφάνιση της τρομοκρατίας ως εργαλείο αντίδρασης στην εξουσία με τις γνωστές επικίνδυνες συνέπειες για αθώους πολίτες στο προσκήνιο φαίνεται να εισέρχεται στη ζωή της ανθρωπότητας ένας άλλος κίνδυνος, άγνωστος όσο και ύπουλος, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Όσο αυτή η ακτινοβολία φαίνονταν να αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο απλοποίησης της ζωής των ανθρώπων τόσο φαίνεται να έχουμε πέσει έξω στις εκτιμήσεις μας αυτές. Γιατί άραγε;
Η απάντηση απλή, γιατί δεν ξέραμε, γιατί δεν είχαμε εμπειρίες, γιατί η επίδραση της ακτινοβολίας δεν μας είχε δώσει τα αποτελέσματά της ακόμη.
Η ηλεκτρορύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων από ένα δισεκατομμύριο χρήστες – ανθρώπους έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς του βιοηλεκτρομαγνητισμού ως το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Το σίγουρο είναι ότι σύντομα (όσο η επιστήμη και τα στοιχεία των εφαρμογών ανακαλύψει) θα εμφανιστούν νέες, άγνωστες ασθένειες νευροψυχολογικής φύσεως.
  ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Με την ανάπτυξη των εφαρμογών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας έφερε ταυτόχρονα και την ανάπτυξη εργαλείων προστασίας στο…ενδεχόμενο (!) βλάβης στην ανθρώπινη ζωή.
Έτσι και η επιστήμη της νομικής καθιέρωσε νόμους και αρχές στο βαθμό που είχαμε αντίστοιχα στοιχεία ώστε να προστατευθεί ο άνθρωπος.
Η ακτινοβολία ανάλογα με τις ιδιότητές της διαχωρίζεται σε ιοντίζουσα και μη ιοντίζουσα. Έτσι θεσπίστηκαν ανεξάρτητες αρχές σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.
Η χώρα μας ύστερα από την είσοδό της στην οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών υπακούει στις αρχές, που επιβάλλει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιτροπή κατόπιν οδηγιών επιτροπής επιστημόνων.
  ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
 ........................................

Το υπόλοιπο άρθρο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του δημοτικού συνδυασμού 
΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄  και αποτελεί μια σπουδαία επιστημονική προσέγγιση αλλά ακριβή για τα αποτελέσματα της τοποθέτησης της κεραίας της κινητής τηλεφωνίας σε κάθε περίπτωση πέραν της συγκεκριμένης. Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr
Αναγκαζόμαστε να σας παραπέμπψουμε στην ιστοσελίδα εξ αιτίας της έκτασής του και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...