Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

2,5 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, 2,5 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

2,5  ΕΙΝΑΙ   ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΧΩΡΟΙ
2,5  ΕΙΝΑΙ   ΟΙ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ   ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

Όσοι είναι σε μια ώριμη ηλικία είναι εύκολο να διαπιστώσουν ότι οι κυρίαρχες διαχρονικά ιδεολογικές προτάσεις είναι 2,5!
Γιατί, 2,5;     Τι είναι το μισό;
Η ιστορία κατέδειξε την διαχρονική αξία δύο πολιτικών ρευμάτων, την δεξιά και την αριστερά. Η πηγή των διαφοροποιημένων θέσεων κοινωνικά, κυρίως, βρίσκεται, ευτυχώς στην επιστήμη!!! Όμως επειδή κυριαρχεί η άγνοια και η έλλειψη διάθεσης για μελέτη και μάθηση, διαστρεβλώνονται οι διαχρονικές αξίες ίσως και αξιώματα που έθεσε ο ίδιος ο άνθρωπος  στην πορεία του στον κόσμο αυτό.
Στην αρχή του 18ου αιώνα οι επιστημονικές αναζητήσεις και η φυσική ροή του ανθρώπινου νου να ερευνήσει και να ανακαλύψει ξέφυγε από την ηθική δέσμευση απέναντι στους γίγαντες της επιστήμης Νεύτωνα και Γαλιλαίο!! Η συνήθεια να ερμηνεύονται τα φυσικά φαινόμενα μέσα από τις αισθήσεις μας κράτησε τους επιστήμονες πολλούς αιώνες να στέκονται στην μηχανιστική θεώρηση των φαινομένων. Όλα ερμηνεύονταν με βάση την ….μηχανική, δηλαδή τις θεωρίες και αντιλήψεις των μεγάλων Γαλιλαίου και Νεύτωνα. Και οι δυο εξέφραζαν την υλιστική διάσταση της επιστημονικής θεώρησης του ΄΄κόσμου΄΄.
Έτσι προέκυψε και η μηχανιστική επιστημονική περίοδος στην ιστορική διαδρομή των επιστημών. Σημειωτέο και σημαντικό είναι το γεγονός ότι έλειπε ένα εργαλείο επαλήθευσης της θεωρίας, το πείραμα αφού τα τεχνικά μέσα ήταν απόλυτα περιορισμένα και ίσως ανύπαρκτα. Η έλλειψη αυτού του εργαλείου ήταν από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα στς λανθασμένες θεωρήσεις της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και των επιστημονικών ανακαλύψεων, αρκετές φορές. Ταυτόχρονα αποτέλεσε και το καθολικό επιχείρημα της αποδοχής, όχι με αξιωματικό τρόπο, ότι οι επιστημονικές ανακαλύψεις είχαν την πηγή τους σε αξεπέραστες εγκεφαλικές λειτουργίες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εξηγηθεί.
Στην αρχή, λοιπόν, του 18ου αιώνα εμφανίζονται τα πρώτα πειράματα αλλά και οι πρώτες σύγχρονες επιστημονικές σκέψεις έξω από τα καθιερωμένα.
Τα πρώτα πειράματα των Coulomb, κυρίως, όμως, από τον Faraday έδωσαν τα πρώτα δείγματα ότι οδηγούμαστε σε νέα και άγνωστα επιστημονικά ζητούμενα σχετιζόμενα με την εξέλιξη των κοινωνικών θεωρήσεων.!!
Το σημαντικό ερώτημα τι καθορίζει τον χώρο, η ιδέα ή η ύλη έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας δύο σημαντικών κοινωνικών, αρχικά, ρευμάτων, των ιδεαλιστών και των υλιστών.
Τα πειράματα του Faraday και η θεώρησή του δεν απάντησαν ευθέως στο ερώτημα αυτό γιατί απλά η επιστήμη δεν παίρνει θέση άμεσα αν δεν έχει την σιγουριά και το τεκμήριο!! Κατέγραψε το φαινόμενο και διατύπωσε την θεωρία χωρίς μεταφυσικές ή κοινωνικές επεκτάσεις.
Η ύλη δέχεται δύναμη (δράση) όταν βρεθεί σ΄ένα πεδίο ήταν μια διαπίστωση. Σ΄αυτή την χρονική στιγμή δεν υπήρξε ερμηνεία άμεση με ποιο τρόπο, με ποια διαδικασία, με ποιο μηχανισμό γίνεται η ΄΄δράση΄΄ αυτή. Η καταγραφή όμως ήταν γεγονός αλλά και δόθηκε το σύνθημα να εμφανιστούν τα πρώτα κοινωνικοπολιτικά ρεύματα. Η επιστήμη έδωσε την ανακάλυψη. Οι κοινωνικές δυνάμεις προσέλαβαν και άνοιξαν τον δρόμο νέων αναζητήσεων, ξένων στην επιστήμη.
Το ερώτημα που ετίθετο ήταν αν το πεδίο υπάρχει και πριν την ύπαρξη υλικού σώματος στον χώρο.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα δύο ρεύματα. Οι υποστηρικτές του ενός δέχονταν την ύπαρξη του πεδίου και των ιδιοτήτων του έστω και αν δεν υπάρξει το υλικό σημείο (ο δέκτης).
Οι υποστηρικτές του δεύτερου ρεύματος υποστήριξαν ότι η απόδειξη ότι υπάρχουν οι ιδιότητες του χώρου μέσα από την ύλη. Η ύλη καθορίζει την ύπαρξη των χωρικών αυτών φαινομένων.
Οι ιδεαλιστές και οι υλιστές έκαναν το ντεμπούτο τους στις πρώτες κοινωνικές δημόσιες εμφανίσεις. Οι τυπογράφοι έτριβαν τα χέρια τους. Κάθε ημέρα τυπώνονταν και από ένα σύγγραμμα, βιβλίο, ανακοίνωση, άρθρο και άλλα.
Μεγάλη η ποσότητα της μελάνης που καταναλώθηκε. Πλούσια η βιβλιογραφία!!!
Η ανακάλυψη ενός φαινομένου αποτέλεσε την αιτία του διαχωρισμού  της κοινωνίας στα δύο στρατόπεδα, των ιδεαλιστών και υλιστών. Θα έλεγα ότι αναβίωναν οι διαχωρισμοί στη Πλατωνική και την Αριστοτέλεια κοσμοθεώρηση.
Ο κόσμος των ιδεών και ο κόσμος του ρεαλισμού και της ύλης.
Δεν έχω την πρόθεση να κατατάξω του δυο αυτούς μεγάλους φιλοσόφους στο ένα ή άλλο στρατόπεδο αλλά θέλω να δείξω ότι οι αντιθέσεις των δύο θεωρήσεων αναβίωναν ξανά.
Μετά το 1800 περίπου εμφανίζονται οι πρώτες διαφοροποιημένες θέσεις σε πολιτικό επίπεδο.  Για κάποιους θεωρητικούς της περιόδου αυτής η ύλη ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της εξέλιξης της ανθρώπινης φύσης. Για άλλους η ιδέα της ύπαρξης ενός κόσμου που δεν βλέπουμε αλλά υπάρχει ήταν η αρχή της ψυχής, του εσωτερικού κόσμου και όλη η προσπάθεια του ανθρώπου είναι προς την κατεύθυνση της καλλιέργειάς της. Σκοπός του ανθρώπινου βίου ήταν μακριά από την ζύμωση μιας ανούσιας καθημερινότητας και όλα τα επιτεύγματα και οι ανακαλύψεις ήταν στην υπηρεσία της εσωτερικότητας.
Οι υλιστές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην βελτίωση της ανθρώπινης ζωής μέσα από κάθε μέσο, είτε επιστημονικά είτε κοινωνικά είτε πολιτικά.
Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι η ανθρώπινη δράση, από τα πιο χαμηλά στρώματα μέχρι στα ανώτερα στόχευε στην καθημερινότητα του ανθρώπου ποιοτικά ώστε όσο θα υπάρχει ως όν να μπορεί να απολαμβάνει.
Οι πολιτικοί της εποχής πήραν θέση σ΄αυτό το θέμα. Υποστήριξαν ο καθένας τους την μια ή την άλλη άποψη για να διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες σε όλο το φάσμα της ζωής του ανθρώπου. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά.
Adams Smith, Μάρξ, Λένιν, και άλλοι πολλοί έγιναν το κέντρο συζητήσεων, βρέθηκαν στην κορυφή των ανθρώπινων διεκδικήσεων.
Τα κύρια ρεύματα είχαν την ίδια πηγή. Όλοι οι άλλοι, σύγχρονοί τους και επόμενοί τους δημιουργούσαν παρακλάδια των αρχικών ιδεών για κάθε ένα ρεύμα. Προσθήκες και ιδιαίτερες θεωρήσεις, χωρίς να ανατρέπουν τις βασικές αρχές των δυο απόψεων.
Τρότσκι, Κέυνς και οι πιο σύγχρονοι αναπαράγουν και πολλές φορές βελτιώνουν και εκσυγχρονίζουν ή καλύτερα προσαρμόζουν τις θεωρήσεις αυτές στα σημερινά δεδομένα.
Σε παγκόσμια κλίμακα, σε όλο τον πλανήτη, οι κοινωνίες είναι προσαρμοσμένες στα δυο διαμορφωμένα ρεύματα.
Η δεξιά, με την ευρεία της έννοια και η αριστερά, επίσης με την ευρύτερη έννοια έχουν κυριαρχήσει, έχουν καθιερωθεί και τίποτα δεν υπάρχει να ανατρέψει την συνύπαρξή τους.
Όλα τα ενδιάμεσα ρεύματα, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραφράσεις, αλλοιώσεις, κλώνοι των βασικών θεωριών αποτελούν θνησιγενείς και πρόσκαιρες απομιμήσεις, που πολλές φορές αναφέρονται στον τρόπο διαχείρισης κάποιων θεμάτων και της καθημερινότητας παρά μια νέα θεωρία.
Ο ενδιάμεσος χώρος συγκεντρώνει όλους εκείνους, που είτε δεν έχουν άποψη είτε στην άγνοιά τους δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα ή δεν αναγνωρίζουν τις ριζικές αντιθέσεις των δυο ρευμάτων. Ο ΄΄μεσαίος χώρος΄΄ συσσωρεύει τις  μάζες εκείνες, που παρασύρονται από επιτήδειους και καιροσκόπους που στοχεύουν στην εκμετάλλευση  της μάζας για το προσωπικό τους όφελος . Αυτός ο χώρος, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς πλατφόρμα, κινείται κάθε φορά προς την μια ή την άλλη πλατφόρμα.
Τα μοντέλα διακυβέρνησης είναι ουσιαστικά τρόποι διαχείρισης των τρεχόντων προβλημάτων και θεμάτων. Η διαφοροποίηση των μοντέλων δεν ακυρώνει την ουσία της ύπαρξης και διαχρονικής επιβίωσης των δυο βασικών ρευμάτων.
Έτσι η μετακίνηση, κάθε φορά, μιας κρίσιμης μάζας του ενδιάμεσου χώρου δίνει την ΄΄νίκη΄΄ στο κάθε ρεύμα.
Η εξειδίκευση και βαθύτερη ανάλυση στα δυο αυτά ρεύματα ξεφεύγει απ΄αυτή την γραφή αυτού του άρθρου. Πολύ περισσότερο δεν θα απαντήσω στο ερώτημα ποιο ρεύμα είναι καλύτερο.
Η επιστήμη έδωσε το δεδομένο, το φαινόμενο, ενώ ο ανθρώπινος νους γέννησε τα νέα δεδομένα θέλοντας να επηρεάσει το καθένα χωριστά τις κοινωνικές μάζες.
Η επιστήμη αδυνατεί να απαντήσει σε κοινωνικές θεωρήσεις και πολύ περισσότερο δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με θεωρίες άνευ τεκμηρίων. Η φιλολογική στήριξη της μιας ή της άλλης πλευράς κινδυνεύει να εκτροχιάσει τον ρόλο της επιστήμης ενώ η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά. Γι΄αυτό και δεν θα πέσει ποτέ σε μια τέτοια παγίδα!!!
Θα παραμείνει ο κυρίαρχος άξονας δημιουργίας και πρόκλησης χωρίς να ακυρώνει την εφαρμογή των επιτευγμάτων της.
Και για να δώσουμε ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα θνησιμότητας κάθε ενδιάμεσου πολιτικού ή κοινωνικού ή οικονομικού μοντέλου, θα αναφέρω και θα υπενθυμίσω όλους τους κομματικούς σχηματισμούς και διάφορα μορφώματα που γεννήθηκαν στην σύγχρονη Ελλάδα και κυρίως μετά την μεταπολίτευση. Όλα είχαν ημερομηνία λήξεως. Αρχηγοί πολιτικών ιδεολογημάτων, εξαφανίστηκαν, ξεχάστηκαν  ή ενσωματώθηκαν στα δυο υπαρκτά βασικά ρεύματα, που υπάρχουν στην χώρα μας και εκπροσωπούνται ανεξαρτήτως του τρόπου διαχείρισης των βασικών αντιλήψεων.
Δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα, σας είναι πολύ γνωστά. Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι ότι στην σημερινή δικομματική κυβέρνηση υπάρχουν συμμετέχοντες πολιτικοί ηγέτες, υπουργοί και στελέχη, που μόλις λίγα χρόνια πριν ηγούνταν άλλων πολιτικών μορφωμάτων, ή ανήκαν σε πολιτικά μορφώματα, που διαλύθηκαν χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία και στον λαό.

Οι κοκορομαχίες και τα ψεύτικα διλήμματα ένα μόνο προκαλούν, την αποστροφή και την απαξίωση!!!
Αυτό είναι το ....0,5!!!!!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ. ΟΔΗΓΙΕΣ

Από σήμερα, 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση, ώστε, αφού, εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν να το οριστικοποιήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα στάδια υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) έχουν ως εξής:
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β') ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α').
Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν «Προσωρινή Αποθήκευση». Αυτή τη διαδικασία της προσωρινής αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους, και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της «Οριστικοποίησης». Μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (έως τις 12-7-13), το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.
Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ιδιαίτερα ότι επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους, ή θα χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις δύο εβδομάδες του Ιουλίου τα λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής:
- Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.
- Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013 με την παρουσία του διευθυντή ή του υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΏΜΙΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ!!!!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων  νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου  ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02  ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια  και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική  απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο  Μεσσαπίας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν  εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο  εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη». Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε  πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον  κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης  ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.



Πηγή:  http://www.to-mati.gr/

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στις μια το μεσημέρι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Τα αποτελέσματα είναι η βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων στα μαθήματα κατεύθυνσης και επιλογής.
Μετά απο τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι θα κλιθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους για να προωθηθούν στο Υπουργείο όπου θα ενσωματωθούν στο αντίστοιχο λογισμικό για να έχουμε τα αποτελέσματα εισόδου των υποψηφίων στις σχολές προτίμησης. Αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε περί το τέλος Αυγούστου, περίπου.
Μπορούν οι υποψήφιοι να μάθουν την βαθμολογία τους και από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου και στην διεύθυνση:  http://www.minedu.gov.gr/
Στην ιστοσελίδα www.frontistiriav.blogspot.com μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για να υπολογίσετε τα μόρια που προκύπτουν από την βαθμολογία.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ 98,56% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΣΤΗΝ EUROBANK

Απόλυτα κρατικοποιημένη η Eurobank!!! Το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βρίσκεται στο 98,56% ύστερα μάλιστα από την αύξηση κεφαλαίου πρίν λίγες ημέρες με μόνη συμμετοχή το ΤΧΣ.
Το ποσοστό συμμετοχής της Εθνικής τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank από 84,38% περιορίστηκε στο 1,21% μετά την αύξηση κεφαλαίου!!!!
Η τράπεζα βρίσκεται στα χέρια του Ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών.
Απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την τύχη της τράπεζας. Ο στόχος είναι να εξυγιανθεί και να πουληθεί κάποια στιγμή σε μεγαλοεπενδυτή.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ....ΓΙΑΤΙ;......

Κατάρρευση των τιμών στο χρηματιστήριο εδώ και δύο ώρες!!! Οι τιμές κατρακυλούν σε πολύ χαμηλές τιμές ως να ήταν νεράκι που τρέχει!!! Τι συμβαίνει;
Αναξιοπιστία στον πολιτικό λόγο και η εκτίμηση ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι εις βάρος της οικονομίας και της αναμενόμενης θετικής εξέλιξης.
Ο γενικός δείκτης χάνει 3,06% αυτή την ώρα με αξία συναλλαγών 25 εκατομμύρια. 
Κι ενώ αναμένονταν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις προσδοκώντας άνοδο και προεξοφλώντας συμφωνίες και τέλος στην ανωμαλία οι επενδυτές έρχονται απέναντι από την πολιτική ακόμη μια φορά. Δεν έπεισαν και ούτε θα πείσουν και στο μέλλον αν δεν δουν σοβαρές και απόλυτα αιτιολογημένες πρωτοβουλίες.
Η απογοήτευση και η πίκρα κυριαρχούν στην αγορά. Δεν θα σχολιάσουμε για τον θυμό και την αγανάκτηση. Είναι σε υψηλά επίπεδα!!!
Ο πολιτικός λόγος δεν έχει να πει τίποτα απολύτως. Κανείς δεν πείθει πια. Η χώρα κινείται από ....μόνη της.....
Δυστυχία!!!

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

Φαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αγορά με ωριμότητα αντιμετωπίζει τις πολιτικές εξελίξεις που κάθε άλλο παρά σιγουριά προσφέρουν.
Παρ΄ όλα αυτά οι επενδυτές φαίνεται να προβληματίζονται με τις ερμαφρόδιτες λύσεις αλλά δεν αποχωρούν και ελπίζουν σε οριστικές λύσεις στην βιωσιμότητα της κυβέρνησης. 
Απομακρύνονται οι εκλογές αλλά μένει η έλλειψη συντονισμού στην τριανδρία. Τα προβλήματα βουνό!!! Η τρόϊκα έφυγε αλλά άφησε ραβασάκια. Τα κενά και οι δημοσιονομικές τρύπες φορτώθηκαν στην συγκυβέρνηση. 
Ο κ. Σαμαράς με ταξίδι αστραπή στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος επιστρέφει με την σκέψη γεμάτη από συνθήκες και υποχωρήσεις. 
Ακούει την αγορά και βλέπει τα αιτήματα των φορέων. Η ματιά του στους άλλους δυο εταίρους. Γάγγραινα η σκέψη πώς θα απαλλαγεί από τους άλλους δύο ενώ εκείνοι πώς θα ενισχύσουν τις κολλητικές ουσίες.
Με πολύ σοφία και σύνεση κινούνται τα επενδυτικά κεφάλαια αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο. Η εμπιστοσύνη δεν έχει αποκατασταθεί!!!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ

Με το χθεσινό κλείσιμο των τιμών στο χρηματιστήριο Αθηνών ας δούμε την οικονομική θέση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Με δεδομένο ότι το 85% έως 90% των μετοχικών κεφαλαίων των Ελληνικών τραπεζών να ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο ή με διαφορετικούς όρους, οι Ελληνικές τράπεζες οφείλουν στο δημόσιο αθροιστικά περί τα 50 δις η εικόνα των τραπεζών είναι η εξής.
Τράπεζα      Κεφαλ/ση        κεφάλαια                 P/BV
Εθνική           9,56                5,075                        1,88
Πειραιώς       7,05                8,676                        0,81
Αλφα             4,532              7,77                          0,58
Eurobank       7,72              3,14                          2,46
Σύνολο         28,8                24,66                         1,43

Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Το P/BV υγιών και ισχυρών τραπεζών κινείται στο εύρος των 0,5 έως 0,8.

Τα συμπεράσματα είναι εύκολα.

΄΄ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ΄΄ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

Υπό το βάρος της τεράστιας ευθύνης να φορτωθεί ο καθένας από τους τρεις αρχηγούς το ενδεχόμενο της διάλυσης της συμβατικής συγκυβέρνησης και με αμοιβαίες υποχωρήσεις φαίνεται να ΄΄τα βρίσκουν΄΄.
Το γεγονός ότι η χθεσινή σύσκεψη δεν έδωσε το σήμα ασυμφωνίας αλλά με χαμηλών τόνων δηλώσεις οδηγούν την συνεργασία σε μια νέα επικαιροποιημένη συμφωνία ώστε να αποφευχθούν οι....εκλογές.
Αναγκαστική συμφωνία θα λέγαμε και αναγκαστική ανοχή ο ένας για τον άλλο κάτω από τον φόβο προκήρυξης εκλογών. Εκλογές, τις οποίες δεν ήθελε κανείς στην ουσία. 
Γνωρίζουν και οι τρεις ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει την ΄΄συμβίωση΄΄ των τριών και είναι απέναντί τους με απαιτήσεις. Ο λαός απαιτεί πια όχι για την συμβίωση (κανένα ενδιαφέρον γι΄αυτό) αλλά για την διατήρηση της ομαλότητας σε μια περίοδο όπου τα εισοδήματα των οικογενειών έχουν εξατμιστεί. 
Εξανεμίστηκε και κάθε ίχνος ιδεολογικής υποστήριξης της κοινωνίας απέναντι στην τριανδρία.Ούτε καν ιδεολόγημα μπορεί να επικαλεστεί η αναγκαστική συμμαχία. 
Οι πολίτες το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν καλά και το γεγονός ότι αυτή η ΄΄συμμαχία΄΄ έχει ημερομηνία λήξεως. Ίσως οι Γερμανικές εκλογές, ίσως ένα ΄΄ατύχημα΄΄!!!
Υπό το πρίσμα αυτό ΄΄αναβάλλονται΄΄ οι εκλογές αλλά οι διαφορές παραμένουν αγκάθι στις εξελίξεις.
Η τρόϊκα έφυγε αφήνοντας πίσω της το ραβασάκι του δημοσιονομικού κενού των 2 δις περίπου. Το άφησε να βρουν την λύση οι τρεις. Θα την βρουν;
Το θέμα της ΕΡΤ, για οποίο υπήρξαν σωρεία απόψεων, θέσεων, αντιθέσεων ακόμη και εκβιασμών φαίνεται να βρίσκει την λύση του αλλά μόνο στο επίπεδο των τριών. Στο επίπεδο των εργαζομένων τώρα αρχίζει. Η συμφωνία για την πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας και με στοιχειώδη τρόπο θα λειτουργήσει η συχνότητα αποτελεί μεταβατική περίοδο για την ίδρυση και λειτουργία του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. 
Με την ισχυρή νομική στήριξη του Συμβουλίου της Επικρατείας η τριανδρία συμβιβάζεται στην συνύπαρξη. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ είναι έξω από λειτουργία της προσωρινής σύστασης του νομικού προσώπου και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν και στον νέο φορέα.
Αυτή η πρόχειρη και εύθραυστη συμφωνία με ΄΄επικαιροποιημένο΄΄ χαρακτήρα θα δώσει μια ανάσα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές εκτός κάποιου ΄΄ατυχήματος΄΄.
Ωστόσο οι Έλληνες πολίτες μπορούν να πάρουν τα θαλασσινά μπάνια τους (όσοι τα έχουν προγραμματίσει) με ησυχία και ηρεμία ώστε να πάρουν δυνάμεις για να αντέξουν νέες περιπέτειες από το φθινόπωρο. Όσες κωλοτούμπες ήταν να γίνουν, έγιναν σ΄αυτή την φάση. Από φθινόπωρο μπορεί να έχουμε άλλες πιο προοδευτικές......
Τώρα αν προκύψει ΄΄ατύχημα΄΄ θα χρειαστεί να διακόψουν τα ΄΄μπάνια΄΄ για να επιλέξουν εκ νέου τους εκπροσώπους των στη Βουλή.
Ως τότε ας μείνουν ήσυχοι ότι το πολιτικό σύστημα είναι ζωντανό, σκέφτεται και ενεργεί για λογαριασμό όλων με τον .....καλύτερο τρόπο.
Ησυχάστε.....και ετοιμάστε την....φραπεδιά.......

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πριν λίγο σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρότρυνε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην ανακόψουν την χαραχθείσα πορεία της οικονομίας. Ουσιαστικά δίνει μήνυμα να μην προχωρήσουμε σε εκλογές και να βρεθεί άμεσα λύση. Τόνισε ότι αν αποτύχει η νέα συμφωνία θα κατρακυλήσουμε πίσω. 

Η ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ ΄΄ΕΠΙΘΥΜΕΙ΄΄ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Την αποφυγή των εκλογών και της ανωμαλίας ΄΄επιθυμεί΄΄ η χρηματαγορά. Οι κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα την βούληση της επιχειρηματικής αγοράς. Πολλοί επιχειρηματίες έστειλαν μηνύματα είτε γραπτώς είτε με δηλώσεις προφορικά στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Κραυγές αγωνίας από όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους.
Δεν είναι ώρα για νέες εκλογές και νέες περιπέτειες  ή καθυστερήσεις στην εξέλιξη των οικονομικών και το δημοσιονομικό πρόγραμμα.
 Στο χρηματιστήριο όλοι είναι με το ΄΄δάχτυλο στην σκανδάλη΄΄. Μια μικρή είδηση δίνει κίνηση είτε θετική είτε αρνητική αναλόγως το είδος της είδησης.
Όλοι αναμένουν την πολύκροτη συνάντηση των τριών αρχηγών. Εκεί θα παίξει η σωστή και έγκυρη είδηση. Το τέλος ή μια νέα αρχή!!!

ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ

Η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται αυτή την ώρα να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις και λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ και της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.
Απότομη άνοδος με ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε πριν λίγο στο χρηματιστήριο, καθρέφτης των καταστάσεων.
Ο γενικός δείκτης εξερράγη κάνοντας απότομη θετική κίνηση κερδίζοντας το θετικό πρόσημο κατά 1,38% αυτή την ώρα.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι τελευταίες εκτιμήσεις από τις πληροφορίες που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς λέγουν ότι όλα ΄΄παίζονται΄΄.
Ο κ. Κουβέλης μόλις πριν λίγο διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να καθίσει ακόμη και στο τραπέζι των συζητήσεων αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ΕΡΤ. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μελετά πρόταση συμβιβαστικού χαρακτήρα με αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των εκλογών, τις οποίες κανείς δεν επιθυμεί και όλοι αγωνίζονται προς την κατεύθυνση αυτή έστω κι αν διαφωνούν στα επί μέρους ζητήματα.
Οι ώρες είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα αυτής της κυβέρνησης και της χώρας. Το ενδεχόμενο αποτυχίας και προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί ύστατη και ακραία λύση σ΄αυτή την συγκυρία.
Είναι βέβαιο ότι το λάθος στον τρόπο της διαχείρισης ενός απλού κατά τα άλλα ζήτημα έφερε σωρεία προβλημάτων και αντιθέσεων ενώ φανέρωσε το ΄΄εύθραυστο΄΄ της συγκυβέρνησης.

ENTONH H ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Επί 24 ώρες και πλέον η περιοχή της Κρήτης σείεται από σεισμικές δονήσεις. Το ευτύχημα είναι ότι οι εντάσεις σε μέγεθος είναι σε χαμηλά επίπεδα όπως, επίσης και το γεγονός ότι οι σεισμικές δονήσεις είναι μεγέθους από 3 Ρίχτερ έως 4,5.
Η σεισμική δραστηριότητα αν συνεχιστεί έτσι θα εκτονωθεί σταδιακά και γρήγορα και ασφαλώς χωρίς ζημιές και θύματα.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Βριλήσσια 14.06.2013


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων καταγγέλλει την πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και επέβαλε το κλείσιμο της ΕΡΤ, καταργώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου οπλίζει τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε κλείσιμο και άλλων οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος μας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ και αγωνίζεται μαζί τους για την ακύρωση αυτής της εγκληματικής και αντιδημοκρατικής απόφασης. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Καλούμε όλους τους δημότες των Βριλησσίων, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και με την φυσική τους παρουσία στο χώρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για όσο χρόνο χρειαστεί.

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
  • Να ανοίξει Τώρα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
  • Όχι στις απολύσεις
  • Όχι στην παράδοση της  ενημέρωσης στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
  • Για μια ενημέρωση  που θα αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα, τον λαϊκό πολιτισμό και τους αγώνες των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.



Το Δ.Σ. του Δήμου Βριλησσίων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

Παρατηρήθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα τις τελευταίες τρεις ώρες στην ιστοσελίδα μας. Μάθαμε ότι Ελληνόπουλα παρακολουθούν από την σελίδα μας τις εξελίξεις στην Ελλάδα από ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Έχουν ανοίξει την σελίδα του Περιηγητή και προσπαθούν να μάθουν τα τελευταία γεγονότα.

TO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ www.operiigitisv.blogspot.com ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ!!! ΤΩΡΑ!!!

 http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT#sthash.onHVxuTw.dpuf

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΔΥΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΜΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΟΧΙ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΄΄SUCCESS STORY΄΄;

Τελευταία καλλιεργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας και μεγάλης προσδοκίας για μια νέα δυναμική στην Ελληνική οικονομία.
Η ΄΄επιτυχής΄΄ συνύπαρξη τριών ετερόκλητων κομμάτων στο τιμόνι της χώρας και η διαφαινόμενη αγαστή συνεργασία έδωσε μήνυμα επιτυχίας στο νέο εγχείρημα. Οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος της χώρας και η καθολική αποδοχή της Ευρωπαϊκής πολιτικής ότι στην Ελλάδα ανέλαβαν ισχυροί πολιτικοί αλλά υπάκουοι και πειθαρχημένοι δημιούργησαν την προσδοκία της επιτυχίας να βγει η χώρα από το σύμπλεγμα τεράστιων οικονομικών αδιεξόδων!
Οι θετικές εκτιμήσεις και τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων εταίρων ΄΄έδιναν κι έπαιρναν΄΄ .
Η επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα και η υποτιθέμενη εσωτερική επικοινωνία της κυβέρνησης με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της Ρωσίας έδιναν την εικόνα μιας προσπάθειας ενός νέου και ισχυρού οικοδομήματος.
Η έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κάτω από διθυράμβους και ιαχές επιβεβαίωναν την αλλαγή στην πορεία των πραγμάτων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επικρατούσε αισιοδοξία και το ενδιαφέρον άρχισε να περιορίζεται στον παράγοντα της ανεργίας. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά ήταν πλέον η εξεύρεση τρόπων εισόδου νέων μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων ώστε να μπει ΄΄ζεστο΄΄ χρήμα στην αγορά να αυξηθεί η προσφορά εργασίας και να μειωθεί η ανεργία.Όλα τα υπόλοιπα είχαν πια....πάρει τον δρόμο τους!!!!
Τα εργοτάξια άρχισαν να δουλεύουν και ταυτόχρονα άρχισαν τα μεγάλα οράματα και οι μεγάλες υποσχέσεις....με τεράστιους οδικούς άξονες, με κινεζικά και ρώσικα κεφάλαια να κυκλοφορούν στην.....γλώσσα των πολιτικών!!!
Η χθεσινή απόφαση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ ανέδειξε, όμως, την βαθιά και πλατιά τρύπα που έχει ανοίξει στην Ελληνική οικονομία. Η ΕΡΤ ήταν η αφορμή, οι αιτίες της μάλλον αποτυχίας είναι σε όλα τα άλλα.
Ας δούμε μερικά στοιχεία.
Αν εξετάσει προσεκτικά κανείς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα διαπιστώσει ένα σημαντικό γεγονός. Την απόλυτη χρεοκοπία του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Καμιά τράπεζα δεν είναι αυτή την ώρα και για πολλά - πολλά χρόνια....ιδιωτική. Όλες έχουν περιέλθει στο ...κράτος!!!!
Γυρίσαμε στις εποχές της κρατικοποιημένης οικονομίας. Το 85-90% των μετοχικών κεφαλαίων όλων των τραπεζών ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το κράτος. 
Κι αυτό καθ΄αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ποιος θα διαχειριστεί αυτό το τραπεζικό σύστημα!! Αυτό το κράτος που απέτυχε ακόμη και να αντιμετωπίσει μια ΕΡΤ να εξυγιάνει μια αρρωστημένη κατάσταση που δημιουργήθηκε από το ίδιο το κράτος;
Μέσα σε δύο χρόνια, ίσως και σε ένα, το πολιτικό σύστημα κατάφερε να χρεοκοπήσει την χώρα ....δύο φορές!!! Μία με το αποτυχημένο PSI+ και δεύτερη με την επαναγορά των ομολόγων.
Το χρέος της χώρας ύστερα από την εισροή τεράστιων κεφαλαίων είτε σε απόλυτο ρευστό είτε με εγγυήσεις παραμένει στα ίδια επίπεδα αυτά που ήταν πριν την εισροή. Πριν ήταν στα επίπεδα των 340 δις ευρώ, σήμερα είναι στα επίπεδα των 310 δις ευρώ.
Τουλάχιστον πέντε τράπεζες εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Είτε απορροφήθηκαν είτε έσπασαν σε καλές και κακές και παραμένουν στα ...αζήτητα!!!
Η περίφημη αποκρατικοποίηση.... Οργανισμοί βγήκαν στο σφυρί. ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και άλλοι παραμένουν στην ουρά για.....πώληση σ΄ένα περιβάλλον αμφίβολης σταθερότητας.
Ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε με τους μισούς να πιστεύουν ότι καλά δόθηκε και τους άλλους να πιστεύουν ότι ...χαρίστηκε!!!!
Και ασφαλώς μέχρι εκεί. Πλήρης αποτυχία και απογοήτευση για την ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Οι Ρώσοι μας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη.
Το φορολογικό σύστημα αναθεωρείται καθημερινά. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να αποδώσει δικαιοσύνη στην φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Στόχος είναι να εισπράξει και μόνο να εισπράξει. Οι τελευταίες αποφάσεις και οι αναθεωρήσεις της φορολογίας ακόμη και των .....πουρναριών καταδεικνύει τις άστοχες και ανούσιες παρεμβάσεις. Το πολιτικό σύστημα αφού ....σκέφθηκε και .....προσπάθησε  πολύ βρήκε ότι η περιουσία των Ελλήνων είναι η λύση στο πρόβλημα. Από εκεί θα μπορεί να...αρχίσει η λύση του προβλήματος της ανάκαμψης της οικονομίας!!!!  Φεύ!!!!
Η υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αντιμετωπίστηκε ως κακοδαιμονία των καιρών και ως προσπάθεια κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου και ότι οι υποβαθμίσεις ήταν σκόπιμες και στοχευμένες. Το ΄΄μεγάλο κεφάλαιο΄΄ άλλοτε το χρειαζόμαστε και άλλοτε είναι η αιτία της κακής μοίρας μας!!! Το χειριζόμαστε όπως μας βολεύει κάθε φορά!!!
Η άνοδος των ακραίων πολιτικών σχηματισμών και οι άναρθρες πολιτικές φωνές είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. 
Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο για σαράντα χρόνια αδυνατούν όχι μόνο να πείσουν αλλά και να ξεφύγουν από την αυτοκαταστροφή τους. Η ΝΔ, δημοσκοπικά να βρίσκεται στο 20-25% ενώ το ΠΑΣΟΚ να κινείται στην περιοχή του....5%
Η Χρυσή Αυγή, όμως να ανέρχεται συνεχώς και να έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του 15%, ως τρίτη πολιτική δύναμη, μακράν απέχουσα από τον τέταρτο με ανοδική τάση κυνηγώντας τον...δεύτερο!!!!
Το τελευταίο φαινόμενο που κατέδειξε την αδυναμία του πολιτικού και πεπαλαιωμένου αλλά και αναξιόπιστου πολιτικού συστήματος ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, που απέδειξε την προχειρότητα και την εκβιαστική τακτική που ακολουθεί το σύστημα, δείχνοντας ουσιαστικά την αδυναμία του.
Και ναι μεν η ΕΡΤ ήταν ένα άνδρο, μια εστία μολύνσεως αλλά και η απόφαση της διάλυσης με βιαιότητα αφήνει να σκεφθεί κανείς ότι μάλλον συγκεκριμένους στόχους εξυπηρετούσε παρά για λόγους οικονομίας και κάθαρσης.
Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να αποτυγχάνει, εξακολουθεί να είναι ίδιο, διατηρεί τις ίδιες λογικές, δες άλλαξε τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι η ζωή των Ελλήνων. Αβεβαιότητα και σύγχυση. Απώλεια βασικών κεκτημένων της εργασίας και της ισορροπημένης δημοκρατικής καθημερινότητας. Ο Έλληνας δεν έχει κράτος, δεν έχει σχολείο, δεν έχει περίθαλψη, δεν έχει περιουσία, δεν έχει τις αποταμιεύσεις του, δεν έχει τα παιδιά του γιατί έφυγαν για δουλειά σε άλλες χώρες, δεν έχει οικογένεια, δεν έχει καμιά συνοχή, δεν έχει ίσως πατρίδα, δεν έχει ένοπλες δυνάμεις, δεν έχει....δουλειά!!!!!
Αυτό που έχει είναι μόνο το......΄΄success story΄΄!!!!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 που ανέρχεται στις 69.288, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για την εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα, παρότι τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 25%, μειώνεται κατά 8,94%. Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76% ,ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%. Παράλληλα στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20% .
Ο αριθμός των εισακτέων έχει βασιστεί στις εξής παραμέτρους:
  • στον αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
  • στο μέσο ετήσιο αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για τουλάχιστον μία πενταετία
  • στις προτάσεις των Ιδρυμάτων, όπου αυτές υπήρχαν.
  • στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας που υλοποιήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Στον παραπάνω αριθμό εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων:
  • Για τις Στρατιωτικές Σχολές
  • Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
  • Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
  • Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)
  • Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ)
  • Καθ' υπέρβασιν του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων εισάγονται και οι υποψήφιοι των παρακάτω κατηγοριών με τα αντίστοιχα ποσοστά:
Α/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΕΣΕΩΝ
  • Αθλητές με διακρίσεις μέχρι και 7-10-2008, για τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης 30 % για τα ΤΕΦΑΑ και 1% για τα λοιπά τμήματα
  • Αθλητές με διακρίσεις από 8-10-2008 μέχρι και 31-8-2012, για τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης 20 % για τα ΤΕΦΑΑ και 1% για τα λοιπά τμήματα
  • Τέκνα ελλήνων του εξωτερικού απόφοιτοι ελληνικών λυκείων 3%
  • Τέκνα ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων σε ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες στο εξωτερικό ή σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει και η Ελλάδα, απόφοιτοι ελληνικών λυκείων 1%
  • Έλληνες απόφοιτοι ξένων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων που λειτουργούν στο εξωτερικό που είναι απόφοιτοι ξένου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί στο εξωτερικό και ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλην της Κύπρου) 1,50%
  • Έλληνες απόφοιτοι ξένων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων που λειτουργούν στο εξωτερικό που είναι απόφοιτοι Κυπριακών Λυκείων που λειτουργούν στην Κύπρο και ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών της χώρας αυτής 1,50%
  • Έλληνες απόφοιτοι ξένων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων που λειτουργούν στο εξωτερικό που είναι απόφοιτοι ξένου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί στο εξωτερικό και ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1%
  • Αλλοδαποί − Αλλογενείς, που είναι απόφοιτοι σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), για τα τμήματα και τις σχολές Πανεπιστημίων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (πλην των προγραμμάτων ιερατικών σπουδών) και Τ.Ε.Ι., του επιστημονικού πεδίου Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών 2%
  • Αλλοδαποί − Αλλογενείς, που είναι απόφοιτοι σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), για τα τμήματα και τις σχολές Πανεπιστημίων (πλην των προγραμμάτων ιερατικών σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών) και Τ.Ε.Ι., των λοιπών επιστημονικών πεδίων 2%
  • Αλλοδαποί − Αλλογενείς, που είναι απόφοιτοι σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), για τα προγράμματα ιερατικών σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών 20%
  • Απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) μη ελληνικής καταγωγής, για τα τμήματα και τις σχολές Πανεπιστημίων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (πλην των προγραμμάτων ιερατικών σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ΑΣΠΑΙΤΕ) και Τ.Ε.Ι., όλων των επιστημονικών πεδίων 10%
  • Απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) μη ελληνικής καταγωγής, για τα προγράμματα ιερατικών σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών 20%
  • Υπότροφοι Αλλοδαποί – Αλλογενείς, για τα τμήματα των Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και των προγραμμάτων σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών 3,50%
  • Υπότροφοι Αλλοδαποί – Αλλογενείς, για όλα τα υπόλοιπα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης 1%
  • Υπότροφοι Ομογενείς, για όλες τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και της ΑΣΠΑΙΤΕ 1%
  • Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, για τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ, εκτός των τμημάτων Θεολογίας, Κοινωνικής Θεολογίας και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των προγραμμάτων σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών 0,50%
  • Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, κάτοχοι απολυτηρίου ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑ.Λ (ομάδα Α΄), για τις σχολές και τα τμήματα των Τ.Ε.Ι. και της ΑΣΠΑΙΤΕ 0,50%
  • Πασχόντων από σοβαρές παθήσεις 5%


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΄΄ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ΄΄

Με 150 εκατομμύρια ευρώ ύψους χρηματοδότησης συνεχίζεται η στήριξη της εργαζόμενης και άνεργης μητέρας και αφορά χρηματοδότηση για τους Παιδικούς Σταθμούς όλης της χώρας.
Σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα τα 150 εκατομμύρια αντιστοιχούν σε 60000 οικογένειες ενώ οι αιτήσεις που αναμένεται να κατατεθούν από τις ενδιαφερόμενες μητέρες θα φθάσουν τις 120000.
Η ΚΕΔΕ ζητεί επί πλέον χρηματοδότηση ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Βριλησσίων πέραν της χρηματοδότησης αυτής επιβάλλει και τροφεία στις οικογένειες με το πρόσχημα να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των Παιδικών Σταθμών.

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η δημοτική παράταξη, ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ δημοσιεύουν την πρότασή τους αναφορικά με τον τρόπο και το ύψος των τροφείων για την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2013-14.
Στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έγινε συζήτηση περί του τρόπου και του ύψους των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς. Τρεις ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν και αυτή την ώρα συζητούνται στους κόλπους του οργανισμού.
Μια πρόταση ήταν της σημερινής διοίκησης, η οποία προτείνει την επιβολή τροφείων όπως και τις προηγούμενες χρονιές ενώ το ύψος τους διαμορφώνεται κατά 10-15% λιγότερο από τις περσινές τιμές. Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από την δημοτική παράταξη ΄΄Βριλήσσια-Δήμος Δημιουργίας΄΄ η οποία προτείνει την απαλλαγή τροφείων για εισοδήματα μέχρι του ποσού των 40000 ευρώ ετησίως και από εκεί και πάνω ακολουθείται η μέθοδος των κλιμακίων εισοδήματος με αντίστοιχα ποσά, στην λογική της πρότασης της διοίκησης αλλά με χαμηλότερες τιμές.
Η τρίτη πρόταση κατατέθηκε από την δημοτική παράταξη ΄΄Τα Βριλήσσια των Πολιτών΄΄, η οποία κινείται σε ένα άλλο μήκος κύματος. Προτείνει την κατάργηση των κλιμακίων και μέχρι του ποσού των 30000 ευρώ ετησίως οικογενειακού εισοδήματος πλήρης απαλλαγή ενώ από εισοδήματα άνω των 30000 ευρώ ενιαίος συντελεστής % στο ετήσιο εισόδημα. 
Δημοσιεύουμε την πρόταση της παράταξης ΄΄Τα Βριλήσσια των Πολιτών΄΄ έτσι ακριβώς όπως θα κατατεθεί επισήμως στο συμβούλιο του Οργανισμού.

    


     ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ  ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ  ΠΑΙΔΙΚΩΝ  ΣΤΑΘΜΩΝ  2013-2014

Στο πλαίσιο της επιβολής τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς και για το σχολικό έτος 2013-2014 προτείνουμε τα εξής.

  1. Η θέση μας γενικώς είναι μηδενικά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς. Η άποψή μας αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι η εκπαίδευση στην χώρα μας πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν.
  2. Αναγνωρίζουμε, όμως, όπως και την προηγούμενη χρονιά τις περικοπές που υπέστη η τοπική αυτοδιοίκηση στους πόρους των ΚΑΠ και όχι μόνο. Έτσι θεωρούμε ότι ο δήμος μπορεί να εισπράξει τροφεία από τους δημότες ανάλογα με τις δυνατότητές τους αφού και εκείνοι έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους.
  3. Το 2012 -2013 μελετήσαμε με ποιο τρόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην επιβολή τροφείων και τεκμηριώσαμε πρόταση συγκεκριμένη και στηριγμένη απόλυτα στις δυνατότητες των δημοτών. Καταργήσαμε τις κλίμακες, οι οποίες επιδεινώνουν την αδικία και εισάγουμε ενιαίο συντελεστή % στο εισόδημα των δημοτών. Ο ποσοστιαίος συντελεστής έχει επιστημονική και λογιστική βάση από μελέτες που έχουν γίνει αναφορικά με ποιο ποσοστό επί του οικογενειακού εισοδήματος αφιερώνεται στην εκπαίδευση των παιδιών σε διάφορες ηλικίες για την μέση Ελληνική οικογένεια.
  4. Για να στηρίξουμε περισσότερο τα μικρά οικογενειακά εισοδήματα προτείναμε μικρότερο συντελεστή από εισοδήματα 10000 ευρώ έως 20000 ευρώ. Μεγαλύτερο συντελεστή από εισοδήματα 20000 ευρώ έως 30000 και λίγο μεγαλύτερο από 30000 ευρώ και άνω.
  5. Επαναφέρουμε την πρότασή μας αυτή και φέτος και τις εξής βελτιώσεις
  6. α. Μέχρι οικογενειακό εισόδημα 30000 ευρώ όλα τα παιδιά δωρεάν
β. Από 30000 ευρώ και άνω προτείνουμε ενιαίο συντελεστή 1,5% στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, σε ετήσια βάση. Επιμερίζοντας το ποσό στους 11 μήνες έχουμε τα μηνιαία τροφεία. Θα υπενθυμίσουμε ότι ο συντελεστής αυτός δεν είναι αυθαίρετος αλλά έχει προκύψει από στατιστικές μελέτες αναφορικά με τις δαπάνες μιας μέσης οικογένειες που κάνει για την εκπαίδευση των παιδιών σε ετήσια βάση και με τα Ελληνικά δεδομένα. Έτσι κατοχυρώνεται πλήρως η αντικειμενικότητα του ύψους των τροφείων.
      7.   Για την περίπτωση των αλλοδαπών οικογενειών προτείνουμε το ποσό των
           50 ευρώ μηνιαίως. Το προτεινόμενο ποσό δεν έχει επιστημονική
            τεκμηρίωση αλλά θεωρούμε ότι οι οικογένειες αυτές είναι σε θέση να
            ανταποκριθούν.
      8.   Στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 40000
            ευρώ προτείνουμε εντελώς δωρεάν τιμώντας και επιβραβεύοντας την
             πολυτεκνία.
     9.    Για εισόδημα άνω των 40000 ευρώ θα καταβάλλεται το 50% των
            προβλεπομένων από την γενική μας πρόταση.
     10. Για την περίπτωση αδελφών προτείνουμε το δεύτερο να πληρώνει το 50%  
            του πρώτου αδελφού ενώ για τρίτο παιδί εντελώς δωρεάν.
    11. Ο υπολογισμός των τροφείων για κάθε εγγραφή είναι εύκολη αρκεί να
          εγκατασταθεί ένα μικρό λογισμικό (ακόμη και σε μορφή ή excel). O   
          ισχυρισμός ότι απαιτείται χρόνος για τους υπολογισμούς δεν θεωρείται   
          σοβαρός ώστε να απορριφθεί μια δίκαιη και επιστημονική πρόταση. Ούτε
          ότι απαιτείται επί πλέον προσωπικό για να επιτύχει αυτό το εγχείρημα.
     12. Η πρόταση είναι πρωτοποριακή και είμαστε σίγουροι ότι θα την
           ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι αν εφαρμοστεί από τον δικό μας δήμο.
     13. Είναι δυνατόν να υπάρχουν βελτιώσεις στην βασική πρόταση.
     14. Η σταδιακή άνοδος του ορίου μη επιβολής τροφείων θα οδηγήσει σε δύο
           έως τρία χρόνια στον μηδενισμό των τροφείων ενώ θα δοθεί ο χρόνος στην
           διοίκηση του δήμου να μελετήσει και να εξορθολογήσει τα οικονομικά του
           ώστε να είναι έτοιμος να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί δωρεάν.
     15. Θέση μας είναι πολιτική αλλά στηριγμένη σε αντικειμενικούς όρους
           Οικονομίας χωρίς αυθαιρεσίες έτσι  ώστε να τύχει της αποδοχής όλων.

    
Θα υπενθυμίσουμε ότι, στην πρότασή μας συμπεριλαμβάνονταν και η λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού από το 2013 και ένα ακόμη το 2014 προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών όταν μάλιστα επιδεινώνονται τα οικογενειακά εισοδήματα.
Ισχυριζόμαστε ότι η πρόταση της διοίκησης ενέχει το στοιχείο της αυθαιρεσίας και της αδικίας. Αν κυρίαρχος στόχος είναι η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών θα απαντήσουμε ότι, οι λειτουργικές δαπάνες είναι Συνταγματική υποχρέωση του δήμου. Δυνητική είναι η επιβολή τροφείων. Η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται συνολικά από την Πολιτεία ενώ μέρος των λειτουργικών δαπανών προβλέπεται από τις επιχορηγήσεις των ΚΑΠ. Να επισημάνουμε εδώ ότι υπάρχει ισχυρή χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για 120 παιδιά που καλύπτονται με περίσσευμα μάλιστα. Είναι βέβαιο ότι η χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ υπερβαίνει κατά πολύ την ανά παιδί και ανά έτος δαπάνη για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, έτσι προκύπτει περίσσευμα από την χρηματοδότηση, την οποία συμπεριλαμβάνει ο δήμος και το Νομικό πρόσωπο στα έσοδα του και τα οποία εμφανίζονται αυξημένα.. Αν η χρηματοδότηση παύσει κάποια στιγμή (που θα γίνει οπωσδήποτε στο άμεσο μέλλον) ας προετοιμαστεί ο δήμος να αντιμετωπίσει την δαπάνη αυτή εξορθολογίζοντας τα οικονομικά του ενώ με την πρότασή μας καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος της δαπάνης για τα τροφεία.
Θεωρούμε ότι οι γονείς θα συνεισφέρουν επικουρικά στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Τα τροφεία δεν θα πρέπει να είναι το κύριο έσοδο του δήμου για την στήριξη της λειτουργίας των.
Την ίδια υποχρέωση έχει και για τις άλλες δομές που υπάρχουν σε εξέλιξη στο δήμο όπως για παράδειγμα η λέσχη ΄΄Κρίκος΄΄. Η χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ για τον ΄΄Κρίκο΄΄ είναι αρκετά υψηλή, καλύπτοντας πλήρως τις δαπάνες λειτουργίας του. Άλλωστε η δομή αυτή δεν απαιτεί σημαντικές δαπάνες για την λειτουργία του ενώ η λειτουργία του παρέχει σημαντικό κοινωνικό έργο.
Άλλωστε δεν έχουμε κανένα οικονομικό στοιχείο που να τεκμηριώνει αντικειμενικά το κόστος των λειτουργικών δαπανών παρ΄όλο, που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τα στοιχεία αυτά κατά δομή ενώ η διοίκηση αρνείται επιμόνως να ανταποκριθεί ως είναι υποχρέωσή της.
Ως εκ τούτου η διοίκηση είναι υπέρ της επιβολής τροφείων και άρα παραβλέπει ουσιαστικά ακόμη και τον συνταγματικό νόμο. Αν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική στήριξη των δήμων ανάλογα με τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες δεν θα μεταφερθεί η ανευθυνότητα αυτή στην ευθύνη του δημότη και στην υποχρέωσή του να καταβάλλει τροφεία. Ταυτόχρονα καταδεικνύεται ότι η διοίκηση παρουσιάζει έλλειμμα ευαισθησίας και διεκδικητικών στόχων.
Η προσπάθεια σύγκρισης των τροφείων με τον ιδιωτικό τομέα είναι λάθος από την βάση του διότι δεν αποτελεί πρότυπο ο ιδιωτικός τομέας αλλά είναι υποχρέωση του δημοσίου και του Κράτους να αποτελεί εκείνο πρότυπο για τον ιδιωτικό τομέα.





ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Δίνουμε  ενδεικτικά αριθμητικά παραδείγματα για τα τροφεία:


Εισόδημα  31000  μηνιαία τροφεία     42 ευρώ  ετήσια τροφεία  465
                   35000                                 47                                       525
                   40000                                 54                                       600
                   45000                                 61                                       675
                   50000                                 68                                       750



  ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


      ΜΑΙΟΣ 2013 

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Το Μαξίμου, με εύσχημο τρόπο, ανοίγει σιγά αλλά σταθερά το θέμα της αλλαγής των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει καταλήξει στην νέα μορφή των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους υποψηφίους δημάρχους και δεύτερο για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Κύριος αντίπαλος στην μορφή αυτή είναι οι σημερινοί δήμαρχοι, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρείται ότι έχουν φθαρεί και ότι εκπροσωπούν παλαιές και αποτυχημένες κομματικές γραμμές.
Οι σημερινοί δήμαρχοι, οι περισσότεροι με ΄΄χρίσμα΄΄ ή ΄΄στήριξη΄΄ κομμάτων από τις προηγούμενες εκλογές του 2010 εκφράζουν έντονα την επιθυμία της ανεξαρτητοποίσής τους. Αποφασίζουν την απεμπλοκή τους από τα κομματικά δεσμά γνωρίζοντας ότι τα σημερινά κόμματα έχουν απαξιωθεί. Κυρίως τα κόμματα της συγκυβέρνησης στα οποία ο λαός επιρρίπτει τις ευθύνες για την σημερινή οικονομική κατάσταση.
Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά την αποστασιοποίηση του λαού από τα κόμματα, που τα θεωρεί αποτυχημένες και απαξιωμένες ομάδες κλακαδόρων που δεν έχουν να προσφέρουν παρά φθορά στις εθνικές παρατάξεις. Θεωρεί ότι η σημερινή γενιά των δημάρχων δεν εκφράζουν τις σύγχρονες αντιλήψεις περί διοίκησης και διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων. Στοχεύει σε μια ριζική ανανέωση της εικόνας του κόμματός του χρησιμοποιώντας την όποια δυναμική κατέχει αυτή την ώρα το κόμμα του. Δεν μπορεί, όμως, να επιτύχει την ανανέωση χωρίς την σιωπηρή, έστω, συμφωνία του παλαιού κατεστημένου. Το μικρό ποσοστό που συγκεντρώνει (απ΄ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις) αποτελεί φρένο στις ριζοσπαστικές απόψεις του για την αλλαγή στο κόμμα του.
Αντίθετοι φαίνεται να είναι και οι πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.
Ισχυρίζονται ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει αποτελεσματικότητα στην διοίκηση και ουσιαστικά θα υπάρχει ακυβερνησία.  
Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τα ποσοστά του αποτελούν σήμα αποτυχίας και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να εξομαλύνει τις τριβές που υφίστανται ακόμη και σ΄αυτούς που απέμειναν στο κόμμα, που και αυτοί ακόμη δεν είναι ευθυγραμμισμένοι σε μια κοινή συνιστώσα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι προσπαθεί να ενισχύσει τις τάξεις του μέσα από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο κόμματα με στόχο να διεκδικήσουν τις τοπικές εξουσίες έστω και με μια πλασματική συσπείρωση των ΄΄προοδευτικών΄΄ δυνάμεων.
ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ισχυρό αντίπαλο στην ΄΄μοναχικότητα΄΄ της ΝΔ.
Πως θα λύσει τον ΄΄γόρδιο δεσμό΄΄ η ΝΔ; Τα ποσοστά είναι μικρά και οι στόχοι υψηλοί. Ασφαλώς και η ΝΔ, ως συστημική παράταξη, δεν είναι μακριά από την φθορά. Η στροφή προς άλλες παρατάξεις, κυρίως προς την πιο ΄΄πιο πέρα δεξιά΄΄ είναι κίνδυνος θάνατος. Σύμπτωση καμία ούτε και με ΄΄συνθήκες΄΄. Από άλλη ΄΄πλευρά΄΄ δεν έχει να εισπράξει. Από τα αριστερά της μικρές οι προσδοκίες. Ακόμη και με τους συνεταίρους της στην συγκυβέρνηση. 
Σημαντικός και αστάθμητος παράγοντας αποτελεί η πλευρά της Χρυσής Αυγής. Η παράταξη αυτή είναι ο φόβος και ο τρόμος των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς να εξαιρείται από τον φόβο αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Το ενδεχόμενο μιας αυτόνομης, για παράδειγμα, υποψηφιότητας από την Χ.Α. στο δήμο της Αθήνας θα ανατρέψει σημαντικά το κατεστημένο. Και από αυτή την πλευρά υπάρχουν ΄΄προετοιμασίες΄΄ και αρκετοί προβληματισμοί. Τι είχαν τι έχασαν θα πει κάποιος. Κι όμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο επιρροής για το ενδεχόμενο μιας εθνικής εκλογικής αναμέτρησης. Η τρίτη θέση, στις δημοσκοπήσεις, είναι καμπανάκι για το πολιτικό σύστημα που αυτή την ώρα αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Ψάχνει να βρει τρόπους να περιθωριοποιήσει την δυναμική της παράταξης αυτής.
Σε κάθε περίπτωση οι ερχόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν είναι όπως οι άλλες από πολλές πλευρές. Όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε εγρήγορση. Είναι δοκιμασία που θα περάσουν. Η προσπάθειά τους θα είναι να βγουν απ΄αυτή την δοκιμασία με λιγότερα τραύματα και πολλή γνώση και εμπειρία ώστε να χρησιμοποιηθεί στις εθνικές εκλογές. Σ΄αυτό το μήκος κύματος κινείται ο Α. Σαμαράς και γι΄αυτό επιμένει στα ενιαία ψηφοδέλτια.
Το ενδεχόμενο μιας σύμπτωσης των τριών συγκυβερνόντων κομμάτων σε μια υποψηφιότητα θα ήταν μια λύση στα προβλήματά τους. Δύσκολο, όχι ακατόρθωτο. Έχουμε την αίσθηση ότι θα διερευνηθούν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις σε δήμους ώστε είτε να μην υπάρξει νικητής είτε όλοι θα είναι νικητές. Η τρικομματική δεν δημιουργεί υπόβαθρο συνένωσης τοπικών πολιτικών δυνάμεων αφού δεν πείθει και δεν σημειώνει την κατάλληλη διείσδυση στην λαϊκή σκέψη. Η μόνη περίπτωση αποδοχής και σύμπτωσης θα είναι το ατομικό συμφέρον 
Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν είναι και τόσο απλές. Απαιτείται νομοθέτηση σε νέα βάση όπου θα μπορεί να προβλέπεται η εκλογή αποτυχόντων υποψηφίων δημάρχων, o τρόπος συμμετοχής των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (κριτήρια), κριτήρια για την συμμετοχή των υποψηφίων δημάρχων, το ποσοστό επιτυχίας, ο δεύτερος γύρος, η κατάργηση του 42% αν θα επανέλθει ή όχι και άλλα.
Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει κλειδώσει οριστικά για τις 25 Μαίου 2014.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Δευτέρα το απόγευμα στις 7 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης με την εξής ημερήσια διάταξη:




Σας προσκαλώ σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων, οδός Κισσάβου 11, στις 10/06/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για λήψη απόφασης επί των εξής θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


1.      Θέμα 1ο: 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013 και τροποποίηση του Τεχνικού και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Βριλησσίων
2.      Θέμα 2ο: Έγκριση του Σχεδίου δράσης 2010-2020 για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Βριλησσίων
3.      Θέμα 3ο: Σημειακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
4.      Θέμα 4ο: Ετήσια έκθεση πεπραγμένων έτους 2012 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βριλησσίων
5.      Θέμα 5ο: Αναθεώρηση των χωροταξικών ορίων των σχολικών μονάδων
6.      Θέμα 6ο: Έγκριση του οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων
7.      Θέμα 7ο: Εκμίσθωση του πάρκου της πρώην Ναυτικής Βάσης

8.      Θέμα 8ο: Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στο Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

....ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ....!!!!!

Αυτή την ώρα (16.43) το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας διαπραγματεύεται στα 0,005 του λεπτού!!!!
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό!!!!
Δικαίωμα της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας......στα 0,004 του λεπτού!!!! Η σημερινή απώλεια....96,24%!!!!
Να που πήγαν τα λεφτά, πατριώτες!!!!
Πού είναι να απολογηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι;

ΕΝΤΟΝΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΙΟΥ

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγίου. Σημειώθηκαν, ευτυχώς ως τώρα, μικρής εντάσεως σεισμικές δονήσεις με μέγιστη 3,7 βαθμοί της  κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίσης ευτύχημα είναι ότι οι σεισμικές δονήσεις ήταν πολλοί κι αυτό βοηθά στην εκτόνωση του φαινομένου.
Πάντως στην περιοχή έχουν σπεύσει κλιμάκια επιστημόνων - παρατηρητών για την καταγραφή όλων των σεισμικών δονήσεων με σκοπό την ανάλυση και πιθανόν την καταγραφή μεγαλύτερης δραστηριότητας.
Είναι φανερό ότι στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου έχει παρατηρηθεί αλλαγή της σεισμικής κατάστασης, η οποία δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική αλλά καλά θα ήταν να λαμβάνονται πάντα προληπτικά μέτρα. Η φύση δεν προειδοποιεί πάντα.

ΕΚΔΟΣΗ 6ΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ

Στις 11 Ιουνίου ο ΟΔΔΗΧ πρόκειται να εκδώσει σειρά έντοκων γραμματίων ύψους 1,25 δις.
Το επιτόκιο θα καθοριστεί με την μέθοδο της δημοπρασίας.

ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.....

Ανοίγει κεφάλαιο για το Ball-in στις τράπεζες ακόμη και κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ.
Ο Επίτροπος Μπαρνιέ, μόλις πριν λίγο, δήλωσε ότι από εδώ και μετά οι τράπεζες θα πληρώνουν τις όποιες αστοχίες, ζημιές ή και εκτροπές των προγραμμάτων απ΄όπου και αν προέρχονται.
Τούτο σημαίνει ότι ακόμη και οι καταθέσεις κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ κινδυνεύουν στο μέλλον(;) να συμμετάσχουν σε ζημιές των τραπεζών.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΔΑΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων, που κατείχαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Η τράπεζα βρίσκεται στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου ύστερα από το φοβερό ΄΄κούρεμα΄΄, που αποφάσισε η Τρόϊκα και η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ασφαλιστικό ταμείο που να μην έχει στο χαρτοφυλάκιό του τίτλους μετοχών της Εθνικής. Έτσι έπρεπε να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Όμως η κυβέρνηση αφ΄ενός και η αδυναμία (έλλειψη ρευστότητας) των ταμείων να συμμετέχουν αποφάσισαν την μη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν να πουλήσουν τα δικαιώματα της αύξησης. Κι ενώ το δικαίωμα άρχισε να διαπραγματεύεται στο 4,5 ευρώ περίπου έφτασε μόλις στα .....4 λεπτά!!!! 
Εκατομμύρια δικαιώματα πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές επιβαρύνοντας τα ταμεία με πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σήμερα λήγει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της τράπεζας, η οποία να επισημάνουμε ότι αγωνίζεται να εξασφαλίσει την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% ώστε να μην κρατικοποιηθεί.
Να μην σχολιάσουμε ασφαλώς πώς αποκτήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποιος διαχειρίζονταν τα χαρτοφυλάκια αυτά και πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις αγοράς των μετοχών και ασφαλώς κάποιων ομολόγων, για τα οποία έχουν ειπωθεί πολλά.
Έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν και αδυνατούν να πληρώσουν τις συντάξεις και σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολλά για τον χειρισμό των χαρτοφυλακίων των ασφαλιστικών ταμείων κι αυτό που θα πούμε μόνο είναι ....κρίμα  στους κόπους των Ελλήνων εργαζομένων!!!!!

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...