Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2012 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Συνεδρίασε, χθες, το διοικητικό συμβούλιο του  νομικού προσώπου οργανισμός κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου.
΄΄ΤA ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄  δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους την συζήτηση και τις θέσεις τους στο ζήτημα του απολογισμού και του ισλογισμού χρήσης 2012.
Εμείς δημοσιεύουμε εδώ τις προτάσεις και το σώμα του ισολογισμού. Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα:
www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr

ΟΙ     ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ   ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ :


      

Παρατήρηση 1. Ο χρόνος που έρχεται για συζήτηση απολογισμού και ισολογισμού έρχεται ένα χρόνο μετά την χρήση αποτελεί ερωτηματικό ακόμη και για την λειτουργία του ίδιου του νομικού προσώπου. Ο νόμος ορίζει, επισήμως, την 5η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για συζήτηση  και έγκριση, παρ΄όλα αυτα έρχεται την 27η Δεκεμβρίου.

Παρατήρηση 2. Το νομικό πρόσωπο χρηματοδοτήθηκε με υψηλά ποσά από διάφορες πηγές.

Παρατήρηση 3. Και στον απολογισμό και στον ισολογισμό εμφανίζεται μεγάλο πλεόνασμα, της τάξης των 345.000 ευρώ, δείγμα έλλειψης πολιτικών πρωτοβουλιών να προχωρήσει το νομικό πρόσωπο σε νέες δράσεις ή και βελτίωση των υφιστάμενων. Δεν έγινε τίποτα πέραν αυτών που είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια παρ΄όλη την υψηλή διαθέσιμη ρευστότητα. Να θυμίσουμε ότι επικρατούσε η άποψη ότι ΄΄δεν υπάρχουν χρήματα΄΄ σε κάθε δημιουργική πρόταση για το ίδιο το νομικό πρόσωπο.

Παρατήρηση 4. Πέρασαν δύο χρόνια (2011-2012, υποτίθεται ότι η συζήτηση αφορούσε χρήση 2012 άρα βρισκόμαστε εικονικά στο τέλος του 2012, αρχές 2013) χωρίς να υπάρξει καμιά νέα πρωτοβουλία για νέες δομές ή ακόμη και βελτίωση των υφισταμένων.

Παρατήρηση 5. Ενώ το 2011 και το 2012 με τους προϋπολογισμούς είχαμε προτείνει την μείωση των τροφείων και άλλες δράσεις ακούσαμε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πέρασαν αποφάσεις εγκλωβισμένες στα παραταξιακά στεγανά, δείχοντας έλλειψη διάθεσης για διάλογο για αλλαγές πρός όφελος των δημοτών.

Παρατήρηση 6.  Θετικό το αποτέλεσμα της χρήσης, πλεόνασμα της τάξης των 345.000 ευρώ και το επικροτούμε. Όμως να πάψει η επιχειρηματολογία ΄΄δεν υπάρχουν χρήματα΄΄. Τα ίδια τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Να σημειώσουμε ότι η επιχορήγηση από την πλευρά του δήμου ήταν της τάξης των 640.000 ευρώ ενώ η συστατική πράξη ορίζει 800.000 ευρώ. Αν δηλαδή το νομικό πρόσωπο εισέπραττε όλο το προβλεπόμενο ποσό η ρευστότητα του νομικού προσώπου θα ήταν της τάξης των 500.000 ευρώ, ποσό υπερβολικά μεγάλο ενώ η δράση της κοινωνικής υπηρεσίας θα παρέμενε φτωχή και μηδενική σε μια εποχή που η κοινωνία διψά για παροχές και στήριξη!!

Παρατήρηση 7. Το 2013 είχαμε ξαναπροτείνει την μείωση των τροφείων με πρότυπο και δίκαιο τρόπο, στηριγμένο σε σοβαρή μελέτη όπως, επίσης, είχαμε προτείνει την λειτουργία νέου παιδικού σταθμού. Δυστυχώς παρ΄όλο που η διοίκηση έπρεπε να γνωρίζει την ύπραξη επαρκούς ρευστόιτητας αρνήθηκε να αποδεχθεί τις προτάσεις μας ακόμη μια φορά. Είναι καιρός να το αποδεχθεί τουλάχιστον για το 2014.

Παρατήρηση 8. Λειτουργούν τα διάφορα ΄΄κοινωνικά παντοπωλεία, φροντιστήρια, ιατρεία κλπ΄΄. Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτές τις δράσεις όχι γιατί δεν προσφέρουν αλλά γιατί ο δήμος και το νομικό πρόσωπο ενώ μπορεί να θεσπίσει νέες δράσεις, νομικά κατωχυρωμένες και διαχρονικά να σταθούν στήριγμα στους δημότες, προτιμά να λειτουργεί με ανοργάνωτες μορφές δράσεων.  Το ΄΄πείραμα΄΄ ΄΄μαζεύουμε και μοιράζουμε΄΄, ή ιδιώτες ιατροί να δέχονται τις επισκέψεις δημοτών επειδή αδυνατούν να έχουν περίθαλψη για κάποιους λόγους σε μια βάση εθελοντική, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ούτε και οι μορφές αυτές δείχνουν ουσιαστική συμμετοχή του δήμου στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αν τελειώσει (όποτε τελειώσει) η κρίση τι θα έχει μείνει από δράσεις από τον δήμο ή θα πάψουν να υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία;

 


ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:



         ΤΑ  ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ
          ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
          ΔΗΜΟΥ  ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2014

Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης  καταθέτουμε τις εξειδικευμένες προτάσεις μας στην βάση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Για μας έχει σημαντική αξία έστω και μικρές προτάσεις, στο πλαίσιο της δυνατότητάς μας στο διοικητικό συμβούλιο, να καταθέτουμε προτάσεις, που έχουν αποδέκτες τους δημότες σ΄αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Χωρίς διάθεση για αντιπολιτευτικούς τόνους προχωρούμε στην ενέργεια αυτή δείχνοντας ακόμη μια φορά την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε τους δημότες και την πόλη μας. Δεν προτείνουμε να υλοποιηθεί το δικό μας πρόγραμμα, ως δημοτικός συνδυασμός ούτε συγκρίνουμε αυτό που εμείς θα κάναμε με αυτό που γίνεται. Προτείνουμε κάποιες ενέργειες,  που θεωρούμε απλά, εφικτές και χωρίς ιδιαίτερο κόστος όταν μάλιστα ο ισολογισμός του νομικού προσώπου βγάζοντας πλεόνασμα δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο υλοποίησης των προτάσεών μας. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό προτείνουμε να το εκμεταλλευτούμε, τουλάχιστον όσο διαρκεί, στην σύσταση και ίδρυση νέων δομών. Είναι ευκαιρία, για μας αυτή η περίοδος να δώσει κάτι θεμελιώδες και να μην δαπανηθούν τα χρήματα σε ανούσιες δράσεις.
Οι προτάσεις μας δεν εκφράζουν το δικό μας πρόγραμμα ή πως αντιλαμβανόμαστε την τοπική αυτοδιοίκηση (αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα) αλλά επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας του δήμου και του νομικού προσώπου. Δεν λειτουργούμε με αντιπαλότητες αλλά με συναίνεση, δημιουργικότητα και πρόοδο.
    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Να δοθεί όλη η προβλεπόμενη από τη συστατική πράξη χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 Ε . Έως τώρα η χρηματοδότηση έφτανε στο μέγιστο το ποσό των 640.000 ευρώ.
2. Με τα ποσά αυτά υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
3. Έναρξη μελέτης για το  πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-12 ετών .
4. Ενίσχυση της λειτουργίας των προγραμμάτων «Κρίκος» και «Βοήθεια στο σπίτι» με πρόβλεψη να διατηρηθούν και μετά το τέλος της χρηματοδότησής τους από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα . Να προβλεφτεί άλλος χώρος λειτουργίας του «Κρίκου» άμεσα .
5. Ενεργοποίηση και ενίσχυση του ταμείου πασχόντων - αναξιοπαθούντων .
6. Κέντρα κόστους λειτουργίας των δομών των Νομικών Προσώπων .
7. Έρευνα, μελέτη για δημιουργία Δημοτικών  Ιατρείων παροχής υπηρεσιών σε όλους τους δημότες . Ψηφίζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση  δημιουργίας έργων υποδομών .Τα Δημοτικά Ιατρεία είναι μία σπουδαία κοινωνική υπηρεσία υποδομών.
8. Αξιολόγηση των υπηρεσιών των προμηθευτών του νομικού προσώπου ώστε να γνωρίζουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους.
9. Να σταματήσουν οι απ΄ευθείας αναθέσεις και να θεσμοθετηθούν διαδικασίες με προσφορές σε όποιο ύψος κι αν είναι η προκήρυξη. Θεωρούμε ότι οι απ΄ευθείας αναθέσεις δεν απέδωσαν ούτε ποιοτικά ούτε και ποσοτικά. Έχουμε προτάσεις και εκεί και μπορούμε να συζητήσουμε αρκεί να ανοίξει ο διάλογος.
Οι προτάσεις είναι εφικτές και περιμένουμε την πραγμάτωσή τους .

Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


΄΄ΕΦΥΓΕ΄΄ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ



Μια από τις μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου έφυγε απ΄αυτή τη ζωή, ο Νίκος Δημητράτος.
Η καλλιτεχνική του δράση αλλά και η προσωπική του ζωή αποτέλεσε υπόδειγμα σοβαρότητας και δημιουργικού Έλληνα.
Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσουργούς με ήθος και αξιοπρέπεια, με λεπτότητα και υψηλά κριτήρια καλλιτεχνικής δράσης, Ξαρχάκος, Θεοδωράκης και άλλους.
 Σπούδασε Βυζαντική μουσική, που αποτέλεσε την αφετηρία του στο χώρο του ποιοτικού τραγουδιού.
Έφραψε ο ίδιος μουσική και συμμετείχε σε θεατρικά δρώμενα.
Για μας αποτελούσε ένα πρότυπο σεμνού και δημιουργικού Έλληνα.
Καλό ταξίδι στον Νίκο ενώ εμείς αφιερώνουμε ένα από τα πολλά τραγούδια, που τραγούδησε και έμειναν στην ιστορία και που συνδέεται με τις χαμένες πατρίδες!!!

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ εξέδωσαν τεύχος της εφημερίδας τους με ενδιαφέροντα θέματα. Μπορείτε να την βρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης και στην ιστοσελίδα του συνδυασμού στην διεύθυνση:
www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr

THN ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για την 26/2013 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας προσκαλώ σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων, οδός Κισσάβου 11, στις 23/12/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για λήψη απόφασης επί των εξής θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

  1. Θέμα 1ο: 11η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης
  2. Θέμα 2ο: Έγκριση όρων σύμβασης ρύθμισης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΕΥΔΑΠ
Συνημμένα: Εισηγήσεις επί των θεμάτων

Οι κ.κ. Σύμβουλοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα, μπορούν να λάβουν γνώση αυτών από τους φακέλους που τηρούνται στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων του Δήμου.

Η παρούσα να επιδοθεί στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. και να αναρτηθεί, συντασσομένου σχετικού αποδεικτικού, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ

Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΔΑΠ - ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Βριλήσσια,  20/12/2013

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ      

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ:
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ & ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ:
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:

                                                    
                                                                           ΠΡΟΣ
                      Τον κ. Δήμαρχο
      Για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου                    
                                                  

ΘΕΜΑ: Έγκριση των όρων της υπό κατάρτιση σύμβασης ρύθμισης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Βριλησσίων με ΕΥΔΑΠ


Προκειμένου να διευθετηθεί η εκκρεμούσα οφειλή που προέρχεται από ανεξόφλητους λογαριασμούς ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης έτους 2013, η ΕΥΔΑΠ κατόπιν ενεργειών μας, διαβιβάζει σχέδιο σύμβασης ρύθμισης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέχρι 19/12/2013 και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τους όρους που περιλαμβάνονται στην υπό κατάρτιση σύμβαση, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Στην Αθήνα, σήμερα ………………………………………………, μεταξύ :

Α. Της εδρεύουσας στο Δήμο Γαλατσίου (οδός Ωρωπού 156) Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε.» και με τον διακριτικό τίτλο «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» ή «ΕΥΔΑΠ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με την  18045/23-05-2013   απόφαση   του Διοικητικού της Συμβουλίου και
Β. Του  ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ που εδρεύει στην οδό Δημητρίου Βερνάρδου 23- Βριλήσσια και εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Ιωαννίδη Κωνσταντίνο,   ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με την με αριθμό ………. Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, η οποία έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Αττικής με αριθ. Πρωτ. ………………. που εφεξής θα ονομάζεται ο «ΔΗΜΟΣ»
συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα ακόλουθα :
1.         Ο ΔΗΜΟΣ αναγνωρίζει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι όφειλε στην ΕΥΔΑΠ, την 19/12/2013  συνολικό ποσό ύψους € 748.997,73 για οφειλές από υδροληψία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και σήμερα καθώς και τις νόμιμες προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής ποσού 22.689,77 ευρώ τις οποίες η Ε.ΥΔ.Α.Π., αποδεχόμενη το αίτημα του ΔΗΜΟΥ περί απαλλαγής του από προσαυξήσεις, λόγω της παρούσας ρύθμισης, δεν τις συμπεριλαμβάνει στο προς διακανονισμό οφειλόμενο ποσό της παρούσας σύμβασης, επιφυλασσόμενοι δε σε περίπτωση παράβασης των όρων της παρούσης να εισπράξει και τις προσαυξήσεις.
2.         Ο ΔΗΜΟΣ, έναντι της συνολικής οφειλής του άρθρου 1 της παρούσας σύμβασης,  κατέβαλε στην ΕΥΔΑΠ, την 20/12/2013, ως προκαταβολή, το ποσόν των € 284.783,81  που αφορά τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τους μήνες Ιούνιο 2013 και Ιούλιο 2013. Το υπόλοιπο ποσό των € 464.213,92, που αφορά ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τους μήνες Αύγουστο 2013, Σεπτέμβριο 2013 και Οκτώβριο 2013, ο ΔΗΜΟΣ δεσμεύεται να το καταβάλει στην ΕΥΔΑΠ σε 3 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις , παράλληλα με την καταβολή των λογαριασμών που αφορούν εκδόσεις, Νοεμβρίου 2013, Οκτωβρίου 2013 και Δεκεμβρίου 2013 αντίστοιχα ως κάτωθι:
Μέχρι 31/1/2014 καταβολή ποσού 164.560,19 ευρώ (εκδοθέντες λογαριασμοί Αυγούστου 2013) και καταβολή ποσού 123.442,25 ευρώ (εκδοθέντες λογαριασμοί Νοεμβρίου 2013), ήτοι σύνολο 288.002,44 ευρώ.
Μέχρι 28/2/2014 καταβολή ποσού 142.282,30 ευρώ (εκδοθέντες λογαριασμοί Σεπτεμβρίου 2013) και καταβολή ποσού 105.885,06 ευρώ (εκδοθέντες λογαριασμοί Δεκεμβρίου 2013), ήτοι σύνολο 248.167,36 ευρώ.
Μέχρι 31/3/2014 καταβολή ποσού 157.371,43 ευρώ που αφορά την έκδοση λογαριασμών Οκτωβρίου 2013, πλέον την καταβολή του ποσού που θα αφορά τους λογαριασμούς του μηνός Ιανουαρίου 2014, όταν αυτοί εκδοθούν.
3.1       Ρητώς συμφωνείται ότι ο ΔΗΜΟΣ θα καταβάλλει εμπρόθεσμα τις προαναφερόμενες μηνιαίες δόσεις του άρθρου 2 της παρούσας, οι οποίες περιλαμβάνουν και τους τρέχοντες μηνιαίους λογαριασμούς υδροληψίας που εκδίδει η Ε.ΥΔ.Α.Π. προς τον ΔΗΜΟ.
3.2       Ληξιπρόθεσμος καθίσταται κάθε λογαριασμός που αφορά τρέχουσα κατανάλωση, μετά την πάροδο της αναγραφόμενης επ΄ αυτού ημερομηνίας εξόφλησης.
4.         Σε εγγύηση των αναφερόμενων στο άρθρο 3.1 της παρούσας, ο ΔΗΜΟΣ έχει καταθέσει  από προηγούμενη σύμβαση εγγύηση/εγγυητική επιστολή ποσού 99.000,00 ευρώ και κατάθεση μετρητών ποσού 31.000,00 ευρώ.
Τα παραπάνω ποσά της εγγυητικής επιστολής και της εγγύησης παραμένουν εις χείρας της Εταιρείας σαν εγγύηση της παρούσας σύμβασης και αντιστοιχούν σε λογαριασμό καταναλώσεων του ΔΗΜΟΥ για ένα μέσο μήνα.
Η ΕΥΔΑΠ θα δικαιούται να εισπράττει, εφ άπαξ ή σταδιακά, οποιαδήποτε ποσά εκ της άνω εγγύησης/ εγγυητικής επιστολής ή το σύνολό της, εφόσον ο ΔΗΜΟΣ δεν εξοφλεί εμπρόθεσμα οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες υποχρεώσεις του προς την ΕΥΔΑΠ.
Η σταδιακή ή η εφάπαξ είσπραξη της εγγύησης/ εγγυητικής επιστολής αποσβένει ισόποσα και αναλόγως μέρος ή το σύνολο του τυχόν υπολοίπου της οφειλής.
Σε περίπτωση μερικής ή ολικής είσπραξης της εγγύησης/ εγγυητικής επιστολής και με την προϋπόθεση ότι ο ΔΗΜΟΣ δεν θα συμπληρώσει ή αντικαταστήσει την εγγύηση/ εγγυητική επιστολή αυτή με άλλη ισόποση, εισπρακτέα με τους ιδίους όρους, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από τη μερική ή ολική είσπραξή της, η ρύθμιση παύει να ισχύει και ολόκληρο το ποσό της συνολικής οφειλής μετά την αφαίρεση των όσων θα έχουν μέχρι τότε καταβληθεί, καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, με τις νόμιμες προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής.
Εφ’ όσον τηρηθούν οι όροι της παρούσης, οι ανωτέρω εγγυήσεις θα επιστραφούν με την λήξη της.
5.         Η διάρκεια ισχύος της παρούσας σύμβασης συμφωνείται να είναι μέχρι 31/3/2014.
6.1       Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης των όρων της παρούσας, εξαιρουμένου του όρου του άρθρου 1 περί αναγνώρισης του ύψους της οφειλής, από τον οφειλέτη ΔΗΜΟ, η παρούσα σύμβαση παύει να ισχύει αυτοδικαίως στο σύνολό της και η ΕΥΔΑΠ θα επιδιώξει άμεσα την είσπραξη του υπολοίπου οφειλομένου ποσού της απαίτησης της από την παρούσα σύμβαση (κύριες οφειλές και νόμιμες προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής) από τις ημερομηνίες κατά τις οποίες τα επιμέρους ποσά είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ΚΕΔΕ και των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ όπως εκάστοτε ισχύουν και κάθε άλλης νόμιμης διαδικασίας και επιπλέον να ζητήσει την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας την οποία ήθελε υποστεί από την παράβαση των όρων της παρούσας σύμβασης.
6.2       Σε κάθε περίπτωση παράβασης της παρούσας από τον οφειλέτη ΔΗΜΟ, η ΕΥΔΑΠ διατηρεί το δικαίωμα, αζημίως της, να διακόψει την υδροδότηση,  του Δήμου, μέχρις ότου αυτός εξοφλήσει τις οφειλές του προς την Ε.ΥΔ.Α.Π. και συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από την παρούσα σύμβαση και τις συμβάσεις υδροληψίας.
7.         Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης κηρύσσονται με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων, ουσιώδεις.
8.         Κατά τα λοιπά, η παρούσα σύμβαση και η υδροδότηση του ΔΗΜΟΥ θα διέπονται από τις ισχύουσες κάθε φορά σχετικές διατάξεις.

Για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τους μήνες Ιούνιο 2013 και Ιούλιο 2013 εκδόθηκε αντίστοιχα το αριθ. 914/2013 & 915/2013 ΧΕΠ και πληρώθηκαν την 20/12/2013.

Για την υλοποίηση της υπόλοιπης ληξιπρόθεσμης δαπάνης που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό έτους 2014 και συγκεκριμένα τον Κ.Α. 80.8115 «Διάφορα έξοδα Π.Ο.Ε.» θα αναληφθεί η σχετική υποχρέωση με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους και αφού αναμορφωθεί ο Προϋπολογισμός έτους 2014.

Παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τους όρους της υπό κατάρτισης σύμβασης.



                                                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Αναρτήθηκαν νέες δημοσκοπήσεις από την ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ στην διεύθυνση 

www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr 

Παροτρύνουμε όλους να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει και αιτία αλλάγής πολιτικών αποφάσεων. 
Να καταθέσουμε ως δημότες της πολης την θέση μας στα προβλήματα που συναντούμε καθημερινά στην πόλη. Είναι μια ευκαιρία να καταγραφεί η βούληση του δημότη έγκυρα αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος έκφρασης παρά μόνο μέσα από το διαδίκτυο και με πρωτοβουλίες σαν κι αυτή.
Να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Δεν καταγράφονται τα στοιχεία κανενός και αποτελεί ελεύθερη έκφραση και μόνο.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 52 ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ 2012



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  52ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ:       Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ  
                     Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2012

 Την 17 Δεκεμβρίου 2013 συνεδρίασε το νομικό πρόσωπο του δήμου, ΄΄Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός΄΄ με θέμα την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού για την χρήση του 2012.
Συμμετείχαμε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και πήραμε θέση επί των πεπραγμένων του νομικού προσώπου το 2012.

Οι παρατηρήσεις μας συνοψίζονται στα εξής:

1.      Ο ισολογισμός και απολογισμός έρχεται ένα χρόνο μετά όταν ήδη έχουν συντελεστεί πολλά γεγονότα και παρήλθε ο χρόνος όπου θα μπορούσε η συζήτηση αυτή να είναι χρήσιμη για ενδεχόμενες διορθώσεις για την επόμενη χρήση του 2013, η οποία ήδη κλείνει.
2.      Η χρηματοδότηση από τον δήμο όπως οφείλει να κάνει από την συστατική πράξη του νομικού προσώπου ανήλθε στο ύψος των 320000 ευρώ όταν η συστατική πράξη προβλέπει 450.000 ευρώ.
3.      Το έσοδο του νομικού προσώπου από την χρήση του θεάτρου ΄΄Αλίκη Βουγιουκλάκη΄΄ για την τέλεση του φεστιβάλ ανήλθε στο ποσό των 3200 ευρώ, ελάχιστο μπροστά στην αξία του χώρου αυτού ως περιουσιακό στοιχείο του δήμου.
4.      Οι υποχρεώσεις απέναντι σε προμηθευτές αυξήθηκαν  όπως και οι υποχρεώσεις σε πιστωτές.
5.      Κανένα έργο δεν παρουσίασε το νομικό πρόσωπο  στους αθλητικούς χώρους ή τους πολιτιστικούς πλην της αγοράς και τοποθέτησης τριών οικίσκων για την εξυπηρέτηση στον αθλητισμό.
6.      Το ποσό που διαχειρίστηκε το νομικό πρόσωπο ανήλθε στο ύψος των 400.000 ευρώ, μικρό για το μέγεθος των υποχρεώσεών του απέναντι στους δημότες και με σημαντικούς χώρους και για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
7.      Το ποσό που εισπράχθηκε από συνδρομές των δημοτών ανήλθε στο ύψος των 42.700 ευρώ ενώ για την χρήση του 2013 όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ανήλθαν στο ύψος των 51.000 ευρώ. Δηλαδή αντί να έχουμε μείωση στις συνδρομές των δημοτών παρατηρείται αύξηση έστω κι αν έχουν αυξηθεί τα μέλη.
8.      Αναγνωρίζουμε ότι η χρήση 2012 έφερε μικρό πλεόνασμα της τάξης των 5900 ευρώ περίπου όταν η χρηματοδότηση από τον δήμο ήταν κάτω από την προβλεπόμενη και οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το 2011 περίπου 110.000 ευρώ.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους που αποτελούν και μια διαφορετική αντίληψη από την δική μας δεν ψηφίσαμε τον ισολογισμό παρ΄ό0λο που ως πράξη αποτελεί μια συνήθη διαδικασία. Εμείς δώσαμε την πολιτική διάσταση του ζητήματος για το οποίο δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δηλώσαμε ΄΄παρών΄΄ στην ψηφοφορία δείχνοντας όχι απλά μια άρνηση αλλά την δυνατότητα να έχουμε μια διαφορετική πολιτική και τεχνοκρατική αντίληψη στην λειτουργία του αθλητισμού και πολιτισμού.

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η δημοτική παράταξη ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ κατέθεσαν, χθες, τις προτάσεις τους αναφορικά με την πρόβλεψη και ανίσχυση των δράσεων και παροχών προς τους δημότες από την πλευρά του νομικού προσώπου. Πήραμε την ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του συνδυασμού και την αναδημοσιεύουμε:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Χθές 17 Δεκεμβρίου 2013 καταθέσαμε τις προτάσεις μας που αφορούν την λειτουργία του νομικού προσώπου και τις βελτιώσεις στις παροχές προς τους δημότες.
Στην χθεσινή συνεδρίαση με απουσία της υπόλοιπης αντιπολίτευσης βρεθήκαμε να στηρίξουμε ακόμη μια φορά συγκεκριμένες προτάσεις προς υλοποίηση.
Παρ΄όλο που κάποιος των παρισταμένων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πίεζε να επισπεύσουμε την διαδικασία δείχνοντας ότι εκεί βρίσκεται για άλλους λόγους και όχι να συμμετέχει στις διαδικασίες του διοικητικού συμβουλίου, αναπτύξαμε τις θέσεις μας και ζητήσαμε να έλθουν ως θέματα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση και υλοποίηση.
Προτείναμε να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2014 με μια αναμόρφωση στον ήδη ψηφισθέντα προϋπολογισμό, πράγμα εφικτό, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.
Να τονίσουμε ότι οι προτάσεις αυτές βρίσκονταν στο πακέτο προτάσεων, που είχαν κατατεθεί στην συζήτηση του προϋπολογσιμού στο δημοτικό συμβούλιο και όπου σχεδόν στο σύνολό τους είχαν γίνει αποδεκτές.
Παραθέτουμε πιο κάτω αυτές τις προτάσεις:

         ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΠΔΔ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 Με την υπενθύμιση ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2014 και ύστερα από την συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2014 και την αποδοχή των θέσεών μας, επανερχόμαστε με τις επί πλέον σκέψεις και προτάσεις μας.
 1) Περικοπή δαπανών με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Νομικού Προσώπου με συγκεκριμένους σκοπούς .
2) Η χρηματοδότηση στο νομικό πρόσωπο να εκτελεστεί στο ύψος που προβλέπει η συστατική πράξη.
3) Μείωση των συνδρομών στον Αθλητικό Οργανισμό.
4 ) Να συμπεριληφθεί με αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος μελέτη και ανακατασκευή των γηπέδων της οδού Ολύμπου .
5 ) Οικονομική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων με κριτήρια που θα τεθούν  ύστερα από συζήτηση μεταξύ όλων των συνδυασμών και του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου.
6) Διαχείριση του φεστιβάλ στο θέατρο ΄΄Αλίκη Βουγιουκλάκη΄΄ από το νομικό πρόσωπο και όχι παραχώρηση σε τρίτους.. Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.
Οι προτάσεις μας απαιτούν αναμόρφωση στον προϋπολογισμό, απλή διαδικασία για επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Με τις προτάσεις αυτές δεν ισχυριζόμαστε ότι αλλάζει η λειτουργία του νομικού προσώπου αλλά  γίνεται μια αρχή στα εξής:
1. Μια νέα διαδικασία επιδιώκουμε να γεννηθεί, να  ανοίξει η πόρτα των συζητήσεων και της ανταλλαγής θέσεων και απόψεων στο διοικητικό συμβούλιο.
2. Το νομικό πρόσωπο θα κινηθεί προς την μείωση των συνδρομών των δημοτών που μετέχουν στις δράσεις του με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω η συμμετοχή των δημοτών, που πρέπει να αποτελεί και στόχο του δήμου.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι στον δήμο μας προς όφελος των δημοτών, κάνοντας δημιουργική αντιπολίτευση. Θα ασκούμετο καθήκον μας ελέγχοντας και κρίνοντας την διοίκηση χωρίς να μένουμε εκεί. Επιθυμούμε να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί στον τόπο μας.
Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με το μέλος που έδειξε ότι δεν βρίσκεται εκεί για να τιμήσει την θέση που του δόθηκε και που με θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και τις λειτουργίες των απαίτησε να συντομεύουμε ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η διαδικασία, θεωρώντας ότι για εκείνον τα θέματα του νομικού προσώπου έχουν λυθεί όλα (!!) αλλά θα βλεπουμε μπροστά για το καλό της πόλης μας, κάτι για το οποίο εμείς, τουλάχιστον, ασχοληθήκαμε με τα δημοτικά πράγματα. Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα κάνουμε όσες επιθέσεις κι αν δεχόμαστε. Θα δεχθούμε μόνο τον αντίλογο στις προτάσεις μας με αξιοπρέπεια και ήθος, με ενδιαφέρον και σεβασμό.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, αποφασίσθηκε στη συνάντηση των Συλλόγων και φορέων που συγκάλεσαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων Χαλανδρίου και Βριλησσίων


Μεγάλη συμμετοχή είχε η πρωτοβουλία των Συλλόγων Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, να καλέσουν σε συνάντηση τους συλλόγους και φορείς των δυο Δήμων για να ενημερωθούν και να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους στην κατάργηση παροχής υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο των τοπικών πολυιατρείων.

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν -για τις επιπτώσεις από την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από ιδιώτες-, συνδικαλιστές γιατροί και εκπρόσωποι από τα τοπικά πολυιατρεία, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Περικλής», οι Ενώσεις Γονέων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, πολλοί άλλοι φορείς και δεκάδες συμπολίτες μας.

Η κοινή διαπίστωση ήταν ό,τι οι αλλαγές που δρομολογούνται στον ΕΟΠΥΥ θα επιδεινώσουν τραγικά τις συνθήκες στην υγειονομική περίθαλψη,  θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της και στον περιορισμό των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, θέτοντας σε κινδύνους την υγεία όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και μη.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ είναι θέμα κορυφαίας σημασίας που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με ενωτικό και δυναμικό τρόπο.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε, σαν ΠΡΩΤΗ συντονισμένη αντίδραση στις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, να γίνει την Παρασκευή 13/12 στις 17.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 132) και στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8), με τη συμμετοχή και υποστήριξη όλων των φορέων που συμμετείχαν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ έχουν αναρτήσει δημοσκοπήσεις στην ιστοσελίδα τους για ζητήματα που αφορούν τον δήμο μας.
Συμμετέχετε, δεν κοστίζει, είναι απρόσωπες και δεν θα καταγραφείτε πουθενά.
Μπείτε στην διέυθυνση 
www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr 
και ψηφίστε με ένα ΄΄ναι΄΄ ή ένα ΄΄οχι΄΄.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στην ίδια ιστοσελίδα όπως έγινε και σε άλλες δημοσκοπήσεις.
Κάθε 15 ημέρες ημέρες θα αναρτώνται και νέες δημοσκοπήσεις με θέματα που απασχολούν την πόλη και μόνο.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄   

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Επανερχόμαστε στο θέμα που ανέκυψε ύστερα από σχόλια και δημοσιεύματα για το θέμα αυτό. Έχουμε την εντύπωση ότι καλό θα είναι να μάθουμε σωστά τα περί των κεραιών και τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιεύσουμε από επιστημονικής άποψης το θέμα παίρνοντας στοιχεία από διάφορες άλλες δημοσιεύσεις, κυρίως στο νομικό επίπεδο για να δώσουμε σφαιρικά την απαιτούμενη γνώση.
Φαίνεται ότι η μικρή έκταση της προηγούμενης ανακοίνωσής μας δεν ήταν επαρκής.
Με την σημερινή μας ανακοίνωση, ομολογούμε εκτενέστατη αλλά αναγκαία, κατά την άποψή μας.
   ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Μεγάλος, λοιπόν, ο προβληματισμός για την υπόθεση της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
Είναι πράγματι ένα από τα σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της.
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει για την τρομερή δυναμική που έβλεπε ότι θα συναντήσει η ανθρωπότητα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας :
΄΄Ο νέος Μεσαίωνας μπορεί να έλθει πάνω στα λαμπερά φτερά της επιστήμης΄΄.
Πριν λίγα χρόνια όλοι πίστευαν ότι η μεγαλύτερη απειλή θα ήταν η πυρηνική ενέργεια και οι εφαρμογές της. Φαίνεται ότι οι μεγάλες δυνάμεις και ίσως τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα κατανόησαν ότι δεν μπορεί να παίζουν τα συμφέροντά τους με την τρομερή κρυφή δύναμη του πυρήνα των σωματιδίων γιατί απλά οι ίδιοι κινδύνευαν!!
Μετά την εμφάνιση της τρομοκρατίας ως εργαλείο αντίδρασης στην εξουσία με τις γνωστές επικίνδυνες συνέπειες για αθώους πολίτες στο προσκήνιο φαίνεται να εισέρχεται στη ζωή της ανθρωπότητας ένας άλλος κίνδυνος, άγνωστος όσο και ύπουλος, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Όσο αυτή η ακτινοβολία φαίνονταν να αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο απλοποίησης της ζωής των ανθρώπων τόσο φαίνεται να έχουμε πέσει έξω στις εκτιμήσεις μας αυτές. Γιατί άραγε;
Η απάντηση απλή, γιατί δεν ξέραμε, γιατί δεν είχαμε εμπειρίες, γιατί η επίδραση της ακτινοβολίας δεν μας είχε δώσει τα αποτελέσματά της ακόμη.
Η ηλεκτρορύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων από ένα δισεκατομμύριο χρήστες – ανθρώπους έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς του βιοηλεκτρομαγνητισμού ως το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Το σίγουρο είναι ότι σύντομα (όσο η επιστήμη και τα στοιχεία των εφαρμογών ανακαλύψει) θα εμφανιστούν νέες, άγνωστες ασθένειες νευροψυχολογικής φύσεως.
  ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Με την ανάπτυξη των εφαρμογών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας έφερε ταυτόχρονα και την ανάπτυξη εργαλείων προστασίας στο…ενδεχόμενο (!) βλάβης στην ανθρώπινη ζωή.
Έτσι και η επιστήμη της νομικής καθιέρωσε νόμους και αρχές στο βαθμό που είχαμε αντίστοιχα στοιχεία ώστε να προστατευθεί ο άνθρωπος.
Η ακτινοβολία ανάλογα με τις ιδιότητές της διαχωρίζεται σε ιοντίζουσα και μη ιοντίζουσα. Έτσι θεσπίστηκαν ανεξάρτητες αρχές σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.
Η χώρα μας ύστερα από την είσοδό της στην οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών υπακούει στις αρχές, που επιβάλλει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιτροπή κατόπιν οδηγιών επιτροπής επιστημόνων.
  ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
 ........................................

Το υπόλοιπο άρθρο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του δημοτικού συνδυασμού 
΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄  και αποτελεί μια σπουδαία επιστημονική προσέγγιση αλλά ακριβή για τα αποτελέσματα της τοποθέτησης της κεραίας της κινητής τηλεφωνίας σε κάθε περίπτωση πέραν της συγκεκριμένης. Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr
Αναγκαζόμαστε να σας παραπέμπψουμε στην ιστοσελίδα εξ αιτίας της έκτασής του και μόνο.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο σκεπαστό της Αττική οδού έγινε μείζον ζήτημα (και καλώς έγινε) από κατοίκους ττης περιοχής και κυρίως από γονείς των  νηπιαγωγείων και του παιδικού σταθμού, που βρίσκονται κοντά.
Έγινε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο αν και κατά πόσο υπάρχει άδεια τοποθέτησης.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι το γνώριζε το θέμα και ότι θα προσπαθούσε ν επικοινωνήσει με κέντρα ερευνών (Δημόκριτος κλπ) ώστε να μετρήσουν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. 
Αν υπάρχει άδεια δεν γνώριζε αλλά διαβεβαίωσε ότι θα ερευνηθεί το ζήτημα.
Σ΄αυτό το σημείο βρισκόμαστε.
Από επιστημονικής άποψης τώρα.
Πρέπει να πούμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Βριλήσσια και άλλες κεραίες και απ΄ότι έχει διαβεβαιωθεί  η ένταση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας βρίσκεται εντός των προβλεπομένων ορίων.
Τα όρια αυτά (συμπληρώνουμε εμείς) ορίζονται από την ευρωπαϊκή ένωση κατόπιν εισηγήσεων επιστημονικών φορέων και κυρίως της επιστημονικής ένωσης πυρηνικών επιστημών.
Τα όρια αυτά να τονίσουμε δεν είναι δοκιμασμένα. Έχουν οριστεί με την μικρή εμπειρία που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα στις επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους οργανισμούς με συχνότητες αυτές, που εκπέμπονται από αυτού του είδους τις κεραίες. Ανάλογα με τις εμπειρίες που προστίθενται κάθε φορά τα όρια μεταβάλλονται μάλλον προς μικρότερα πεδία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία καλό είναι να είναι όσο πιο περιορισμένη μπορεί.
Οι μετρήσεις γίνονται από πιστοποιημένα κέντρα ερευνών ενώ από την πλευρά της πολιτείας ο Δημόκριτος αποτελεί εγγυημένη λύση για κάθε ανάλογη περίπτωση.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Υποψήφιος για Grammy ο Λεωνίδας Καβάκος



Υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου με τις Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, είναι ο διακεκριμένος Ελληνας μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω άλμπουμ αποτέλεσε και το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τη δισκογραφική εταιρεία Decca.
Η απονομή των κορυφαίων αμερικανικών μουσικών βραβείων θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2014 στο Λος Αντζελες.
Ο Λεωνίδας Καβάκος κυκλοφόρησε πρόσφατα και νέο αλμπουμ με την Decca, το Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς με την ιστορική ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας υπό τον Ρικάρντο Σαγί, ο οποίος είναι και ο νέος μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο 51,9% η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών
Στα ύψη παρέμεινε και το Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στο 27,4% έναντι 27,3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Στο 24,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό  ανεργίας στους άντρες, στο 31,4% στους γυναίκες.
Στο 51,9% η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών.
Οι άνεργοι το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν στα 1.376.463 και αυξήθηκαν κατά 14.023 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013
Οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα, ανέρχονται σε 3.639.429 άτομα το Σεπτέμβριο και αυξήθηκαν κατά 5.397 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (30,4%) καταγράφεται στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ακολουθεί με 30% η Ήπειρος- Δ.Μακεδονία.
Στην Αττική, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 27,9%.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (21,5%) καταγράφεται στην Περιφέρεια Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄



Κατατέθηκαν οι προτάσεις από τον δημοτικό συνδυασμό ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄, χθες στην συνεδρίαση του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης  καταθέσαμε τις εξειδικευμένες προτάσεις μας στην βάση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Να δοθεί όλη η προβλεπόμενη από τη συστατική πράξη χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 Ε . Έως τώρα η χρηματοδότηση έφτανε το ποσό των 640.000Ε.
2. Με τα ποσά αυτά υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
3. Έναρξη μελέτης για το  πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-12 ετών .
4. Ενίσχυση της λειτουργίας των προγραμμάτων «Κρίκος» και «Βοήθεια στο σπίτι» με πρόβλεψη να διατηρηθούν και μετά το τέλος της χρηματοδότησής τους από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα . Να προβλεφτεί άλλος χώρος λειτουργίας του «Κρίκου» άμεσα .
5. Ενεργοποίηση και ενίσχυση του ταμείου πασχόντων .
6. Κέντρα κόστους λειτουργίας των δομών των Νομικών Προσώπων .
7. Έρευνα μελέτη για δημιουργία Δημοτικών  Ιατρείων παροχής υπηρεσιών σε όλους τους δημότες . Ψηφίζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση  δημιουργίας έργων υποδομών .Τα Δημοτικά Ιατρεία είναι μία σπουδαία κοινωνική υπηρεσία υποδομών
Οι προτάσεις είναι εφικτές και περιμένουμε την πραγμάτωσή τους .

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νew York Times: H μάχη επιβίωσης των Ελλήνων δεν έχει μόνο οικονομικά χαρακτηριστικά - Η Ελλάδα γερνά - Τι θα συμβεί το 2050;




Σε λίγες δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να παράγει αρκετό πλούτο και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο κράτος...
Τον πληθυσμό της Ελλάδας βάζουν στο μικροσκόπιό τους οι New York Times, κάνοντας λόγο, σε νέο δημοσίευμά τους, για "μελαγχολικά δημογραφικά στοιχεία".
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι Έλληνες στην τρέχουσα συγκυρία δίδουν μάχη για να επιβιώσουν. Η μάχη τους όμως δεν αφορά μόνο στο οικονομικό σκέλος, στη σκιά της κρίσης, αλλά και σε μια ακόμη πτυχή. Ο πραγματικός κίνδυνος για τους Έλληνες είναι άλλος: Οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, οι Έλληνες αφήνουν τη χώρα τους και μεταναστεύουν, ενώ ο πληθυσμός γερνά εξαιρετικά γρήγορα... Σε λίγες δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να παράγει αρκετό πλούτο, ώστε να αναλάβει τη φροντίδα των ανθρώπων της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο κράτος...
"Οι άνθρωποι τείνουν να... προσπερνούν τη σημασία του πληθυσμού, ακόμη κι αν όλα ξεκινούν από εκεί", δηλώνει στην εφημερίδα ο Μιχάλης Παπαδάκης, καθηγητής στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. "Η μείωση του πληθυσμού υποβαθμίζει τις αμυντικές ικανότητες, περιορίζει το εργατικό δυναμικό και εγείρει σοβαρά εμπόδια στο επιχειρείν", εξηγεί χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Το πιο τρομακτικό από όλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, είναι οι προβλέψεις της Eurostat... Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές... το 2050, το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, έναντι ποσοστού 16,6% το 2000.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Από την ιστοσελίδα του δημοτικού συνδυασμού ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ αναρτήθηκαν νέες και ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις.
Η ιστοσελίδα καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις με σκοπό να καταγραφεί η βούληση των δημοτών.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 
www.ta-vrilissia-ton-politon.webnode.gr 
και ψηφίστε.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΕΠΙ ΤΟΥ Π/Υ



                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ:   H ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

 Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για την χρήση του 2014. Υπερψηφίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία μάλιστα. Μεταξύ αυτών που υπερψήφισαν ήμασταν και εμείς. Και εξηγούμε γιατί.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι από την σελίδα αυτή όλες τις ημέρες που υπήρχε η εκκρεμότητα μάθαιναν όλοι, όσοι διάβαζαν, την πραγματικότητα και τις εξελίξεις με κάθε εγκυρότητα και σοβαρότητα.
Όπως έχουμε, επίσης ανακοινώσει συμμετείχαμε στην συνάντηση με τους άλλους επικεφαλής των συνδυασμών με σκοπό την διερεύνηση της περίπτωσης σύμπτωσης θέσεων και απόψεων προκειμένου να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Βρεθήκαμε στο γραφείο του δημάρχου για να βρούμε λύση. Ποια λύση; Να κερδίσει η τοπική μας κοινωνία με προτάσεις, ιδέες, διεκδικήσεις μέσα από μια νέα μορφή του προϋπολογισμού αφού στην αρχική του έκδοση είχε καταψηφιστεί.
Δεν συμμετείχαμε για να καταδείξουμε αδυναμίες της διοίκησης!!

Στο  δημοτικό συμβούλιο τώρα.

Με αυτά τα αρχικά δεδομένα και με το δεδομένο, επίσης, ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να κινηθεί ο προϋπολογισμός σε καλύτερα επίπεδα. Ποτέ ως τώρα δεν έχει κατατεθεί πρόταση, συμπληρωματικά έστω, επί του προϋπολογισμού προχωρήσαμε στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς συζήτηση στο αρμόδιο κατά τον νόμο όργανο του δήμου.
Η πρόταση διενεμήθη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και σε όλους τους παριστάμενους δημότες και ζητήσαμε να διαβαστεί από όλους με δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.
Καμιά άλλη πρόταση δεν κατατέθηκε γραπτώς και προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους..

Δυστυχώς όλοι απαξίωσαν την πρόταση και την προσπάθειά μας.

Η διοίκηση πιεζόμενη από κάποιους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να φανερωθεί  το κείμενο που συζητήθηκε στην σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών, άνοιξε το θέμα για να ακολουθήσει εκτενής απάντηση από τον δήμαρχο επί ενός κειμένου που δεν υπήρχε και που η ίδια η μείζονα αντιπολίτευση ούτε παρουσίασε ούτε ζήτησε να συζητηθεί αλλά και που ή ίδια απέρριψε πριν καν την υποστηρίξει.
Ισχυρίστηκε η μείζονα αντιπολίτευση ότι κατέθεσε πρόταση!! Πού την κατέθεσε δεν καταλάβαμε. Κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν είχε το κείμενο παρά ο δήμαρχος άνοιξε το κείμενο που είχε και διαβάζοντας απέρριπτε ή αποδέχονταν σημεία της!!
Ικανοποιήθηκε η πλευρά των δημοτικών συμβούλων που το ζήτησαν; Φοβούμαστε πως όχι. Έγινε, όμως!!!
Η μείζονα αντιπολίτευση απάντησε στον δήμαρχο επί του δικού της κειμένου, το οποίο η ίδια είχε απορρίψει πριν καν συζητηθεί. Δόθηκε η ευκαιρία έτσι να ασκήσει κριτική στην διοίκηση και στην συμπεριφορά του δημάρχου κι αυτό ήταν αρκετό για πολλούς να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία τους!! Η μείζονα αντιπολίτευση ούτε καν ασχολήθηκε με το κείμενό μας που είχε στα χέρια της με κάθε επίσημο τρόπο!! Το απαξίωσε προκλητικά!!!

 Από την πλευρά της ΄΄Δράσης΄΄ υπήρξε μια απαράδεκτη (για μας) στάση απέναντι στην όλη διαδικασία και την συζήτηση.
Χωρίς να έχει να προσθέσει τίποτα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, καμιά σκέψη, καμιά πρόταση ζήτησε να μάθει τι νέο υπήρξε για να επανέλθει ο προϋπολογισμός χωρίς εισήγηση από την πλευρά της διοίκησης.
Αφού είδε το κείμενο της δικής μας πρότασης απευθυνόμενη στην διοίκηση (κραδαίνοντας το κείμενο) όχι μόνο δεν πήρε θέση επ΄αυτού αλλά με επιθετικότητα μηδένισε τα πάντα ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι προτάσεις προς συζήτηση την στιγμή που ο κόσμος τρέχει σε συσσίτια για να εξασφαλίσει το φαγητό του!!!  Αυτό ήταν που απασχόλησε την πλευρά της ΄΄Δράσης΄΄, τα συσσίτια στους δρόμους, όχι ο προϋπολογισμός!
Απαξίωσε με τον χειρότερο τρόπο μια δουλειά 10 ανθρώπων επί 10 ημέρες να προσπαθούν να δώσουν τις καλύτερες λύσεις για την πόλη και ΟΧΙ για τον δήμαρχο ή για τα ….συσσίτια. Το τελευταίο θα ήταν ένα άλλο ζήτημα εξ ίσου σοβαρό, που θα μπορούσε να συζητηθεί κάποια άλλη στιγμή.  Οι ίδιοι αυτοί κύριοι της ΄΄Δράσης΄΄ βρίσκουν τρόπους να διαφύγουν από τις ευθύνες που έχουν αναλάβει εμφανιζόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπώντας τους ΔΙΚΟΥΣ τους ψηφοφόρους όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται και δεν είναι εκεί για την βελτίωση της ζωής όλων των δημοτών!!!
 Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, που ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες, που μιλούν για δημόσιες διαβουλεύσεις κι από την άλλη δεν συζητούν και υποτιμούν αγώνες άλλων για το συμφέρον των δημοτών και της πόλης. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν απέναντί τους πάντα εχθρό τον δήμαρχο λες και στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχουν άλλοι για συζήτηση, λες και δεν είχαν στα χέρια τους μια άλλη σκέψη, μια άλλη πρόταση, που άξιζε τον κόπο να αφιερώσουν κάποιο χρόνο να το διαβάσουν τουλάχιστον. Πού να πάρουν και θέση να απορρίψουν ή να δεχθούν!
Το πρόβλημά τους, λοιπόν, ήταν ο δήμαρχος και όχι το πρόβλημα στην πόλη. Έτσι εξηγείται μάλιστα και το γεγονός ότι δεν παρουσίασαν κάτι και εκείνοι ώστε να συμβάλλουν θετικά για την άρση της εμπλοκής.
  Η θέση τους ήταν να κραδαίνουν το χαρτί με την δική μας πρόταση ως να ήταν πρόταση της διοίκησης και όχι προϊόν κόπου και βασάνου δέκα άλλων ανθρώπων, που σκέφτονται την πόλη και όχι μόνο το….μνημόνιο!!!

Ακούσαμε πράγματι τα περί μνημονίου και αντιμνημονίου. Ακούσαμε την κριτική στον δήμαρχο, ακούσαμε τα λάθη και πολλά παραδείγματα.
Δεν ακούσαμε κάτι για την πόλη!!!
Δεν ακούσαμε πρόταση, σκέψη, ιδέα γι΄αυτή την έρμη πόλη ακόμα και να τιμηθεί η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης!!!
Αναρωτηθήκαμε γιατί είμαστε εκεί; Για μερικούς είναι εκεί για να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι ασκώντας μόνο κριτική. Άλλοι για να προβληθούν, άλλοι για να δημιουργήσουν εντάσεις και άλλοι για να μεταφέρουν την κεντρική πολιτική σκηνή στο δημοτικό συμβούλιο!!

Εμείς δεν έχουμε αυτή την άποψη. Υποστηρίζουμε από το 2010 ότι είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να προσφέρουμε, για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα δημόσια πράγματα, να ανταλλάξουμε θέσεις και ιδέες με επίκεντρο την πόλη και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ είτε από την διοίκηση είτε από την κεντρική εξουσία, ως ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!

Η άποψη που εκφράστηκε από συνάδελφο της συμπολιτεύσεως ότι ΄΄ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ.

Γιατί εμείς ψηφίσαμε:

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου προϋπολογισμού, κυρίως στην οικονομική του βάση εξ αιτίας των περικοπών που επήλθαν στην τοπική αυτοδιοίκηση και των δεσμευτικών διατάξεων της κατάρτισης του προϋπολογισμού, στην πρότασή μας καταγράφουμε μικρή, ουσιαστική και εφικτή παρέμβαση. Αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς στα Νομικά Πρόσωπα με συγκεκριμένη στόχευση, κυρίως προνιακού χαρακτήρα,  μείωση  των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, μείωση των συνδρομών στα προγράμματα του αθλητισμού, ανακατασκευή των γηπέδων στην οδό Ολύμπου είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν απόλυτα το εφικτό.
Υπάρχουν στην πρότασή μας πολλά σημεία θεσμικού χαρακτήρα, που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό προς το καλύτερο τις συνθήκες λειτουργίας του δήμου. Για μας πολύ σημαντικό!!!
Είπαμε μάλιστα ότι αν γίνει δεκτή η πρότασή μας από την πλευρά της διοίκησης εμείς θα υπερψηφίσουμε θεωρώντας ότι γίνεται ένα βήμα προς μια συνεννόηση και κυρίως βελτιώνεται η σημερινή κατάσταση με την οποία διαφωνήσαμε εξ αρχής.

Δημοσιεύουμε την πρότασή μας :
  

                           
        4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

      ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
     ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π/Υ 2014

                    
ΘΕΣΜΙΚΑ

  1. Σύσταση τριών διαπαραταξιακών επιτροπών :

Α. Καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, με υποεπιτροπές, επιτροπή Ο.Τ.61, Ο.Τ. 365 και απαλλοτριώσεων.

Β. Αξιολόγηση προσλήψεων πάσης φύσεως

Γ. Διαγωνισμών και προμήθειας καυσίμων. Καταγραφή και  έλεγχος κατανάλωσης καυσίμων περιόδου 2010-2013.

      2. Ίδρυση συμβουλίων της γειτονιάς. Καθορισμός ορίων έξι χώρων στο δήμο. 
             Καθορισμός όρων  λειτουργία τους. Ρόλος γνωμοδοτικός.

3        Πρόταση προς τα όργανα της Τ.Α. και την κυβέρνηση, ο επιβαλλόμενος φόρος στα ακίνητα με όποιο τρόπο κι αν θεσπιστεί να περιέλθει όλος, χωρίς περικοπές, στην Τ.Α. Η πρόταση αυτή να διαμορφωθεί μέσα από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και λήψη επίσημης απόφασης.


4         Ομαδοποίηση προμηθειών στο δήμο και στα νομικά πρόσωπα. Κατάργηση των απ΄ευθείας αναθέσεων. Ακολουθούμε σύστημα τουλάχιστον τριών προσφορών.

5        Καθιέρωση ώρας δημότη στο δημοτικό συμβούλιο.


       
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

  1. Περικοπή δαπανών με στόχο την  οικονομική ενίσχυση των δυο Νομικών προσώπων του δήμου σταδιακά από αυτόν τον προϋπολογισμό με συγκεκριμένους σκοπούς.

Α. Οικονομική στήριξη νέων δομών (ΚΔΑΠ 6-12, Δημοτικά ιατρεία)

Β. Μείωση των τροφείων όπως έχει προταθεί από την παράταξή μας στο  συμβούλιο του νομικού προσώπου σχετικά με τον καθορισμό των τροφείων.

Γ. Διερεύνηση και εξεύρεση τρόπων στελέχωσης των νέων δομών.
Δ. Μείωση των συνδρομών στον Αθλητικό Οργανισμό.

Ε. Να συμπεριληφθεί με αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος μελέτη και ανακατασκευή των γηπέδων οδού Ολύμπου.

ΣΤ. Ενίσχυση της λειτουργίας των προγραμμάτων ΄΄Κρίκος΄΄ και ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και πρόβλεψη διατήρησής του και μετά το ενδεχόμενο παύσης της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η ενίσχυση αναφέρεται σε οικονομική βάση και μεγαλύτερη φροντίδα όπως ορίζουν οι κανόνες της επιστήμης σ΄αυτό τον τομέα. Να προβλεφθεί άλλος χώρος λειτουργίας του άμεσα.

  1. Οικονομική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων με κριτήρια που θα τεθούν ύστερα από συζήτηση μεταξύ όλων των συνδυασμών.

  1. Ενίσχυση του ταμείου πασχόντων και ενεργοποίησή του.


  1. Συνεργασία με τα πανεπιστήμια σχετικά με μελέτες και πρόσληψη φοιτητών για τις πτυχιακές τους.

  1. Ορισμός και καθιέρωση κέντρων κόστους στον δήμο και στα νομικά πρόσωπα.

  1. Πρόβλεψη για μελέτη και εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης στην πόλη στον σημερινό προϋπολογισμό.

  1. Άμεση εκτέλεση της μελέτης  του κυκλοφοριακού της πόλης.


  1. Ταμειακό υπόλοιπο ικανό να ανταποκριθεί σε προγραμματισμένες και μη απαλλοτριώσεις σε ακίνητα του δήμου.

  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

Άμεση παράδοση των πρακτικών δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών.
  
 
Τα συμφωνηθέντα να εφαρμοστούν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.


  Παρ΄όλο που κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν πήρε θέση επί της προτάσεως, ως όφειλαν ως αυτοδιοικητικοί, απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο να απαντήσει και το έπραξε. Διαβάζοντας ένα προς ένα τα τμήματα της πρότασης, δέχθηκε το σύνολο της πρότασης οπότε κι εμείς δεχθήκαμε να υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι άλλαξε  σημαντικά η κατάσταση. Όμως δεν καθίσαμε άπρακτοι και αποδεχόμενοι να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση ή όπως ήταν ο προϋπολογισμός. Πιέσαμε και κάτι πετύχαμε. Κι αυτό για  μας έχει την αξία του.
Δεν θα μετρήσουμε αν η διοίκηση τα εφαρμόσει αυτά ή όχι. Εκείνη θα είναι εκτεθειμένη αν δεν τα εφαρμόσει. Εδώ είμαστε να ελέγξουμε και να πιέσουμε.
Γι΄αυτό είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο άλλωστε!!

   ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Για μας η συζήτηση επί του προϋπολογισμού δεν είναι μια απλή υπόθεση καθημερινότητας. Αποτελεί τον σχεδιασμό της λειτουργίας των θεσμών και της διαχείρισης των εσόδων και των δαπανών στο δήμο για ένα έτος. Αγγίζει και τις δυο παραμέτρους ισοδύναμα. Στην συζήτηση αυτή  υποχρεούμαστε  να αναλύσουμε και να διεκδικήσουμε όσο κι αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Άλλωστε η όποια διεκδίκηση σ΄ένα σύστημα εξουσίας ξεκινά από εκεί που εμείς μπορούμε να ασκήσομε επιρροές.
Κι αυτό κάναμε. Το κριτήριό μας δεν είναι μόνο η στείρα αντιπολίτευση αλλά η συνεχής και δημιουργική προσφορά. Η επιρροή στην τελική πρόταση.

Οι δημότες έχουν τον τελευταίο λόγο  Εκείνοι θα κρίνουν αν και κατά πόσο υπηρετήσαμε άξια τον ρόλο μας, αν ήμασταν χρήσιμοι ή όχι.
Ο ρόλος μας δεν τελειώνει στην κρητική απέναντι στη διοίκηση.
 
ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...