Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ

Από το δήμαρχο Βριλησσίων λάβαμε απαντητική επιστολή στις καταγγελίες της ΠΟΕ - ΟΤΑ που αφορούσε εργαζόμενο του δήμου. Την επιστολή δημοσιεύουμε όπως παραλάβαμε και οφείλουμε να κάνουμε.


                                                              Αιθμ. Πρωτ.: ΓΔ/014/03
Βριλήσσια 24 Ιανουαρίου 2014


Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε απάντηση από 23 Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσή σας επαγόμεθα τα κάτωθι:
            Με αγανάκτηση τόσο εγώ όσο κι ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Μακρής αναγνώσαμε την παραπάνω ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας η οποία προφανώς προήλθε από εσκεμμένα παραπειστική ενημέρωση σας. 
            Οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης του Δήμου Βριλησσίων ήταν και παραμένουν πάντοτε άριστες, αφού τους Υπαλλήλους του Δήμου τους αντιμετωπίζουμε ως συνεργάτες κι όχι απλά ως εργαζόμενους. Ιδίως στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία έχουμε συμπαρασταθεί προς αυτούς με κάθε τρόπο ακόμα κι ενώπιων δικαστηρίων αλλά και με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας σας.
            Η καταγγελία που σας έγινε για τη δήθεν απομάκρυνση του κ. Μήτση από τα καθήκοντά του είναι παντελώς ψευδής. Ο κ. Μήτσης ήταν και παραμένει στέλεχος του Γραφείου Κίνησης της  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου. Τα καθήκοντά του κατόπιν του επισήμου εγγράφου καθηκοντολογίου και σχετικών εντολών του κ. Αντιδημάρχου όσο και του κ. Διευθυντού Περιβάλλοντος είναι η συνεχής παρακολούθηση του στόλου των οχημάτων του Δήμου, η διάγνωση των τυχών προβλημάτων λειτουργίας τους και η έγγραφη αναφορά αυτών προς την «Επιτροπή Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων» του Δήμου. Ως εκ τούτου ουδεμία απομάκρυνση από τα καθήκοντά του υφίσταται. Αντιθέτως συμμετείχε και μάλιστα με καθοριστική συμβολή στη σύνταξη του περιεχομένου της διακήρυξης των διαγωνισμών συντήρησης κι επισκευής των οχημάτων του 2013. Επιπλέον δε μέχρι το τέλος του 2013 ήταν μέλος της επιτροπής επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου μετά από σχετική κλήρωση που έγινε στις αρχές του 2013 σύμφωνα με το Νόμο.
            Κατόπιν αυτών μας προξενεί κατάπληξη η καταγγελία περί δήθεν αποκλεισμού του από την παραπάνω Επιτροπή, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι τα μέλη των επιτροπών αυτών κληρώνονται-και δεν ορίζονται-μεταξύ των Υπαλλήλων του Δήμου που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα που θέτει ο Νόμος και οι σχετικές Εγκύκλιοι και στην προκειμένη περίπτωση των συναδέλφων του ΠΕ και ΤΕ Μηχανολόγων και άλλων τεχνικών ειδικοτήτων.  
Πέραν όμως αυτών, πραγματικά εγείρει ερωτηματικά η εμμονή στη συμμετοχή του παραπάνω εργαζόμενου στην «Επιτροπή Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων», η οποία σύμφωνα με το Νόμο συγκροτείται από Υπαλλήλους του Δήμου εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι τεχνικός, η οποία δείχνει πέραν των άλλων και άγνοια βασικών διατάξεων του Νόμου. Οποιαδήποτε δε απόφαση περί διορισμού του στην επιτροπή κατά παράβαση του Νόμου που επιβάλλει την κλήρωση, θα ήταν προφανώς παράνομη.
Τέλος, μου γεννά απορία το γεγονός ότι η ανακοίνωσή σας αντιπαρέρχεται με  απαράδεκτη ευκολία τους εις βάρος του προσώπου μου προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Βριλησσίων, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου ενέργειάς μου.    
           

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης



Δήμαρχος Βριλησσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...