Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

                                  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  61ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΘΕΜΑ:       Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τις στηρίξεις και τα χρίσματα, που σπεύδουν τα κόμματα να ΄΄χαρίσουν΄΄ σε ΄΄εκλεκτούς΄΄  και οι πρωτοβουλίες πολιτικών προσώπων να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές μας έδωσαν τα εξής μηνύματα.

Αρχικά οι αναστατώσεις στα κόμματα μας δικαιώνει ακόμη μια φορά. Είχαμε την ακλόνητη άποψη, την οποία έχουμε και σήμερα, ότι τα κόμματα οφείλουν να κατανοήσουν ότι πρέπει να αφήσουν τις κοινωνίες να λειτουργήσουν με τα δικά της κριτήρια. Ο ρόλος τους είναι έξω από την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κατέδειξε ολοφάνερα το παρελθόν. Εκεί που επιχείρησαν να παρέμβουν συναντούν σκληρή αντίσταση. Έκαναν λάθος ακόμη μια φορά.

Δεύτερον, η μόνη υποχρέωση και καθήκον που οφείλουν να έχουν οι κομματικοί μηχανισμοί είναι να στηρίζουν τις ιδεολογίες τους με επιχειρήματα και τεκμήρια εκεί τουλάχιστον που υπάρχει ιδεολογία.

Τρίτον, όλοι οι υποψήφιοι ασπάζονται σιγά και σταθερά το ανεξάρτητο της αυτοδιοίκησης και συμμετέχουν στις εκλογές χωρίς ΄΄χρίσματα΄΄ ή ΄΄στηρίξεις΄΄ ή και ΄΄απόψεις΄΄, όρος που εισήχθη τελευταία στην ρητορεία του πολιτικού λόγου. Και εδώ δικαιωνόμαστε αφού από το 2010 καταθέσαμε την άποψή μας, ότι όλοι οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι.

Τέταρτο είχαμε δημοσιεύσει πριν μερικούς μήνες ότι πολλά πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα σπεύσουν να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές.  Βλέπουμε σήμερα να εκτυλίσσεται το σκηνικό αυτό πανηγυρικά κι αυτό μας επίσης μας δικαιώνει.

Η κεντρική εξουσία οφείλει να στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση οικονομικά, διοικητικά και θεσμικά. Μέχρι εκεί. Έχουν γνώση οι τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούν τα των πόλεών τους και δεν έχουν ανάγκη τις κομματικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν το δικό τους κομματικό όφελος.

Ευχόμαστε να μας ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και να μην υποχωρήσουν στις προκλήσεις.
Τούτο δεν σημαίνει ότι κάθε υποψήφιος απαγορεύεται να  έχει την δική του πολιτική ταυτότητα, όπως οφείλει να έχει.


    ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...