Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τα ΄΄χρίσματα΄΄ και τις στηρίξεις μας πείθουν ακόμη μια φορά ότι τα κόμματα δεν αφήνουν ελεύθερες τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν για τους τοπικούς άρχοντές τους.
Η αναστάτωση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου είναι η απόλυτη τεκμηρίωση όσων ισχυριζόμαστε. 
Δύο περιπτώσεις υποψηφιοτήτων σημαντικά υψηλού επιπέδου για τον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης φανέρωσαν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης η μείζονα αντιπολίτευση αυτής της χώρας. 
Οι επιλογές του κεντρικού κομματικού μηχανισμού ήλθαν σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και με μέρος του κομματικού μηχανισμού του.
Η αποτυχία αυτή φανέρωσε, επίσης, την ισχυρή επιθυμία της μείζονος αντιπολίτευσης να κερδίσει τις εντυπώσεις προκειμένου να προϊδεάσει το εκλογικό σώμα για τις εθνικές εκλογές. 
Θύμα αυτής της κακοδιαχείρισης είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. 
Οι ίδιοι αυτοί κύριοι εμφανίζονται υπερασπιστές του ανεξάρτητου της αυτοδιοίκησης.
Είναι βέβαιο ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι το κατώφλι των εθνικών εκλογών και τα κόμματα θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν ακόμη μια φορά τις τοπικές κοινωνίες.
Στα χέρια των δημοτών είναι το κλειδί να δώσουν ένα ηχηρό μάθημα σε όλους αυτούς που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...