Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

10 ΔΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Η έκθεση της Blackrock, την οποία δημοσίευση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φανέρωσε την άμεση ανάγκη αύξησης των κεφαλαίων σε όλες τις τράπεζας της χώρας.
Ήδη έχει γίνει γνωστό το ύψος των κεφαλαίων για κάθε τράπεζα.
Το άγνωστο στους πολλούς, ίσως, είναι το γεγονός ότι μεγάλα επενδυτικά Funds ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να τοποθετηθούν στις αυξήσεις κεφαλαίων που προγραμματίζουν οι τράπεζες.
Το ύψος αυτών των κεφαλαίων προσδιορίζεται στα 10 δις κι αυτά, απ΄ότι φαίνεται, θα είναι και τα τελευταία που θα τοποθετηθούν στις τράπεζες.
Φαίνεται ότι το παγκόσμιο κεφάλαιο επιθυμεί να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα πάσει  θυσία.
Με την ενίσχυση των μετοχικών τους κεφαλαίων οι τράπεζες θα μπορέσουν να στηρίξουν την εθνική οικονομία όπως τουλάχιστον έχουν δηλώσει όλα τα τραπεζικά στελέχη και ασφαλώς και διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος όπως δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του.
Το γεγονός αυτό δίνει νέα ώθηση στο Ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα σημειώνει νέο υψηλό πολλών ετών. Βρίσκεται στις 1351 μονάδες με άνοδο 0,79%. Οι τράπεζες σημειώνουν μεγάλη άνοδο ενώ τα blue chips βρίσκονται σε υψηλά τεσσάρων ετών!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...