Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ

Από την Επιτροπή κυκλοφοριακού της πόλης λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με θέμα την έναρξη των εργασιών της διάνοιξης της οδού Λακωνίας, την οποία άπαντες εκμεταλλεύονται για προεκλογικούς λόγους. Την δημοσιεύουμε ως έχει και αναγνωρίζουμε την σημαντική συμβολή της Επιτροπής (αφανείς ήρωες) στην έναρξη του έργου. Η επιστολή μας επιβεβαιώνει πλήρως στην δημοσίευσή μας λίγες ημέρες πριν!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
                                                                                 Βριλήσσια, 12-3-2014.

           Η διάνοιξη της οδού Λακωνίας είναι γεγονός!

Άρχισαν, επιτέλους, ύστερα από 10ετή (!) εμπλοκή στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι εργασίες για  την αποπεράτωση των έργων στην οδό Φραγκοκλησιάς, προϋπολογισμού € 202.623,99 με ΦΠΑ, μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της εργολήπτριας εταιρείας, στις 12/02/2014.
Το Έργο αυτό, το τμήμα της οδού από τη Λεωφόρο Πεντέλης έως την οδό Φραγκοκλησιάς, η γνωστή μας ως οδός Λακωνίας, θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και συγχρηματοδοτείται από τους Δήμους Χαλανδρίου και Αμαρουσίου με συμμετοχή 53,6% και 46,4% αντίστοιχα, έχει δε προγραμματισθεί να τελειώσει σε έξι μήνες.
Αντικείμενα των εργασιών είναι, η συμπλήρωση των υφιστάμενων κρασπέδων και ρείθρων, η οδόστρωση και κατασκευή πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της οδού, η κατασκευή αγωγού ομβρίων,η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και η σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο και τον υπό κατασκευή αγωγό όμβριων, ο ηλεκτροφωτισμός, η φύτευση στην βόρεια πλευρά της οδού, η σήμανση και οι διαγραμμίσεις.
Είναι ένα Έργο, που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά και τους τρεις όμορους Δήμους, ιδιαίτερα των Δήμο Βριλησσίων, θα εξυπηρετήσει το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, αποφορτίζοντας την οδό Σισμανογλείου, και θα βελτιώσει κατά πολύ τις κυκλοφοριακές συνθήκες της Λεωφόρου Πεντέλης.

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Κυκλοφοριακό Βριλησσίων», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Νέου Αμαρουσίου», αγωνίστηκαν με επιμονή, σθένος και μεθοδικότητα  για την απεμπλοκή και την επίσπευση της έκδοσης της σχετικής απόφασης από το Σ.Τ.Ε., της λήψης αποφάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια Χαλανδρίου και Αμαρουσίου και την έναρξη των εργασιών.
Μέσα από αυτόν τον αγώνα μιας ολόκληρης 10ετίας, αναδείχθηκαν, για μια ακόμα φορά, οι μεγάλες δυνατότητες της ενωτικής δράσης των ενεργών πολιτών οι οποίοι, αντιπάλεψαν γραφειοκρατικές νοοτροπίες και κατεστημένες αντιλήψεις αλλά και την αδιαφορία, ακόμα και την άρνηση, δημοτικών παρατάξεων και φορέων -με εξαιρέσεις, δυστυχώς, ελάχιστες.
Τα εύσημα ανήκουν σε όλους εκείνους τους αφανείς πολίτες που, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, στάθηκαν δίπλα μας –όχι απέναντί μας.

Απομένει η υλοποίηση της -για δεύτερη φορά- ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί προκήρυξης της Κυκλοφοριακής Μελέτης στην πόλη των Βριλησσίων, η εφαρμογή της οποίας θα δώσει την οριστική λύση στο σοβαρότερο πρόβλημα του προαστίου, στο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.
Τα περιθώρια αναβολής ή οι δικαιολογίες καθυστέρησης εξαντλήθηκαν: Ο Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή καλούνται να αποδείξουν την αξιοπιστία τους αλλά και το σεβασμό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
                                  
                                                    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Υ.Γ. Το γεγονός ότι για τους δημοτικούς άρχοντες και τους λοιπούς μνηστήρες το Έργο ενδέχεται να καταγράφεται ως «προεκλογικό», ουδόλως μας αφορά… 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...