Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΗΧΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Άρχισαν να ηχούν επικίνδυνα τα τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία. Τρόμος στις αγορές.
Η Δευτέρα αναμένεται με αγωνία σε όλο τον πλανήτη στις αγορές με την Ουκρανία να βρίσκεται σε έντονη αναταραχή. 
Ο πρόεδρος Πούτιν ήδη έχει πάρει θέση υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας του παρεμβαίνοντας, όπως ισχυρίζονται οι δυτικοί σύμμαχοι, ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα προειδοποίησε την Ρωσία ότι η επέμβαση με όποιο τρόπο περιέχει κινδύνους ενώ σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ευθέως ότι ενώνει της δυνάμεις του στο πλευρό των συμμάχων (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) προκειμένου να μην υπάρξει εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Δήλωσε ακόμη ότι η μέχρι τώρα συμπεριφορά της Ρωσίας προκαλεί και γι΄αυτό η Αυστραλία θα αντισταθεί σε όποια παρέμβαση κατάλυσης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
Όλα δείχνουν ότι οι πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο  βρίσκονται στην κορυφή της επιρροής. Αυτή είναι και η πρώτη φάση πριν την ενδεχόμενη επέμβαση στην χώρα.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία με το ενδεχόμενο μιας επέμβασης ή ακόμη χειρότερα ενός πολέμου στην Ουκρανία. Οι ανησυχίες εκφράζονται μέσα από αγωνιώδη αρθρογραφία και με δηλώσεις διαφόρων μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Η προσπάθεια μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, για την ακύρωση κάποιας επέμβασης περιορίζεται σε διπλωματικό επίπεδο. 

Ωστόσο αυτή την ώρα συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας όπου έγινα τα μεγάλα επεισόδια τις τελευταίες ημέρες ενώ παρατηρούνται προσχωρήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην πλευρά των Ρωσικών δυνάμεων.

Η κατάσταση κρίνεται άκρως επικίνδυνη για τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...