Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Ύστερα από την σφοδρή πτώση όλων των χρηματιστηριακών αγορών στον πλανήτη χθες, σήμερα φαίνεται να ξεπερνούν το εμπόδιο και μάλιστα σημειώνουν άνοδο και επιστροφή στα προ της Ουκρανικής κρίσης.

Η διαφαινόμενη διπλωματική υποχώρηση από την πλευρά της Ρωσίας επέδρασε ευεργετικά στις αγορές και φαίνεται ότι η διπλωματία πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η όλη κατάσταση ήταν απόλυτα ελεγχόμενη από την αρχή και μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι ίσως να ήταν και μια στημένη κρίση για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ένα είναι γεγονός, η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα και βαίνουμε σε πλήρη εκτόνωση.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Ελληνικού χρηματιστηρίου σημειώθηκε ετεροχρονισμένα η πτώση και αποτέλεσε ευκαιρία τοποθετήσεων σε ισχυρά χαρτοφυλάκια με ρευστότητα.
Ήταν και μια ευκαιρία να διορθώσει μετά από ένα μικρό ανοδικό ράλι τιμών τις τελευταίες ημέρες.
Η Ουκρανική κρίση ανεξάρτητα από την συνέχεια της ήταν μια μικρή ανάσα για την Ελληνική χρηματαγορά ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στις εξελίξεις των συζητήσεων με την τρόϊκα.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρηματοδοτικό κενό και η βιωσιμότητα του χρέους θα είναι τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας στις προσεχείς λίγες ημέρες. Η συμφωνία με την τρόϊκα και η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας είναι το σημαντικό ζήτημα που εκκρεμεί. 
Η δημοσίευση της μελέτης της Blackrock  για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα δώσει σημαντική ώθηση στην εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα Funds που αναμένουν τις τελικές αποφάσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...