Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

                                  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  62ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  19  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΘΕΜΑ:       ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ

Είμαστε δέκτες εδώ και αρκετό καιρό της φήμης σχετικά με την συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαϊου 2014.
Οι φήμες μας φέρνουν να μην συμμετέχουμε στις εκλογές αυτές.
Οι φήμες αυτές έχουν συγκεκριμένες πηγές και θεωρούμε ότι έχουν την σκοπιμότητά τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την πολιτική γεωγραφία του τόπου και την εξέλιξή της, την οποία παρακολουθούμε στενά.
Έχουμε την αίσθηση ότι πολλοί θα ήθελαν να μην συμμετέχουμε γαιτί έτσι τους εξυπηρετεί στους δικούς τους στόχους και μάλιστα θα λέγαμε ιδιοτελείς στόχους.
Αβίαστα μας επιτρέπουν οι σειρήνες αυτές να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι κάτι φοβούνται.

Επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

1.     Ένας εκλογικός αγώνας δεν στηρίζεται σε αδυναμίες του αντιπάλου μόνο αλλά  στην δύναμη του ενδιαφερομένου, μεθερμηνευόμενο, οι ΄΄φημολόγοι΄΄ σημειώνουν την αδυναμία τους αφού η επιχειρηματολογία περιορίζεται στην δημιουργία εντυπώσεων.
2.     Ο εκλογικός αγώνας για μας έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2010. Είμαστε συνεχώς μέσα στην κοινωνία, μαζί με τους δημότες, αφουγκραζόμενοι καθημερινά τον λόγο του και τις επιθυμίες των.
3.     Όσο κι αν κάποιοι στοχεύουν στην υποτίμηση της προσφοράς μας τόσο απομακρύνονται από την αλήθεια κι αυτό τιμωρείται.
4.     Την απόφαση να συμμετέχουμε ή όχι την έχουν τα μέλη της παράταξής μας και δεν δηλώσαμε σε κανένα είτε το ένα είτε το άλλο. Τις εκτιμήσεις τους κάποιοι ας τις κρατήσουν κι ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης ή και ακόμη ας φροντίσουν να έχουν πειστικό και ρεαλιστικό λόγο γιατί απ΄αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία. Ο πειστικός λόγος οφείλει να συνοδεύεται από την αρετή κατά την Αριστοτέλεια φιλοσοφία.
5.     Σε μερικούς χρειάζονται κάποια ιδιαίτερα μαθήματα συμπεριφοράς ώστε να πετύχουν το ικανό της αξιοπιστίας τους.
6.     Όταν κάποιος εκτίθεται στην κοινωνία καταθέτοντας την συμμετοχή του σε εκλογές οφείλει να πείσει τους δημότες περί του αξιόβαθμου της προσωπικότητάς του πρωτίστως κι ύστερα να φροντίσει την αυτοδιοικητική του πρόταση γιατί αυτή θα εισπράξει ο δημότης και όχι την κακοβουλία και την συκοφαντία.
7.     Εμείς, όπως πάντα, είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα περί της δικής μας συμμετοχής και θα ενημερώσουμε σύντομα πότε θα καταθέσουμε την δική μας αυτοδιοικητική πρόταση για την πόλη μας. Η δική μας φροντίδα βρίσκεται στην διαμόρφωση της πρότασης γιατί προτεραιότητα είναι η πορεία της πόλης μας στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί πολιτικά-οικονομικά-κοινωνικά. Για μας το ενδιαφέρον είναι η διαφυγή της αυτοδιοίκησης από τα σημαντικά προβλήματα που έχει φορτωθεί και όχι η φημολογία, οι εντυπώσεις και ο αυτοσκοπός να ΄΄κατακτήσουμε την εξουσία΄΄ είτε βλέποντας με το ΄΄αριστερό μάτι΄΄ είτε με το ΄΄δεξί΄΄. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Έχουν ασφαλώς την πηγή τους και την έντασή τους. Τίποτα, όμως δεν αλλάζει αναφορικά με την λύση τους. Κι αυτή την λύση θα πρέπει να την δώσει μια υπεύθυνη και σοβαρή διοίκηση μέσα από μια τεκμηριωμένη, ολοκληρωμένη, βιώσιμη και διαχρονική πρόταση. Αυτό μας απασχολεί κι αυτό φροντίζουμε. Προτείνουμε και σε κείνους που ασχολούνται με αλλότρια να κάνουν το ίδιο αν θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στην πόλη μας.
8.      Ας έχουν υπομονή οι ανησυχούντες.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...