Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄. Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

                                  


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  61ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΘΕΜΑ:       Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
                     ΚΑΙ  ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οι κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου κάλεσαν σε συγκέντρωση κατοίκους της περιοχής και τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ακόμη μια φορά για την αυθαίρετη, κατά την άποψη όλων, αντιδρόμηση της οδού Εθν. Αντιστάσεως, που είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της οδού Αργυροκάστρου.
Κληθήκαμε και εμείς στην συγκέντρωση αυτή και παρευρεθήκαμε.
Στην συγκέντρωση, επίσης, βρέθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τους επικεφαλής των πλην αυτή του Δημάρχου.
Οι κάτοικοι έδωσαν τον λόγο σε όλους να πάρουν θέση για το θέμα, που τους απασχολεί. 

Ακούσαμε την άποψη όλων και διαπιστώσαμε τα ακόλουθα.

Η θέση των δημοτικών παρατάξεων, όπως διατυπώθηκαν ήταν δυο. Αυτή της δικής μας δημοτικής παράταξης που με σαφήνεια, τόλμη και ξεκάθαρο τρόπο ήταν αυτή, που πολλά χρόνια υποστηρίζουμε:
 ΄΄Να προχωρήσει ο δήμος στην σύνταξη της μελέτης του κυκλοφοριακού της πόλης, όπως έχει διατυπωθεί από την ίδια την δημοτική αρχή και όπως έχει καταγραφεί στους προϋπολογισμούς του δήμου, παρ΄όλο που η ίδια η δημοτική αρχή δεν είχε ποτέ την θέση αυτή αλλά πιεζόμενη αποδέχθηκε την σύνταξη της μελέτης΄΄.

Ακούστηκε και άλλη μια άποψη, αυτή της ΄΄Δράσης για μια άλλη Πόλη΄΄ και που δεν ήταν διαφορετική απ΄αυτή που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο :
΄΄Δεν χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη, απλά την επαναφορά της κυκλοφορίας στην αρχική κατάσταση, ισχυριζόμενη ότι το ποσό των 120.000 χιλιάδων ευρώ είναι πολλά γι΄αυτή την εποχή, εποχή κρίσης όταν μάλιστα θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να αποδοθούν σε άλλες ανάγκες όπως για παράδειγμα τα σχολεία για την κάλυψη των δαπανών για θέρμανση΄΄.

Δεν θα αναφερθούμε στις άλλες απόψεις γιατί απλά δεν τις καταλάβαμε αφού παρουσίαζαν ασάφειες αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το θέμα. Ακούσαμε για παράδειγμα την άποψη να αφήσουμε το θέμα για μετά τις εκλογές και να δούμε πώς θα μπορεί τότε να λυθεί από την νέα δημοτική αρχή.

Επιθυμούμε να δηλώσουμε ακόμη μια φορά.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη και ως δημότες αυτής της πόλης, που αγωνιστήκαμε πολλά χρόνια και αγωνιζόμαστε και μέχρι σήμερα, για την καθιέρωση κανόνων κίνησης πεζών και αυτοκινήτων στην πόλη, δεν αλλάζουμε άποψη και παραμένουμε στην θέση μας, να συνταχθεί μελέτη για όλη την πόλη εδώ και τώρα.
Ισχυριζόμαστε ότι τα προβλήματα αυτού του είδους υφίστανται σε διάφορα σημεία της πόλης και που προέκυψαν από τις αυθαίρετες σημειακές παρεμβάσεις, που έγιναν στο παρελθόν, τα οποία έχουμε καταγεγραμμένα χωρίς να ερευνούμε τους λόγους, που έκαναν την δημοτική αρχή να αποφασίσει αυτές τις παρεμβάσεις.
Για μας τα ζητήματα αυτά αφορούν όλους τους δημότες της πόλης.

Προς ενίσχυση της θέσης μας αυτής θυμίζουμε ότι, οι κάτοικοι των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αργυροκάστρου βρίσκονται αντιμέτωποι και σε πολεμικό κλίμα, υπερασπιζόμενοι ο καθένας τα συμφέροντά του. Κλίμα απαράδεκτο για μας. Τέτοιο κλίμα είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν για άλλη περιοχή αλλά η κατάσταση παρέμεινε σταθερή και όπως είχε η σημειακή παρέμβαση. Θλιβερά φαινόμενα, τα οποία καταδικάζουμε.
Δεν θέλουμε, δε, να θυμηθούμε ποιοι είχαν αποφασίσει και είχαν υποστηρίξει τότε την αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως ή άλλων σημειακών παρεμβάσεων, χωρίς να υπολογίζουν ότι το πρόβλημα της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας θα μεταφερθεί σε άλλους δημότες. Ας το θυμηθούν οι δημότες, που σύντομα θα κληθούν να ψηφίσουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των σημειακών παρεμβάσεων για τις οποίες εμείς έχουμε διαφωνήσει προ πολλού. Εμείς δικαιώνουμε τους δημότες, που διαμαρτύρονται. 
Άλλωστε γνωρίζουν όλοι ότι από πολλά χρόνια λειτουργεί επιτροπή κυκλοφοριακού στην πόλη, αποτελούμενη από δημότες, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν ενεργότατα στην επίλυση του ζητήματος της διάνοιξης του οδού Λακωνίας οδός διαφυγής της κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, που είχε ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση της Λ. Πεντέλης ακόμη και της πόλης μας.

Θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά, με θάρρος και ευθύτητα χωρίς να ΄΄γέρνουμε΄΄ προς την μια ή την άλλη θέση των δημοτών. Η πόλη χρειάζεται άμεσα κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα θέσει κανόνες κίνησης αυτοκινήτων και πεζών, θέση πεζοδρομίων και ήπιας κυκλοφορίας οδών, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων με καθαρά επιστημονικό τρόπο ώστε να τεθούν οι κανόνες μια για πάντα και να μην αποτελεί εργαλείο για την εκάστοτε δημοτική αρχή. Η επιστήμη έχει την μεθοδολογία και την γνώση για να λύσει οριστικά το πρόβλημα στην πόλη. Ο χρόνος ολοκλήρωσής της δεν αποτελεί επιχείρημα αναβολής ή ακύρωσης.
Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε στους δημότες τα προβλήματα, που ο δήμος μας είναι υποχρεωμένος να λύνει πριν γεννηθούν πολλώ μάλλον όταν έχουν δημιουργηθεί από άστοχες σημειακές παρεμβάσεις.

Θα επισημάνουμε, επίσης, ότι η μελέτη αυτή έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014 (για ακόμη μια φορά) και που προβλέπει δαπάνη 80000 ευρώ και όχι 120000, όπως περιέργως ακούστηκε στην συνάντηση με τους δημότες και που τελικώς το ενδιαφέρον από μελετητές θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την δαπάνη. Αλλά για μας μικρότερο ρόλο παίζει η δαπάνη από την καθιέρωση κανόνων στην πόλη.



    ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...