Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ!!!

Μετά από πολλές ημέρες γράφουμε πάλι σ΄αυτές τις αγαπημένες σελίδες. Η αποχή από την δημοσιότητα και τις δημοσιεύσεις μας ήταν απόλυτα συνειδητή και (όπως το βλέπουμε εμείς) δικαιωθήκαμε.
Παρ΄όλο που είμαστε ένα μέσο επικοινωνίας δεν θα αποτελούσε τεκμήριο για μερικούς ότι κι εμείς έχουμε άποψη ή να έχουμε το δικαίωμα να δημοσιεύουμε και να κρίνουμε.
Διατηρούμε ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων ΄΄φίλων΄΄ και μη. Γνωρίσαμε βαθιά πρόσωπα και πράγματα, λογικές και ΄΄ιδεολογίες΄΄, προσκήνιο και παρασκήνιο, άποψη ή εντυπώσεις!!!

Σήμερα ερχόμαστε ξανά στις σελίδες μας έχοντας μόλις τρεις και μια ημέρες πριν τις εκλογές.

Οι εκλογές της Κυριακής, για μας, έχουμε μεγαλύτερη βαρύτητα απ΄ αυτές της επόμενης Κυριακής σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πενταετία που έρχεται δεν θα άξιζε να διαχειριστεί από μη σχετικούς με την αυτοδιοίκηση. Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν πολλά και σημαντικά ζητήματα στην αυτοδιοίκηση. Η οικονομία θα κυριαρχήσει. Τα οικονομικά βάρη των δήμων θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο. 
Εξ αυτού και μόνο προκύπτει η κρισιμότητα της ψήφου της Κυριακής. Θα πρέπει να επιλεγούν οι ικανοί, οι σοβαροί, οι γνώστες, οι διαβασμένοι, οι ενημερωμένοι, οι εκπαιδευμένοι, οι συνετοί, οι δημοκράτες, οι μη διαπλεγμένοι.
Δεν έχει τόση βαρύτητα ένα πρόγραμμα όσο οι δυνατότητες του δήμου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι εντυπωσιακές υποσχέσεις που γράφονται στα φυλλάδια δεν αποτελούν υλοποιήσιμα έργα. Εδώ είναι οι πολλές παγίδες. Και υπονοούμε ότι ο ψηφοφόρος έχει τεράστια ευθύνη όταν θα ρίξει την ψήφο του στην κάλπη. Θεωρείται συνυπεύθυνος για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν θα ξεχάσουμε τις εκλογές του 2010. Ψήφισαν και εξέλεξαν οι δημότες αλλά την επόμενη ακριβώς ημέρα είχαν μετανοιώσει. Ακριβώς αυτό είναι το κρίσιμο σημείο.

Διαβάσαμε τα προγράμματα των υποψηφίων και διαπιστώσαμε ότι περισσεύει ο λαϊκισμός, η υπερβολή και πολλές φορές η άγνοια. Πιθανολογούμε ότι πολλά απ΄αυτά γράφτηκαν με σκοπό την παραπλάνηση των δημοτών. 

Οι γραμμές που γράφονται σε μέσα ενημέρωσης δεν είναι μόνο να φανερώνουμε τις απόψεις και θέσεις των υποψηφίων. Είναι και τι κρύβεται πίσω απ΄τις θέσεις αυτές. Ο δημότης δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να γνωρίζει την πραγματικότητα. Εμείς οφείλουμε (αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι) να ανοίξουμε την πόρτα της πραγματικότητας.

Θα γράφουμε μέχρι την κρίσιμη ερχόμενη Κυριακή αλλά και μετά. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε χρήσιμοι αυτή την ώρα. 

Αυτό που τονίζουμε αυτή την ώρα είναι η κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής. Ισχυριζόμαστε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αλλάξει μορφή, διαχείριση, λειτουργία κι αυτό είναι το μήνυμά μας. Το παλαιό δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Το παλαιό αποτελεί πολλάκις και καθεστώς. 

Θα επανέλθουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...