Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;

Ύστερα από την επιβολή νέων εξελίξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις έπεται και συνέχεια, πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη.

Η όποιας μορφής χρηματοδότηση προς την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα υφίσταται άμεσα έλεγχο. 
Μεθερμηνευόμενο ΄΄αξιολόγηση΄΄ των οικονομικών του δήμου. Όπως ακριβώς οι οργανισμοί και οι τράπεζες.
Ήδη ο δήμος της Αθήνας έχει μπει στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης. Μόλις πριν τρεις μήνες οίκος αξιολόγησης έκρινε τον δήμο Αθηναίων και τον τοποθέτησε σε συγκεκριμένη κλίμακα και μάλιστα σε χαμηλή τέτοια.

Δεν ακούσαμε κανένα υποψήφιο να αναφέρεται σ΄αυτό το ζήτημα. Κι αυτό υποθέτουμε ότι είτε κρύβει σκοπιμότητα είτε άγνοια.

Θέλουν οι υποψήφιοι να αξιολογούνται; Όταν κληθούν να αξιολογηθούν θα το αρνηθούν;

Τι θα κάνουν;

Αυτά είναι τα ζητήματα που θα ανακύψουν πολύ σύντομα για την τοπική αυτοδιοίκηση και οφείλουν να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι, που σήμερα υπόσχονται αλλά δεν ξέρουν αν μπορούν να ανταποκριθούν!

Ίσως μας απαντήσουν κάποιοι ότι υπερβάλλουμε. Ότι βάζουμε ζητήματα χωρίς ουσία. Σ΄αυτούς απαντούμε: Ποιος πίστευε ότι θα έρχονταν μια τόσο σοβαρή κρίση; Ποιος έβλεπε την διάλυση της εθνικής οικονομίας; Ποιος προέβλεπε ότι σε κάποια υπόγεια των Βρυξελλών θα λαμβάνονταν αποφάσεις που θα έγραφαν τις τρομερές εξελίξεις που ζούμε σήμερα; Ποιος έβλεπε ότι θα υπάρχει ένας Φούχτελ στην Ελληνική διοίκηση; Ποιος έβλεπε την απορρόφηση 50 δις (!!!!) από τα Ελληνικά νοικοκυριά και τον εθνικό πλούτο για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα;
Αυτοί, λοιπόν, ας μας απαντήσουν σ΄αυτά τα ερωτήματα κι αν δεν μπορούν ας ετοιμαστούμε όλοι και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι να απαντήσουν στα αρχικά μας ερωτήματα.

Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...