Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εκτιμούμε ότι οι εκλογές αυτής της Κυριακής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κρίνει το μέλλον των δήμων.

Κρίνεται αν οι δημότες θέλουν αλλαγές ή κλείνουν μάτια και αυτιά και διατηρούν το παλαιό.

Θεωρούμε ότι η κρίσιμη πενταετία απαιτεί γνώση, σοφία, ισχυρή γνώση στην οικονομία.
Απαιτεί συλλογική δουλειά, δημοκρατικές διαδικασίες, περιορισμούς σε σπατάλες.

Ο δρόμος για την Ευρώπη ανοίγει σ΄αυτή την πενταετία και η ικανότητα της δημοτικής αρχής θα δοκιμαστεί με σκληρότητα σ΄αυτόν τον τομέα. 
Η εποχή που έρχεται είναι καυτή. Ο δήμος θα αποτελέσει την βάση της τοπικής ανάπτυξης. Θα κληθεί να διαχειριστεί και να αυτοδιαχειριστεί λεπτά ζητήματα άγνωστα ως τώρα για την Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, ζητήματα που διαχειρίζονταν ως τώρα η κυβέρνηση, βεβαίως σε μικρότερη κλίμακα. 
Δεν παύει, όμως να προϋποθέτει υψηλού επιπέδου γνώση.
Τελείωσε η εποχή ΄΄μαυρογιαλούρου΄΄. Ο δήμος θα κληθεί να εξεύρει ισχυρούς ίδιους πόρους. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα βαίνουν στην λήξη τους κι από αυτά ο δήμος λειτουργεί δύο με μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
Ο δήμος, παρ΄όλο που είναι μικρός και σε έκταση και σε οικονομία δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Και μάλιστα ισχυριζόμαστε ότι όσο πιο μικρός είναι τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Η διεκδίκηση θα περνά μέσα από συγκεκριμένες παραμέτρους. Πολύ περισσότερο αν τα οικονομικά του δήμου έχουν τις πολλές ΄΄τρύπες΄΄.
Λαϊκά θα λέγαμε ότι οι χρηματοδοτήσεις όποιας μορφής κι αν είναι θα περνούν από ΄΄κόσκινο΄΄.
Όταν ο δήμος μάλιστα έχει ΄΄τρύπες΄΄ η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όταν ο δήμος για παράδειγμα έχει ανάγκη ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του, αναρωτιέται κανείς πως θα εκτελεί την μεταφορά των αποβλήτων, πόσο θα κοστίζει αυτή η μεταφορά με πεπαλαιωμένα απορριμματοφόρα και πού θα τα μεταφέρει; 
Δεν ακούμε κάτι γι΄αυτά. Ακούμε μόνο για πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Πόσα χρήματα θα δαπανηθούν γι΄αυτά; 

Υπάρχουν μελέτες; 
Είναι ο δήμος ικανός; Πληρούνται οι προϋποθέσεις που θα απαιτηθούν; Αφήνει η σημερινή δημοτική αρχή πίσω της στιβαρές προϋποθέσεις; 

Σ΄αυτά θα κληθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι, που δυστυχώς ως τώρα δεν πείθουν με τα προγράμματά τους. 
Γι΄αυτό θεωρούμε κρισιμότατες τις εκλογές αυτής της Κυριακής!!!

Την ευθύνη έχει ο ψηφοφόρος την ερχόμενη Κυριακή. Αυτή την ευθύνη θα μεταβιβάσει στην νέα δημοτική αρχή στις 26 Μαϊου. Εκείνη στη συνέχεια θα απολογηθεί στον δημότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...