Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ (2)

Προσθετικά σε προηγούμενο άρθρο μας θα συμπληρώσουμε σήμερα μια διάσταση στη δική μας ταπεινή θεώρηση μιας ΄΄δημοσιογραφικής παρουσίας΄΄ στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου.

Είναι το κατακάθι της συνεχούς αναζήτησης νέων επιστημονικών δεδομένων μέσα από επίσημες ανακοινώσεις σε μερικές ιστοσελίδες όπου η επιστήμη γράφει την ιστορία της. Η αναζήτηση συμβαδίζει με την διάθεση για μάθηση κι αυτό συνοδεύεται από το συνεχές διάβασμα και την αδιάκοπη μελέτη.

Το απαύγασμα της διάστασης αυτής, τουλάχιστον σε μερικά σημεία, που εκτιμούμε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας, θα δημοσιεύονται εδώ ώστε να δώσουμε και μια άλλη πλευρά της ζωής. Να δώσουμε ακόμη ένα κίνητρο, σε νέους κυρίως, να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεχούς πρόσληψης γνώσης (δια βίου μάθηση λέγεται τώρα στην επίσημη κρατική ορολογία).

Για μας η γνώση είναι δύναμη, είναι εργαλείο απ΄ όπου ο άνθρωπος αποκτά ικανότητα να ΄΄ακούει΄΄ σωστά, να ΄΄βλέπει΄΄ ορθά και κυρίως να σκέφτεται ΄΄ικανά΄΄ προκειμένου οι ενέργειές του να συνάδουν με τον ΄΄κόσμο των ιδεών΄΄ όπως θα έλεγε και ο Πλάτων.

Καλό διάβασμα και καλή μας ΄΄περιήγηση΄΄

ΥΓ. Κάθε παρατήρηση - αντίρρηση   δεκτή και πεδίο διαλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...