Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας δημαρχιακής περιόδου. Το νέο είναι ότι ταυτίζεται με την αλλαγή της  διοίκησης ύστερα από τις τελευταίες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Από μόνο του αυτό αποτελεί στοιχείο ενδιαφέροντος πολύ περισσότερο αν κανείς συνδέσει τις εξελίξεις στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο. 

Η νέα δημοτική αρχή καλείται να αποδείξει αν και κατά πόσο κινείται στο πλαίσιο των κανόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά πόσο είναι διατεθειμένη και αποφασισμένη να αλλάξει λογικές και νοοτροπίες που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Κατά πόσο θα ερευνήσει και θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών της για τις ενδεχόμενες ατασθαλίες που συντελέστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση όπως ισχυρίζονταν.

Η νέα δημοτική αρχή θα αποδείξει αν ο πολιτικός και αυτοδιοικητικός λόγος της τα προηγούμενα χρόνια είχε ουσιαστικό περιεχόμενο ή ήταν λόγος αντιπολίτευσης. Στην φαρέτρα της επιχειρηματολογίας της είχε συμπεριλάβει πλήθος αντιθέσεων σχετικά με την παλαιά διοίκηση. Η εφαρμογή μιας άλλης μορφής διοίκησης και διαχείρισης θα δείξει αν ο δήμος Βριλησσίων θα ενταχθεί στους δημοκρατικούς, δημιουργικούς και προοδευτικούς δήμους της χώρας, όπως είχε κάθε δυνατότητα να κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Η απαγκίστρωση από μικρότητες και λαϊκισμούς θα αποτελέσει δείγμα μιας νέας φιλοσοφίας, σύγχρονης αντίληψης περί διοίκησης και διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων. 

Κρίνοντας από πληροφορίες που φθάνουν σε μας συμπεραίνουμε ότι μάλλον δεν θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το γενικό περίγραμμα που περιγράψαμε πριν δεν φαίνεται να είναι η βάση της δημιουργικής σκέψης στην νέα δημοτική αρχή. Αν οι πληροφορίες είναι έγκυρες εκτιμούμε ότι θα κυριαρχήσει η πολιτική των εντυπώσεων, προσφιλής στις πολιτικές ομάδες ενταγμένες σε κομματικές αγκάλες. 
Ευχόμαστε οι φήμες που ακούσαμε να είναι ΄΄λόγια της πλατείας΄΄ και μόνο. 

Εμείς απ΄αυτή την ιστοσελίδα και έχοντας όλο το προεκλογικό υλικό και ακόμη την συνολική πολιτική ταυτότητα της νέα δημοτικής αρχής, θα βρεθούμε αρωγοί στην δημιουργία, απέναντι και επιθετικοί σε κάθε άλλη περίπτωση. Θα ανοίξουμε επιθετικά τον αντιπολιτευτικό λόγο, που εκτιμούμε ότι δεν θα ακούσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου πολλά υπόσχεται, τουλάχιστον από ορισμένες πλευρές. 
Όλοι θα κριθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...