Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο δημόσιο βίο και στα τεκταινόμενα στη πατρίδα μας.
Έτσι παρακολουθήσαμε και ακούσαμε τις συνεντεύξεις, τις ομιλίες και τις δηλώσεις όλων αυτών πού πέρασαν από την Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, με σεβασμό, προσοχή και ενδιαφέρον, χωρίς καμιά εξαίρεση.
Έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί κανείς να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα ενώ παράλληλα οφείλει να επεξεργάζεται αυτά που ακούει και βλέπει.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα στην συνέντευξή του μας προκάλεσαν και ακόμη πιο πολύ μας ερέθισαν οι αντι-δηλώσεις  της κ. Βούλτεψη.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με τον δικό ασφαλώς τρόπο την σημερινή συνολική κατάσταση του Έλληνα πολίτη και νομίζουμε ότι απέδωσε την πραγματικότητα.
Η κ. Βούλτεψη δεν έμεινε στην περιγραφόμενη κατάσταση αλλά στην πρόταση της θεσμικής αντιπολίτευσης, που στο κάτω - κάτω μπορεί και οφείλει να προτείνει. 
Το ερώτημα ήταν αν το κοστολογημένο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και που δεν αμφισβήτησε κανείς, αποτελεί παροχολογία μιμούμενη αντίστοιχες υποσχέσεις άλλων πολιτικών του παρελθόντος.
Δηλαδή, αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι η συμπολίτευση αντιδρά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει αυτά τα χρήματα και αν θα πείσει την Ευρωπαϊκή οικογένεια με την πρότασή του.
Δεν ερεθίστηκε κανείς για τις αλήθειες που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας αλλά το πρόγραμμά του και η πρότασή του!!

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πολιτικό δυναμικό της χώρας μας ερεθίζει ακόμη πιο έντονα όταν δεν εκφράζει το ενδιαφέρον του αν ο Έλληνας σήμερα πεινά, διψά, πονάει, υποφέρει, δεν έχει γιατρούς, δεν έχει παιδεία, έχει φόρους, πληρώνει για άλλους διπλά τριπλά, κλείνει τις επιχειρήσεις του, χάνονται τα εργατικά κεκτημένα, μειώνονται οι συντάξεις, κλείνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, χάνονται χρήματα και κόποι δεκάδων ετών, πληρώνει ένα σύστημα ανίκανο και αδιάφορο, πληρώνει τα λάθη εγωπαθών και αναξιόπιστων πολιτικών κι από πάνω κατηγορείται ως κλέφτης και μπαταξής!!

Στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία και τον διάλογο κυριαρχεί η αναρχία, η έλλειψη αξιοκρατίας και σεβασμού, η έλλειψη δικαιοσύνης, η ανισότητα, ο αυταρχισμός και οι εντυπώσεις, η ρουφιανιά και η συκοφαντία, η υποβάθμιση και η ανικανότητα. 

Σ΄αυτό το περιβάλλον, όπου το διακύβευμα δεν είναι η ζωή του Έλληνα αλλά το....χρέος, οι αγαθές σχέσεις με τους άλλοτε εχθρούς αυτής της χώρας, που την κατάκλεψαν, την διέλυσαν, έχυσαν αίμα, αφάνισαν ολόκληρα χωριά, καλούμαστε να ζήσουμε, εμείς και κυρίως τα παιδιά μας, οι νέοι, για τους οποίους όλοι υποτίθεται κόπτονται!!!
Σ΄αυτό το περιβάλλον, που δεν πρέπει να έχεις μια άλλη άποψη, σε φάγανε, δεν είναι αντικείμενο συζήτησης η άλλη θέση, μια άλλη ιδέα. Έχει ενδιαφέρον η διατήρηση της εξουσίας, της καρέκλας, η παραπλάνηση και ο βιασμός της ηθικής.

Σ΄αυτό το περιβάλλον όπου δεν βραβεύεται το ήθος και η ικανότητα αλλά επιβραβεύεται η ικανότητα να καταφέρνεις να διώχνεις από πάνω μια ολόκληρη τράπεζα, να την αφήνεις στα χέρια των λίγων μικρομετόχων και του κράτους με όλα τα χρέη της και έτοιμα να καταρρεύσει και να γίνεσαι σημαντικός μέτοχος μιας άλλης μεγαλύτερης και ισχυρότερης. Κι αυτό με την...σύμφωνη γνώμη του κράτους, με την υπογραφή και την βούλα.
Σ΄αυτό το περιβάλλον, όπου αν είσαι δυνατός θα γίνεις δυνατότερος, αν είσαι μικρός θα ..πεθάνεις!!!! Αν είσαι ο μεροκαματιάρης έχεις ήδη υπογράψει την εξαφάνισή σου.

Σ΄αυτό το περιβάλλον όπου καλείσαι να πληρώσεις εντελώς ξαφνικά όχι μόνο τις δικές σου υποχρεώσεις που δημιούργησες με την δική σου θέληση αλλά και αυτές που δημιούργησαν άλλοι χωρίς την δική σου ευθύνη. Κι αν δεν πληρώσεις χάνεις και τα δικά σου!!!! 

Αυτή είναι η χώρα της δημοκρατίας της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας. 

Σ΄αυτό το περιβάλλον όπου αν κάνεις το έγκλημα να επενδύσεις θα βρεις μπροστά σου δράκους και θηρία, που θα σε θεωρούν κλέφτη πριν ακόμη αρχίσεις την δουλειά σου!!! 
Έχουμε πολλά χρόνια που είμαστε ΄΄πελάτες΄΄ της εφορίας. Ουδέποτε νιώσαμε ότι εμείς πληρώνουμε αυτό το κράτος για να λειτουργήσει να μας διαχειριστεί τα δικά μας χρήματα, τον δικό μας κόπο.
Δεν θα συζητήσουμε για το ασφαλιστικό μας ταμείο...  Το θυμόμαστε με τους δικούς μας υπαλλήλους, που τώρα έγιναν δημόσιοι πια και που έψαχναν σε κάποιες καρτέλες σε κάποια κιβώτια να βρεθούν οι φάκελοί μας και που σήμερα είναι σίγουροι για το μεροκάματό τους αλλά οι πρώην εργοδότες τους έχασαν τα λεφτά τους, την ασφάλειά τους, την περίθαλψή τους...!!!!

Σ΄αυτό το κράτος καλούμαστε να ζήσουμε όπου αν έκανες το λάθος να εμπιστευθείς έχασες.

Γιατί, λοιπόν, κύριοι του ψεύτικου πολιτικού συστήματος να σας εμπιστευθεί ο σημερινός νέος και να μην αλλάξει πατρίδα; Ποιος εγγυάται την πρόοδό του και το μέλλον του; Θυσίες επί θυσιών για ένα κράτος αδίστακτο, αδηφάγο και καταστροφικό; Γιατί να σας χαρίσει κανείς την ζωή του; Τι αξίζετε εσείς να σας αναγνωρίσει κάποιο είδος προσφοράς στην πατρίδα που έχετε το θράσος να το απαιτείται; Όσα ΄΄προσφέρετε΄΄ πληρώνεστε και μάλιστα αδρά ενώ ο Έλληνας θα πάρει μόνο 500 ευρώ να ζήσει την οικογένειά του!!!
Και γιατί, κύριοι, να σας αναγνωρίσει κανείς κάτι όταν μεταξύ σας αδυνατείτε να συνεννοηθείτε, να αναγνωρίσετε τα θετικά του αντιπάλου για το καλό της χώρας;
Μια πρόταση κατατέθηκε και άνοιξε πόλεμος όχι για την ουσία αλλά για εκείνα που προκαλούν αηδία. 

Δυστυχής, λοιπόν, ο σημερινός πολίτης αυτής της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει την λαίλαπα του ανίκανου πολιτικού προσωπικού.

Συνεχίζουμε να ζούμε την δυστυχία που ακολουθεί τον Έλληνα από τότε που έγινε...κράτος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...