Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ

Το δημοψήφισμα στην Σκωτία σήμερα είναι πιθανόν να αποτελέσει σημαντικές και έντονες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. 
Γράφαμε πριν λίγες ημέρες περί της ποιότητας της πολιτικής που ασκείται από την ΕΕ και κυρίως από την Γερμανική Καγκελαρία.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ακόμη και από τα αποτελέσματα των εκλογών σε διάφορα κράτη όπου οι ακραίες φωνές παγιώνουν υψηλά ποσοστά επιρροής στις κατά τόπους κοινωνίες.

Τα ακροδεξιά κόμματα βρίσκονται πια σε κατάσταση ΄΄βολής΄΄ για την εξουσία. Γαλλία, Η κ. Λεπέν βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών των Γάλλων αφήνοντας πολύ πίσω τον κ. Ολάντ.

Τμήματα του Βελγίου, της Ισπανίας και αλλού βρίσκονται στην κατεύθυνση απεξάρτησης από την ΕΕ. Ήδη στην Καταλονία έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος περί της παραμονής ή όχι στην Ισπανία, επομένως και στην ΕΕ. 

Είναι σημάδια αποσύνθεσης ή μόνο μιας αντίδρασης; 

Παρατηρήσαμε, επίσης, ότι πολλά πολιτικά ΄΄ισχυρά΄΄ πρόσωπα στο προσκήνιο, όπως ο κ. Σώϊμπλε έχουν εξαφανιστεί. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως σκεπτικισμός περί αλλαγής της πολιτικής της Γερμανίας; 

Ο κ. Σαμαράς στις 23 Σεπτεμβρίου συναντά την κ. Μέρκελ. Είπαν ότι ήταν μια συμφωνημένη από τον Ιούνιο συνάντηση αλλά ποιος μπορεί να το πιστέψει; Μπορεί αν ανέκυψε η ανάγκη συνάντησης ώστε να προκύψουν νέες συμφωνίες και νέες πολιτικές ενόψει πιθανών εκλογών μέχρι τον Μάρτιο 2015. 
Οι τελευταίες εμφανίσεις των δυο πολιτικών αρχηγών έδειξε ότι οδεύουμε προς μια σύγκρουση δυο κόσμων και ότι οι εκλογές αυτές θα καθοδηγούνται από άκρως πολωτικές πολιτικές ίσως και ισχυρότερες απ΄αυτές της δεκαετίας του ΄80 ή του ΄90.

Μπροστά μας, σήμερα κιόλας, έχουμε μεγάλη δοκιμασία στην συνοχή της ΕΕ με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκοτία. 
Αν και οι προσπάθειες όλου του πολιτικού φάσματος της Βρετανίας έχουν συντονιστεί να επηρεάσουν προς την κατεύθυνση του ΄΄ΟΧΙ΄΄ οι Σκωτσέζοι ανθίστανται σθεναρά και το αποτέλεσμα δημοσκοπικά τουλάχιστον είναι μέσα στο στατιστικό λάθος. 
Από την άλλη αποτελεί προσβολή για τον Σκωτσέζικο λαό να έρχεται υπό την πίεση ενός δημοψηφίσματος η κυβέρνηση Κάμερον να υπόσχεται, τώρα, ΄΄λαγούς με πετραχίλια΄΄ προκειμένου να σωθεί η κατάσταση.  Οι Σκωτσέζοι όχι μόνο το εντόπισαν αλλά προτίθενται να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Κάμερον.

Είμαστε στην αρχή μιας νέας κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικής κατάστασης ή θα βρεθούμε ξανά στον ίδιο παρανομαστή; Αργά το βράδυ θα το διαπιστώσουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...