Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ....!!!!

55,5% είπαν ΄΄ΟΧΙ΄΄ στην απόσχιση, οι αγαπητοί Σκοτσέζοι.
Το σκέφτηκαν, το μελέτησαν και βρήκαν ότι δεν τους συμφέρει να φύγουν από την ΕΕ.
Το 45,5% είπαν όμως ΄΄ΝΑΙ΄΄. Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα για το Ηνωμένο Βασίλειο. 
Ο κ. Κάμερον, με τα λάθη της τελευταίας διετίας καλείται να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε απλόχερα τις τελευταίες ημέρες μπροστά στην διάλυση του Βασιλείου. Κι αυτό ας πούμε είναι εφικτό, υλοποιήσιμο.
Πόσο, όμως, η Βρετανία και ο ίδιος ο κ. Κάμερον έχασαν ένα μέρος του κύρους τους απέναντι στην Ενωμένη Ευρώπη; Πόσο θα αντέξει αυτή η μη απόσχιση; 
Πολλοί ήταν αυτοί που έβλεπαν το ΄΄ΝΑΙ΄΄ να προέρχεται από εθνικιστικού μένους ψηφοφόρους. Αν, όμως, το εξετάσει βαθύτερα διαπιστώνει ότι κάθε άλλο παρά εθνικιστές είναι ή αισθάνονται οι Σκοτσέζοι. Το συμφέρον τους είδαν και με αυτό ψήφισαν. Οι νότιοι της Σκοτίας, φτωχότεροι και με υψηλά ποσοστά ανεργίας διαφοροποιήθηκαν από τους βόρειους, όπου η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Το επόμενο βήμα είναι η Καταλονία, τον Νοέμβριο. Άλλη μια δοκιμασία για την ΕΕ και τώρα για την Ευρωζώνη. Οι Ισπανοί  πήραν κάποιο μήνυμα από τους Σκοτσέζους. Καλύτερα το σίγουρο σ΄αυτή την περίοδο παρά μια αμφισβητούμενη ανεξαρτησία με συσσωρευμένα άπειρα προβλήματα.

Σώθηκε η Ευρώπη, σώθηκε η συνοχή. 

Ως πότε, όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...