Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

Αποκαλύφθηκαν πλήρως τα σώματα των καρυάτιδων. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δίνουν το μεγαλείο της τεχνικής και της γλυπτικής.

Οι εργασίες προχωρούν με αμείωτη ένταση με το σύνολο της επιστημονικής ομάδας εργασίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με περισσότερες ειδικότητες.

Βρίσκονται στην αρχή του τρίτου θαλάμου ενώ αποφασίστηκε η απομάκρυνση της επιχωμάτωσης στον εξωτερικό χώρο της οροφής ώστε να μειωθεί το βάρος των υπερκειμένων και να προστατευθεί από πτώση στον τρίτο θάλαμο.

Διευρύνεται ταυτόχρονα ο χώρος στον δεύτερο θάλαμο ώστε να στηθεί η ταινία μεταφοράς της επιχωμάτωσης είτε στα πλαϊνά είτε στο πάτωμα.

Στα βάθρα των καρυάτιδων αποκαλύφθηκαν χρώμα και γράμματα ενώ στα χώματα βρέθηκαν τα χέρια τους.

Οι εργασίες θα συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα εξ αιτίας της διάβρωσης των επιχωματώσεων αν και η έρευνα που έγινε από γεωλογικής άποψης έδειξε ότι δεν υφίσταται σοβαρό πρόβλημα.
Επίσης έγινε έλεγχος της σύστασης του εσωτερικού αέρα παίρνοντας δείγματα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κανονική ποσότητα οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα ενώ η θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου με αυξημένη την υγρασία σε επίπεδα του 80%. έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή ασφυξίας στο προσωπικό που εργάζεται εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες των καρυάτιδων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...