Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΄΄ΑΠΝΟΙΑ΄΄ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Οι τράπεζες κλεισμένες στα προβλήματά τους, κόκκινα δάνεια, ομόλογα, οι νέες εξελίξεις από την ΕΚΤ, οι προνομοιούχες μετοχές, τα stress tests, το ενδεχόμενο της μόνιμης κρατικοποίησής των, κεφαλαιακή επάρκεια και βιωσιμότητά τους, τουλάχιστον για ορισμένες, δεν αποτελούν κίνητρο επένδυσης ούτε στους εγχώριους ούτε στους ξένους επενδυτές. 

Το γεγονός ότι η Standart & Poors αναβάθμισε κατά μία κλίμακα την Ελληνική οικονομία δεν άγγιξε κανένα.
Τι δείγμα είναι αυτό; Τι σημαίνει αυτό;

Κατ΄αρχήν η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αφομοιώνεται αυτή την ώρα κι επομένως στάση αναμονής για επεξεργασία.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά δεν έπεισε ούτε και αποσαφηνίστηκε από κανένα για να πείσει.  Ούτε καν συνέντευξη δεν έδωσε στην Θεσσαλονίκη!!

Ανοίγει και άλλο θέμα σήμερα. Το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει το θέμα, το οποίο αποτελεί και προγραμματική δέσμευση στην συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν την συγκυβέρνηση. 

Όλα τα θέματα ανοιχτά!!!

Οι αποκρατικοποιήσεις βάλτωσαν. Το Ελληνικό συναντά προβλήματα. Στον Πειραιά η Cosco έχει άλλα προβλήματα. Οι επενδύσεις δεν προχωρούν. Πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων δεν υφίσταται. 

Μπροστά μας νέες αυξήσεις κεφαλαίων στις τράπεζες, που ψάχνουν να βρουν μακροπρόθεσμους επενδυτές. Επιδίδονται σε road shows ανά την υφήλιο να προβάλλουν τις προοπτικές τους μετά τις αυξήσεις κεφαλαίων.

Ανοιχτό, επίσης, το ενδεχόμενο να έχουμε εκλογές αν όχι σύντομα, σίγουρα, κατά τον κ. Τσίπρα, στην εκλογή ΠτΔ. Μαζεύονται οι 180 βουλευτές; Ο κ. Σαμαράς και όλη η συγκυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι δυνατόν.  Πως όμως;

Σ΄ένα τέτοιο κλίμα, και με τα μάτια στραμμένα όλων στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκωτία, που είναι πιθανόν να ανατρέψει την ομαλή προοπτική της ΕΕ, πως είναι δυνατόν να ερεθιστεί το επενδυτικό αίσθημα των κεφαλαίων;

Όποια υπόσχεση κι αν πέσει στο τραπέζι δεν παρουσιάζει αποτέλεσμα. 

Αμφισβητείται ακόμη και αυτή η συνοχή της Ευρώπης. 
Ο κ. Τσίπρας χθες άφησε να εννοηθεί σε ερώτηση που του τέθηκε αν υπάρχει ΄΄plan B΄΄ στο οικονομικό τους πρόγραμμα κι εκεί άνοιξε ούτε λίγο ούτε πολύ το ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωζώνης και ίσως και της Ένωσης!!

Όλα ανοιχτά και όλα θολά. 
Ας πάμε να μαγειρέψουμε φασολάκια για σήμερα. Ίσως αύριο να έχουμε καλύτερες ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...