Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Παρ΄όλο που η πλειονότητα των πολιτών δεν βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου μια συγκροτημένη και υπεύθυνη προσωπικότητα, εμείς διαπιστώσαμε και σήμερα ότι μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε.
Η συνέντευξη που έδωσε σήμερα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος ήταν καθαρή, αποστομωτική στις προσπάθειες δημοσιογράφων να τον εκθέσουν πολιτικά και κυρίως κομματικά.

Εμείς διαφωνούμε. Είδαμε μια απόλυτα συγκροτημένη σκέψη, μια ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων, διαπιστώσαμε πλήρη και βαθιά γνώση των ζητημάτων της χώρας, αληθινός και πάνω απ΄όλα, για μας, είναι ο πανεπιστημιακός, που αυτό λέει πολλά.

Ξέφυγε με αριστοτεχνικό τρόπο τις στημένες παγίδες δημοσιογραφικών ερωτήσεων, περιέγραψε με πολλά υπονοούμενα το παρασκήνιο της περιόδου 2011-2012 και κυρίως άφησε να πιστέψει ο ακροατής ότι η υπόθεση Παπανδρέου δεν τον απασχολεί και σε οποιαδήποτε στιγμή είναι απόλυτα έτοιμος να τον αντιμετωπίσει σε κάθε επίπεδο. Δεν επιθυμεί την άμεση και ακραία διάρρηξη των σχέσεων με τον κ. Παπανδρέου, επιλέγει την ήπια αντιμετώπιση δείχνοντας ότι τον αφήνει πίσω του, να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς ....μπάλα!!!

Ακούσαμε ότι βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά και έβγαλε σε μεγάλο βαθμό πατριωτισμό και πίστη στην ανάληψη των ευθυνών του, ως μέλος μιας συγκυβέρνησης δυο εταίρων κατ΄ουσία αντιπάλων (!!!), πίστη στην κομματική του ταυτότητα, υπερασπιστή των κατακτήσεων και επιτευγμάτων του ΠΑΣΟΚ, αφοπλίζοντας έτι περαιτέρω την πολιτική παρουσία του κ. Παπανδρέου και των προθέσεών του, ευρύτατη αντίληψη της πολιτικής και απόλυτα ιστορικά κατατοπισμένος.

Έχουμε την αίσθηση ότι οι οποιεσδήποτε επιθέσεις είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο πολιτικής κινούνται πέραν της άσκησης εθνικής πολιτικής για την οποία και προέκυψε η συγκυβέρνηση και στο πλαίσιο που κινείται σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έχοντας τις ρίζες τους είτε σε κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα είτε αποσταθεροποίησης της πολιτικής σκηνής είτε σε προσωπικές και λαϊκίστικες αντιπαλότητες.

Βέβαια, στην συνέντευξή του δεν ερμήνευσε τον λόγο του Πρωθυπουργό, αναλύοντας περισσότερο τις εξαγγελίες, το απέφυγε με επιτυχία. Άλλωστε θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους να μην αναλυθεί τίποτα πέραν αυτών που εξαγγέλθηκαν αφού δεν υπάρχει η συναίνεση ακόμη με την τρόϊκα. 

Εν κατακλείδι να επισημάνουμε το μεγάλο, για μας γεγονός ή μάλλον δύο γεγονότα.
Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας - συγκυβέρνησης μετά από εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερον,
οι θέσεις του σημερινού ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας απέχουν ένα....΄΄κλικ΄΄!!! 
Η αναφορά του στις αρχές της κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικής θεώρησης του Κέϋνς μας είπε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...