Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή.
Σε λίγες ημέρες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται οπότε αρχίζει και ουσιαστικά το έργο και η πολιτική παρουσία της δημοτικής αρχής .

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί επισήμως η ανάληψη των καθηκόντων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στις επτά το απόγευμα.

Να τονίσουμε ότι οι διαδικασίες αυτές ΄΄τραβήχτηκαν΄΄ αρκετά και δόθηκε επισημότητα σε μεγάλο βαθμό. 
Ίσως η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί να δώσει το στίγμα της, έντονα και από την αρχή, τονίζοντας το γεγονός ότι ο δήμος αλλάζει σελίδα.
Κι ασφαλώς έχει δίκιο να το γιορτάζει κατά κάποιο τρόπο αφού ο δήμος βρίσκεται στα χέρια της δεξιάς (ας μας επιτραπεί η έκφραση) σχεδόν μόνιμα με ένα μικρό διάλειμμα από το 1998 έως το 2002 με  δήμαρχο τον κ. Σταμάτη Λώλα.

Η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να αποδείξει ότι είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της από τον προεκλογικό λόγο αλλά και από όλο το διάστημα της θητείας της στην ΄΄αντιπολίτευση΄΄.
Κατά την άποψή μας (και επιτρέψτε μας να έχουμε την άποψη αυτή λόγω κάποιας εμπειρίας) η διαφορά στο αποτέλεσμα της διοίκησης θα φανεί άμεσα και μάλιστα θετικά. 
Το τελευταίο διάστημα των 7,5 χρόνων οι λειτουργίες του δήμου είχαν ατονίσει. Όλη η δραστηριότητα βασίζονταν σε πολύ απλά πράγματα καθημερινότητας και με την ευθύνη μόνο των εργαζομένων. Σε κανένα σημείο δεν είδαμε μια ουσιαστική άσκηση πολιτικής βούλησης και δράσης. Τα πράγματα ΄΄πήγαιναν μόνα τους΄΄!!!

Πολλές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εμφανίζονταν αδρανείς και να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους. Σ΄εμάς τους ίδιους εργαζόμενοι περιέγραψαν πολλές φορές αυτή την κατάσταση. 
Βέβαια αυτά δεν μπορούσαν να τα δημοσιοποιήσουν αφού ήταν εργαζόμενοι και εκτελούσαν (υποτίθεται) εντολές. 
Να μην αναφερθούμε και σε περιπτώσεις έντονων χαρακτηρισμών εναντίον της διοίκησης. Είναι ένα άλλο ζήτημα!!!

Έτσι θεωρούμε ότι η παρουσία της νέας διοίκησης θα φέρει αλλαγές προς το καλύτερο με πολύ απλές κινήσεις. Θα κερδίσει πόντους χωρίς να κάνει σημαντικές τομές στην πολιτική, η νέα διοίκηση θα δώσει μια άλλη όψη στην πόλη.
Αν και κατά πόσο αυτό θα διατηρηθεί ή όχι και αν θα δοθούν έντονοι ρυθμοί και σε ουσιαστικά ζητήματα άσκησης δημοκρατικής και προοδευτικής διοίκησης, δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε από τώρα. 
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα είμαστε εδώ να καταθέσουμε τις συμφωνίες μας ή τις αντιρρήσεις ή και την κριτική μας. 

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα βρεθούμε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων τιμώντας το γεγονός αλλά και την πρόσκληση που μας έστειλε ο νέος δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...