Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Παρακολουθώντας την ειδησιογραφία συνεχώς διαπιστώσαμε ότι τα δελτία ειδήσεων αρχίζουν με καταιγιστικές ειδήσεις περί οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών.
Η Πολιτεία, το κράτος, πιέζει συνεχώς ένα λαό προκειμένου να προχωρήσει σε πληρωμές ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών προς κάθε κατεύθυνση.
Μόλις τώρα ακούσαμε ότι η ΓΓΠΣ στέλνει ΄΄ραβασάκια΄΄ προς τους φορολογούμενους, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Στα ΄΄ραβασάκια΄΄ αναφέρουν υπενθυμίζουν τις οφειλές αλλά και απειλούν με κατασχέσεις σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι πολίτες.

Τελικά πώς βλέπουν την οικονομική κατάσταση του πολίτη αυτοί στο υπουργείο ή και στην κυβέρνηση; Έχουν κατανοήσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο λαός; 
Από την μια ισχυρίζονται ότι υπέφερε ο λαός και υποφέρει και ότι έχει φτάσει στα όριά του και από την άλλη απειλούν με....κατασχέσεις κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων!!!

Δεν πήραν το χθεσινό μήνυμα της κοινωνίας μέσα από τις χιλιάδων αιτήσεων μεταγραφών στους πρωτοεισαχθέντες φοιτητές;

Μα καλά πόσο θα αντέξει αυτός ο λαός; Πόση αντοχή στην πίεση έχει η κυβέρνηση να απειλεί ένα λαό, που χάνει όχι μόνο την οικονομική του υπόσταση αλλά και τις συνήθειες του, την κουλτούρα του, τον χαρακτήρα του.

Δεν το βλέπουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...