Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ!!!!

Οι αναρτήσεις μας λιγόστεψαν, τα κίνητρα μηδενίστηκαν, εμπνεύσεις δεν υπάρχουν, το ερέθισμα κινείται σε αρνητική κατεύθυνση και η χώρα έρμαιο των φημών και του λαϊκισμού....

Πως θα μπορούσε κάποιος να γράψει και τι να γράψει, τι να αποτυπώσει στο χαρτί!!!

Η απογοήτευση διαδέχεται η μια την άλλη και σε όλα τα επίπεδα. Η τοπική κοινωνία στους καναπέδες και στις καρέκλες των καφέ της πλατείας ενώ οι δημοτικοί άρχοντες προσπαθούν να διακρίνουν ανοιχτές πόρτες και παράθυρα να εκμεταλλευθούν!!!

Δυστύχημα είναι που ακόμη και πρόσωπα είναι έτοιμα να κινηθούν σε αντίθετους δρόμους απ΄αυτούς που πίστεψαν κάποτε και τους υπερασπίστηκαν με σθένος.

Το πολιτικό σύστημα σε πλήρη εγρήγορση. Πιθανές εκλογές γαρ. Καρέκλες, κοστουμάκια και ταγεράκια - μοντέλα. 
Δίψα για εξουσία και προβολή. Οι δεύτερες γραμμές δεν ταιριάζουν σε κανένα. Ο ιός της γρίπης της εξουσίας σε πλήρη εξέλιξη. Πολιτικός έμπολα!!!
Η οικονομία στα χέρια ανίκανων. Τα δημοσιονομικά και η φροντίδα τους στο περιθώριο. Οι ΄΄μαρκουτσάδες΄΄ μεταδίδουν ό,τι θέλουν και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Προώθηση της ανικανότητας και της μετριότητας.

Παρακολουθούμε τις συζητήσεις στη Βουλή, στο λίκνο της ....δημοκρατίας μας....
Ο λόγος κινείται στο χώρο του ΄΄soft ball΄΄, στην ελληνιστί ΄΄μαλακόσφαιρα΄΄!!!
Δεν είμαστε σίγουροι αν και οι ίδιοι οι ομιλούντες καταλαβαίνουν τι λένε. Καμιά συνεπαγωγή, καμιά συνοχή καμιά ευθύνη, κανένα ενδιαφέρον. Πρόκληση και απαξίωση!!!!
Ο λαϊκισμός στα ύψη. Οι αμφισβητούμενες καταγγελίες κυριαρχούν. Η λάσπη το εργαλείο προβολής, εντυπώσεων και επιχειρημάτων. Βούρκος και δυσωδία. Ζέχνει ο χώρος.

Όταν συναντά η λήθη την απαξίωση πρέπει να φεύγουν οι συνετοί και οι σκεπτόμενοι. 

Παλαιότερα είχαμε την πίστη ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι για την αλλαγή, για τις αλλαγές στην σκέψη κατ΄αρχήν και στην δράση στη συνέχεια. Σήμερα είμαστε σίγουροι ότι όχι απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά είναι και πιστό αντίγραφο. Δεν είναι δύσκολο να το αποδείξει κανείς. Μια ματιά απλή στην ιστορία αρκεί.

Η τοπική διοίκηση - αυτοδιοίκηση αντίγραφο του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τίποτα ούτε ενημερώνεται ούτε συμμετέχει. Ακούει μόνο τις υποσχέσεις και τα ΄΄θα΄΄. Κινήσεις στο πνεύμα των εντυπώσεων και του μάρκετινγκ. Βλέπετε το κίνητρο της επανεκλογής είναι βαρύ. Η πλάστιγγα γέρνει με το μέρος της. Στην άλλη φάλαγγα η αρετή, η σύνεση και η σοβαρότητα. 

Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο γκρεμίστηκε. 
Ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει στην χώρα είναι ο δείκτης της ανευθυνότητας και της έλλειψης αυτογνωσίας!!!

Σ΄αυτό το στημένο σκηνικό κινούνται και οι παρατρεχάμενοι, ΄΄εθελοντές΄΄ και μη. Λίγη προβολή και αυτοί. Δίψα ανικανοποίητη. Καλλιεργημένοι στην προδοσία. Μνήμη ασθενής, πνεύμα παραδομένο στην πολιτική βουλιμία. 

Ο δρόμος αγκαθωτός. Τα επόμενα βήματα σε ομίχλη. Άγνωστη η πορεία του έθνους, της πολιτείας, της πόλης και των σχέσεων των ανθρώπων.  Ένας διαγαλαξιακός δρόμος ίσως είναι ο καλύτερος για την ψυχική ηρεμία. Φάρμακο στην πρόκληση. Η επιστήμη, το διάβασμα και η έρευνα η διαφυγή από την μπόχα. 

Εμείς θα φροντίσουμε τον ΄΄κουμπαρά΄΄ της γνώσης. Οι άλλοι ας φροντίσουν τον κουμπαρά της διάβρωσης, των εντυπώσεων, των φημών του λαϊκισμού και της νόθας προβολής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...