Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Για ΄΄μεγάλα΄΄ παιδιά η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Αθήνας. 
Μετά τα αποτελέσματα των stress tests, που έφεραν τις Ελληνικές τράπεζες σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄αυτή που εκτιμούσε η αγορά ήλθαν τα επικίνδυνα, σκόπιμα και παραπλανητικά δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία φέρουν τις Ελληνικές τράπεζες ως αποτυχούσες στα τέστ αντοχής της ΕΚΤ.

Έτσι κι ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης φάνηκε ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες  0,96% (είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση μέχρι και 2,5%).

Αυτή την ώρα επιχειρείται ανάκαμψη ύστερα από την παρέμβαση γραπτώς από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαβεβαιώνει την αλήθεια των αποτελεσμάτων των δοκιμασιών.

Οι συναλλαγές είναι ισχυρότατες στο επίπεδο των 100 εκατομμυρίων τεμαχίων ενώ η αξία βρίσκεται στα 95 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αγοραστές φάνηκε να απογοητεύονται προς στιγμήν τουλάχιστον ενώ οι πωλητές φοβούμενοι την ενδεχόμενη ανακρίβεια των αποτελεσμάτων ώθησαν τον γενικό δείκτη στα χαμηλά (ανέλπιστα) της σημερινής συνεδρίασης.

Η μάχη επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στον τραπεζικό χώρο. Ανεξήγητα αλλά η αγορά συμπεριφέρεται πάντα με πολύ μεγάλη ευαισθησία ακόμη και σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

Η συνέχεια στο....ταμπλό...με πολλές εκπλήξεις και για ΄΄μεγάλα΄΄ παιδιά. Να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις .....οθόνες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...