Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ



Παρατήρηση με υπερσύγχρονα τηλεσκόπια.
Αναρτήθηκε από την Σόνια Φερνάντεθ - Βιδάλ, διδάκτωρ φυσικός στην κβαντική φυσική και συγγραφέας.
Η Σόνια επιχείρησε και πέτυχε την εκλαϊκευση της κβαντικής φυσικής και σε βαθμό που να μπορεί να διαβαστεί και από ένα μαθητή της Γ΄Γυμνασίου. Κίνητρο να ασχοληθεί με τον μυστηριώδη, φανταστικό και άγνωστο, στο μεγαλύτερο μέρος του ακόμη, κόσμο της κβαντικής φυσικής.

Η Σόνια είναι σήμερα συγγραφέας και προσπαθεί να φέρει στο ευρύ κοινό τις έννοιες της φυσικής που για τους πολλούς θεωρούνται δύσκολες και αδύνατο να μάθουν. Κι όμως η εκτίμηση αυτή είναι πέρα για πέρα λάθος. Είναι χρήσιμο να αποτιμήσει κανείς τι δεν έκανε καλά ώστε να έχει αυτή την εντύπωση.

Έχει ήδη μεταφραστεί στα Ελληνικά το πρώτο της βιβλίο, που απευθύνεται ακόμη και σε παιδιά με έφεση και μεράκι και το οποίο παρουσίασε ο καθηγητής κ. Σιμόπουλος στο ίδρυμα Ευγενίδου πριν λίγες ημέρες. Το βιβλίο έχει τον τίτλο :
΄΄Η ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ΄΄

Προτείνουμε να το αγοράσετε και να το διαβάσετε. Θα εκπλαγείτε και θα θαυμάσετε αλλά και θα αναρωτηθείτε πως είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα ίσως και στον κόσμο που εμείς αντιλαμβανόμαστε. Πόσο μάλλον σ΄ένα κόσμο που τώρα ανακαλύπτουμε σιγά αλλά σταθερά. Ο κόσμος αυτός είναι η επόμενη μεγάλη κατάκτηση του ανθρώπινου νου και η αποθέωση της επιστήμης!!!! 

Θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...