Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Σήμερα θα αναδείξουμε ένα ζήτημα, που και σε εμάς προκάλεσε εντύπωση.
Χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπήρχε ένα θέμα που αναφέρονταν στις ασφαλτοστρώσεις τριών οδών της πόλης, Σαλαμίνος, Θερμοπυλών και Β. Ηπείρου.
Ως εδώ άριστα, θα λέγαμε και μπράβο στον δήμο.

Το πρώτο ερωτηματικό ήταν, όταν το διαβάσαμε, αν προβλέπονταν στο τεχνικό πρόγραμμα για το ...2014!!
Απ΄ότι γνωρίζουμε δεν προβλέπονταν.
Το δεύτερο ερώτημα ήταν αν υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του δήμου ή από άλλο φορέα. Ήταν έκπληξη, για μας, διότι τα οικονομικά του δήμου δεν αντέχουν σε μια δαπάνη ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ!!!!! (Τόσο θα κοστίσει, προϋπολογιστικά το έργο).

Μας ήλθαν κάποιες πληροφορίες ότι η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί από γραφείο βουλευτή - υπουργού!!!!!!! 
Εδώ είναι το μεγαλύτερο ερώτημα αλλά και η απορία. 
Πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Πως είναι δυνατό να μπορεί βουλευτής - υπουργός να χρηματοδοτεί σ΄αυτή την συγκυρία ένα δήμο; 
Μας θύμισε παλαιές εποχές που δήμαρχοι, νομάρχες την έστηναν έξω από γραφεία υπουργών και βουλευτών μήπως και πετύχαιναν κάποια (εξ ουρανού) χρηματοδότηση για την πόλη τους ή το χωριό τους.
Αλλά οι εποχές αυτές (απ΄ότι γνωρίζουμε) παρήλθαν. Πως προέκυψε αυτή η χρηματοδότηση, λοιπόν;
Μήπως είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι πάντα οι ενέργειες αυτού του είδους θα συνδέονται με εκλογές;

Για να μην φανούμε απαξιωτικοί προφανώς ήταν καλό για την πόλη. Όμως μας μένει το ερώτημα αν τελικά η εικόνα μιας αυστηρής διαχείρισης, όπως τονίζει η κυβέρνηση, είναι η αλήθεια.

Ίσως οι πληροφορίες μας να μην έχουν καμιά αξία. Μας μένει, όμως το ερώτημα της χρηματοδότησης και ο τρόπος που τα χρήματα έφθασαν στον δήμο μας.

Καλό το έργο, όμως και ήταν καιρός να φροντίσει ο δήμος δρόμους που έχουν να περιποιηθούν από δεκαετίες τώρα!!!!
Βλέπετε οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν πάντα στο μυαλό (!!!!) τους το καλό αυτής της πόλης!!!!!

Δεχόμαστε κάθε διόρθωση στις υποθέσεις μας από οποιονδήποτε για να ανασκευάσουμε. Αν δεν υπάρξει καμιά διόρθωση θα θεωρήσουμε ορθή την εκτίμησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...