Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ύστερα από πολλά χρόνια επιστημονικής εργασίας υψηλού επιπέδου σήμερα έφτασε η ώρα η ΄΄Ροζίτα΄΄ προσεδαφίστηκε στον κομήτη 67Ρ/Τ Τσιουρούμοφ-Γκερασιμένκο. 

Ο άνθρωπος αναζητεί από τις πρώτες του σκέψεις από έρχεται, πως γεννήθηκε. 
Στο πλαίσιο αυτό η επιστήμη ανέλαβε την έρευνα να αναζητήσει την απάντηση στο ερώτημα στο.....διάστημα!!!
Ναι, γιατί η προέλευσή μας  βρίσκεται σε πληροφορίες που κρατούν με ΄΄μυστικό΄΄ τρόπο, οι πλανήτες, οι κομήτες και άλλα ουράνια σώματα.
Στην συνέχεια της άποψης ότι ισχύει η θεωρία του ΄΄Bing-Bang΄΄ οι πλανήτες, ίσως και η γη, έχει ενσωματωμένες όλες τις πληροφορίες του τι συνέβη την στιγμή της μεγάλης έκρηξης. Τα χημικά στοιχεία που ΄΄κουβαλούν΄΄ πάνω τους όλοι οι πλανήτες και οι χημικές αντιδράσεις που συνέβησαν στο απώτερο παρελθόν έχουν την ιστορία τους. Αυτή ψάχνουμε να βρούμε.

Έτσι αναζητώντας την σύσταση ενός κομήτη, που ήταν δυνατό να ΄΄πλησιάσει΄΄ ανθρώπινο κατασκεύασμα, κτίστηκε πρόγραμμα αποστολής του διαστημικού οχήματος ΄΄Rosetta΄΄, το οποίο φέρει ένα τμήμα του με το Ελληνικότατο όνομα όνομα ΄΄Φίλαι΄΄ (Philae).
To Φίλαι΄΄ θα έχει αποστολή την προσεδάφισή του στην επιφάνεια του κομήτη και οπλισμένο με κάθε τεχνικό μέσο θα προχωρήσει στην έρευνα της ποιότητας των στοιχείων που υπάρχουν στην επιφάνεια του κομήτη. 
Η εργασία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η επιφάνεια του κομήτη δεν ομαλή. Βράχοι και απότομες κλίσεις, που καθιστούν την προσεδάφιση πολύπλοκη και  εξαιρετικά δύσκολη.

Το πρόγραμμα προέβλεπε σήμερα να προσεδαφιστεί το ΄΄Φίλαι΄΄. Πράγματι έγινε με επιτυχία.
Οι πρώτες πληροφορίες αναμένονται να έλθουν κατά τις πέντε το απόγευμα. Αυτή την ώρα έχει παύσει η επικοινωνία με το σκάφος. Δεν έρχονται πληροφορίες. Οι τελευταίες δοκιμές έδειξαν την πλήρη επιτυχία του εγχειρήματος.

Οι  πληροφορίες που θα μεταδώσει το ΄΄Φίλαι΄΄ θα επεξεργαστούν για να μας δώσουν απάντηση στα διαχρονικά ερωτήματά μας για την προέλευσή μας. 

Όλα αυτά συμβαίνουν αυτή την ώρα σε απόσταση 500000 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την γη μας. Ο χρόνος που χρειάζεται να αποσταλούν οι πληροφορίες αυτές είναι υπολογίσιμος.

Θα αναμένουμε με αγωνία μέχρι το απόγευμα τις ανακοινώσεις του Ευρωαπαϊκου Οργανισμού Διαστήματος  (EESA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...