Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙ ΟΜΩΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή μονοπωλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. 
Κι ενώ τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν την κοινή γνώμη να μην επιθυμεί εκλογές τώρα, τα μέσα ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς με τα ζητήματα των πολιτικών εξελίξεων και των κομματικών διαφορών.Το 90% των δελτίων ειδήσεων αφιερώνεται στα θέματα αυτά με μεγάλη λεπτομέρεια. 
Το υπόλοιπο 10% αφορά γεγονότα από όλο τον πλανήτη σχετιζόμενα πάντα με βία, δολοφονίες και εστίες πολέμων!!
Αν υπολογίσει κανείς πόσα είναι τα δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και που εκφωνούνται καθημερινά και πόσες εκπομπές είναι αφιερωμένες στις ανά λεπτό ακόμη εξελίξεις θα εκπλαγείτε από τις ανθρωποώρες που αφιερώνονται στην πολιτική.

Σ΄αυτό το στημένο τις πιο πολλές φορές σκηνικό υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, που τα γεγονότα αυτά τα έχουν τοποθετήσει σε χαμηλό επίπεδο στην φαρέτρα  των ενδιαφερόντων της.. Μια Ελλάδα, που εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέσα από αναζητήσεις και προβληματισμούς σε επιστημονικό επίπεδο, σε επίπεδο δημιουργίας και απασχόλησης.

Είχαμε πάντα την ελπίδα ότι κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν το ενδιαφέρον των ανθρώπων να εξελίσσεται αναζητώντας στο που αναδύεται περισσότερη μπόχα, πού βρίσκεται περισσότερη βρωμιά και δυσωδία και πού, τέλος πάντων απαξιώνεται καθημερινά η χώρα μας.

Πράγματι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που βλέπουμε. Οι πραγματικές εξελίξεις και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικές βρίσκονται σε άλλους χώρους.
Βρεθήκαμε τρεις συνεχόμενες ημέρες σ΄ένα συνέδριο σε επαρχιακή πόλη.
Εκεί διαπιστώσαμε ότι μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, ηλικίας μεταξύ είκοσι και τριάντα πέντε ετών αποτελούσαν τον βασικό κορμό των συμμετεχόντων στο συνέδριο είτε ως ακροατές είτε ως ομιλητές.
Πάνω από δέκα panels συζητήσεων αναπτύσσονταν την ημέρα με οι αίθουσες του ξενοδοχείου συνεχώς γεμάτες. Πάνω από δέκα θεματικές ενότητες αναπτύχθηκαν με μια τεράστια ποικιλία θεμάτων.
Επιστημονικά επιτεύγματα, ανακαλύψεις, δράσεις των πανεπιστημίων, ανάπτυξη εφαρμογών, εργασιακές συνθήκες, επιχειρήσεις, νομικά πλαίσια, κανονισμοί, καινοτομία, περιβάλλον, παραγωγή, ανθρώπινος παράγοντας, μηχανολογικές εφαρμογές και πολλά άλλα.
Έντονη δράση, έντονο ενδιαφέρον.
Εκεί βεβαιωθήκαμε ότι χτίζεται μια νέα Ελλάδα, μια νέα χώρα που δεν περιμένει τα δελτία ειδήσεων, που δεν εξαρτά την ζωή της και το μέλλον της από την πολιτική σαβούρα και τα πολιτικά παιχνίδια. 
Είναι η Ελλάδα που συμμετέχει σ΄ένα σύγχρονο κόσμο, που συμμετέχει στην διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην εργασία, στο επιχειρείν, στην επιστήμη και στην τεχνολογία.

Επηρεασμένοι κι εμείς από την καθημερινότητα της δουλειάς μας εκπλαγήκαμε με αυτό το θέαμα, μ΄αυτό το ενδιαφέρον, μ΄αυτή την νέα πραγματικότητα. Ανακούφιση και ικανοποίηση στον εσωτερικό μας κόσμο. Είπαμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,θα ζει αιώνια όχι μέσα από τους καναπέδες και τα καφενεία. Η Ελλάδα δεν είναι στην πολυθρόνα, δεν είναι στις πλατείες, τα καφενεία και τα μπαρ. Δεν αναλώνεται αυτή η Ελλάδα σε φτηνές ασχολίες, δεν αφιερώνει ούτε λεπτό στους ΄΄χαϊκάληδες΄΄, στην βαρβαρότητα, στην ποταπότητα και στις συμφεροντολογικές πολιτικές. 
Ως από μηχανής θεός, γεννιέται μια άλλη συνιστώσα, κόντρα στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική σαρκοφαγία. 

Πόσοι γνωρίζουν ότι τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα ήδη έχουν αναπτύξει δράσεις που συνδέουν την γνώση με την εφαρμογή και την πράξη; Εκτιμούμε οι λίγοι.
Για να διαπιστώσετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα το αληθές ανοίξτε την ιστοσελίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και δείτε τις δράσεις του. Εκατοντάδες νέοι συμμετέχουν σε προγράμματα και που συνεχώς και καθημερινώς αυξάνουνονται, αναπτύσσονται και βρίσκουν δουλειές, δημιουργούν επιχειρήσεις, ανακαλύπτουν, συνεταιρίζονται.
Δώσαμε ένα παράδειγμα. Υπάρχουν και πολλά άλλα.

Εκείνο που μας έκανε, όμως, περισσότερο εντύπωση ήταν κάτι άλλο, πιο ελπιδοφόρο, πιο ουσιαστικό.
Το μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών δεν εντοπίζεται στην παραγωγή και απόκτηση χρήματος αλλά στη δημιουργία, στην ανακάλυψη, το νέο, το ωραίο, το όμορφο, το παραγωγικό, το βιώσιμο, το διαχρονικό. Η επιστημονική σκέψη και η γνώση με την παραγωγική διαδικασία συνυπάρχουν αρμονικά και με σεβασμό. 
Μια νέα αντίληψη αναπτύσσεται. Η μύζερη και στενή σκέψη της παλιάς γενιάς δεν έχει θέση στον νέο αυτό κόσμο, έχει απορριφθεί, είναι άχρηστη και μαζί της και οι άνθρωποι που επιθυμούν να την αναπαράγουν, να την επαναφέρουν. Ο κόσμος αυτός έχει κλείσει τους δρόμους στην προσπάθεια άλωσής του, μόλυνσής του από το βρωμερό και σάπιο κατεστημένο.

Γιατί γράψαμε αυτές τις γραμμές; Για να μεταδώσουμε, αγαπητέ αναγνώστη, την ελπίδα που γεννιέται σε μια νέα Ελλάδα, μια ελπίδα που γίνεται ήδη πραγματικότητα.
Θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σου, να το κοινοποιήσουμε σε όλους εκείνους που αισθάνονται απογοήτευση, που έχουν αφεθεί στην μοίρα που θέλει να γράψει το άχρηστο πολιτικό και συμφεροντολογικό κατεστημένο. 
Η επανάσταση σήμερα δεν γίνεται με τα όπλα, τις σφαγές και την βία. Ήδη αυτή η νέα επανάσταση γεννήθηκε και εξελίσσεται, μέσα από την γνώση, την ανακάλυψη, την επιστήμη, την δράση, την αλληλέγγυα παραγωγή, τον συνεταιρισμό, την σύμπραξη, το χτίσιμο γεφυρών στις αντίθετες απόψεις, στην καλλιέργεια του ανθρώπινου πνεύματος, στην δημιουργία μιας νέας κουλτούρας, ενός νέου πολιτισμού, γνήσιου και αποδοτικού.

Αυτόν στηρίζουμε, αυτόν αναγνωρίζουμε και αυτόν καλούμε από εδώ να γνωρίσετε όλοι εσείς οι φίλοι αναγνώστες, που θέλουν να δουν μια νέα Ελλάδα, μια νέα χώρα, που δεν είναι κολλημένοι στο σάπιο, αναχρονιστικό, αντιπαραγωγικό, συμφεροντολογικό, σαρκοφάγο πολιτικό σύστημα. 

Ελπίζετε και δράστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...