Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ. ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ζούμε μια από τις χειρότερες περιόδους της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη ενώ ορισμένες εξελίξεις θυμίζουν την προπολεμική περίοδο της δεκαετίας του 1930.
Ενδείξεις προς αυτή την εξέλιξη υπάρχουν μόνο που δεν δημοσιεύονται για να φθάσουν σε όλους.
Θα αναφέρουμε ένα γεγονός, πιθανότατα άγνωστο στους πολλούς.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση πάρα πολλών υψηλών προσωπικοτήτων στην Γερμανία και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη με ερέθισμα τα γεγονότα στην Ουκρανία. Υπήρξε ανακοίνωση με τις υπογραφές 60 από τις προσωπικότητες αυτές, Αναλυτές, πολιτικοί, εκπρόσωποι του τύπου, στρατιωτικοί, επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.
Κατέγραψαν την αιχμηρή πολιτική της Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας και την σχετική αδράνεια της ΕΕ.
Το θέμα συνδυάστηκε και με τις οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ευρώπης αφήνοντας έντονες αιχμές για τις πολιτικές που ασκεί η Γερμανική κυβέρνηση. Έμμεσα τέθηκε το ζήτημα της σκληρής λιτότητας που έφερε μεγάλες μάζες του πληθυσμού σε επικίνδυνα όρια αντοχών. Μια κοινωνική επανάσταση είναι πιθανή κάτω από τις πιέσεις που ασκούνται στους λαούς.

Όλα αυτά αποτέλεσαν κύρια θέματα προβληματισμού ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η διαφαινόμενη κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 
Ζήτησαν από όλες τις πλευρές να υπάρξει νηφαλιότητα και να εργαστούν όλοι με στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας και της ηρεμίας στην Ευρώπη. Ζητούν από την Γερμανία και την κ. Μέρκελ να συμμετάσχει ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή ενώ ζήτησαν ενεργό ρόλο των ΗΠΑ στην διαμόρφωση μιας θετικής εξέλιξης. Κάλεσαν την Ρωσία να χαμηλώσει τους τόνους και να συμβάλλει ενεργά ώστε να ξεπεραστεί η οποιαδήποτε κρίση τονίζοντας ότι η Ευρώπη να μπει και πάλι σ΄ένα πόλεμο μόλις λίγα χρόνια μετά από τον καταστροφικό Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Έχουμε τον κατάλογο αυτών των προσωπικοτήτων αλλά δεν είναι η ουσία τα ονόματα όσο η πρωτοβουλία και η καταγραφή των γεγονότων.

Δημοσιεύσαμε την είδηση διότι συνδέσαμε και τις εξελίξεις στην χώρα μας σε πολιτικό επίπεδο και αν σκεφθεί κανείς τις δράσεις των ισλαμιστών στο χώρο της Ευρώπης θα μπορεί να ακολουθήσουν σειρά σεναρίων με πολύ αρνητικές εξελίξεις στον χώρο μας. Θεωρούμε ότι εμείς αποτελούμε μια μικρή συνιστώσα στην διαμόρφωση νέων εξελίξεων στην πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...