Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!!

Όσο ζεις μαθαίνεις, λέει ο σοφός λαός.
Αυτά που μάθαμε χθες δίνουν φως σε πολλά ερωτηματικά που σωρεύτηκαν στο τελευταίο διάστημα πριν ακόμη από τις εκλογές. Όντας στο περιθώριο τα βλέπαμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία αλλά δεν μπορούσαμε να τα ΄΄δέσουμε΄΄.

Τα ερωτηματικά προέκυπταν σε εμάς από κινήσεις και συμπεριφορές ορισμένων που θα συμμετείχαν στις εκλογές και οι οποίοι με προγραμματισμένο τρόπο άλλαξαν τακτικές.
Μόνο εκείνοι που γνωρίζουν την πολιτική γεωγραφία της πόλης θα είχαν αυτά τα ερωτηματικά. 
Τις περίεργες κινήσεις και τις αλλαγές σ΄αυτές τις συμπεριφορές προσπαθούσαμε να αναλύσουμε και να βρούμε τις αιτίες που τις γέννησαν και ποιοι ήταν οι στόχοι.....
Η απάντηση δόθηκε μετά από πληροφορίες που μας ήλθαν από τυχαίους συνδημότες σε συζητήσεις που κάναμε για τις εκλογές και τα γεγονότα. Μας μετέφεραν ένα παρασκήνιο που αναπτύχθηκε στην περίοδο των εκλογών. Οι ίδιοι δεν γνώριζαν τίποτα θεωρώντας ότι ήταν μια φυσιολογική ροή πολιτικών εξελίξεων. Για μας, όμως, όχι, δεν ήταν μια φυσιολογική ροή.
Αυτά ήταν για μας η λύση στο...μυστήριο. Το πάζλ έδεσε και ξετυλίχθηκε η αληθινή ιστορία που συντελέστηκε στην πόλη.
Δεν θα πούμε ανοιχτά την σκέψη μας. 
Αυτό, όμως, πού είναι άξιο να καταγραφεί είναι ότι οι εξελίξεις είχαν προδιαγραφεί από πολύ καιρό. Οι αδυναμίες της διοίκησης του δήμου προκάλεσαν κάποιες κρυφές πολιτικές δυνάμεις, που ίσως  παραμόνευαν για την κατάλληλη στιγμή για να ''χτυπήσουν''.
Η διοίκηση του δήμου αποκοιμήθηκε θεωρώντας ότι οι δημότες θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν και να ψηφίζουν με μόνο κριτήριο το....ρουσφέτι και την εξάρτηση. Αυτό ακριβώς ήταν που εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι. Εισήλθαν στα σπλάχνα της διοικούσας παράταξης, με έξυπνο και ταυτόχρονα πονηρό τρόπο άλωσαν τα εσωτερικά της παράταξης. Άφησαν όλους στις αλαζονικές τους συμπεριφορές και στράφηκαν στον πολιτικό τους σχεδιασμό.
Δεν μας πέφτει λόγος γι΄αυτή καθ΄αυτή την παράταξη, το λέμε για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση. 
Όπως στρώνει κανείς....κοιμάται. 
Όμως θέλουμε να ισχυριστούμε ότι ΄΄τίποτα δεν είναι τυχαίο΄΄.
Οι εξελίξεις και οι αλλαγές είχαν προδιαγραφεί από πολύ καιρό. Στελέχη της διοικούσας παράταξης μέσα από τα ελλείμματά τους και τις προσωπικές τους μωροφιλοδοξίες έγιναν το όχημα των εξελίξεων. 
Η διοίκηση κοιμόταν και αναπαύονταν. Τα  άπειρα στελέχη προκειμένου να διασώσουν τον εαυτό τους και να επιτύχουν κάποια προσωπικά οφέλη, ενέδωσαν. Πολιτικό προσωπικό που ήταν έξω από τα δημόσια πράγματα παραμόνευε αλλά δούλευε με σύστημα και πρόγραμμα. 
Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια μέσα σ΄ένα κλίμα αναζήτησης προσώπων που θα προκαλούσαν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των δημοτών. Οι επί κεφαλής αναζήτησαν και πρόσωπα άλλων συνδυασμών προκειμένου να απομειώσουν τις άλλες παρατάξεις. Πόλεμος χαρακωμάτων!!! Οι δημότες θεώρησαν τιμή την πρόταση ένταξης στο ψηφοδέλτιο. Έτρεξαν, χωρίς σκέψη και γνώση!!! Πώς άλλωστε και από που να έλθει η γνώση αφού και κάποιοι επί κεφαλής ήταν τα όργανα και τα εργαλεία της νέας πραγματικότητας.
Όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εξελίξεις είχαν εντέχνως προδιαγραφεί. Το παρασκήνιο είχε δουλέψει με χειρουργική ακρίβεια. Οι στόχοι ήταν συγκεκριμένοι. Η διοικούσα παράταξη να ξεγυμνωθεί ενώ ταυτόχρονα ΄΄κάποιες΄΄ άλλες παρατάξεις να χάσουν την δυναμική τους.
Στον πρώτο παράγοντα συνέβαλε με αριστοτεχνικό τρόπο πολιτικό προσωπικό ΄΄αμέτοχο΄΄ φαινομενικά στις εξελίξεις. Ως ΄΄δούρειος ίππος΄΄ διέλυσε την διοικούσα παράταξη. Μέρος αυτής αποστασιωποιήθηκε, επιτέθηκε συμβάλλοντας στην τελική πολιτική πράξη. Το παρασκήνιο αποκόμιζε οφέλη από την νέα κίνηση, στην οποία συνέβαλε για την δημιουργία της.
Επικράτησε η υποκρισία και ο αποπροσανατολισμός. Θολούρα στο τοπίο. Τα πόστα είχαν πιαστεί προ πολλού, όμως.  Απόλυτος πολιτικός αποκλεισμός. Σχέδιο υψηλής στρατηγικής.
Ο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έτρεχαν να ΄΄τσιμήσουν΄΄ κάποιο σταυρουδάκι. Μάταια όμως. Τα πόστα είχαν πιαστεί. Οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί. Ήταν γραμμένο.

Το κείμενο αυτό γράφεται να δώσουμε κατ΄αρχήν ένα μήνυμα στο πολιτικό άγριο και διψασμένο για εξουσία παρασκήνιο. Καταλάβαμε (αργά βέβαια) τι συντελέστηκε στην πόλη. Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε ότι θα βγει σίγουρα σε κακό της. Όμως να ξέρουν ότι κάποιοι σκέφτονται, έχουν γνώση και μπορούν να αναλύουν και να συνθέτουν. 

Τώρα για την επόμενη ημέρα.

Εμείς δεν είμαστε και βέβαιοι ότι τα πράγματα για κάποιους τουλάχιστον θα είναι εύκολα. Το σενάριο που αναπτύξαμε δεν τελειώνει με την κατάληψη της εξουσίας. Έχει μεγάλη ουρά. Θα αναβιώσουν παλαιές και γνώριμες διαδικασίες, προσαρμοσμένες στην σημερινή πραγματικότητα. Οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος θα αποτελέσουν την βίβλο της επιτυχίας.  Τα λάθη που είχαν γίνει μετεξελίχθηκαν σε  μαθήματα. Η νέα πραγματικότητα που χτίζεται στην πόλη έχει ήδη βάλει τις ρίζες της. Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι δυνάμεις της πονηρής εξουσίας λειτουργούν και οργανώνονται. Όλα θα είναι έτοιμα. Το παρελθόν θα αναγεννηθεί και μάλιστα θα είναι ισχυρότερο. 
Κάποιοι που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο δεν θα καταλάβουν πολλά πράγματα. Κάποιοι, όμως, που γνωρίζουν καλά το παρελθόν όχι μόνο θα καταλάβουν αλλά και θα ...ξυπνήσουν!!!
Η απερχόμενη διοίκηση είναι τόσο αδύναμη και τόσο ανοργάνωτη που θα εξαϋλωθεί σε λίγο καιρό. Δεν έχει να ΄΄πατήσει΄΄ πουθενά. Ούτε καν στο κόμμα της δεν θα μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Γιατί το κόμμα κι αυτό έχει μεταλλαχθεί. Δεν θα συμπέσουν οι γραμμές. Αντίθετης κατεύθυνσης οι κινήσεις. Κι αν ακόμη θελήσουν να ασκήσουν αντιπολίτευση γρήγορα θα καταλάβουν ότι είναι μάταιο. Στο κόμμα τους χαράσσονται άλλες πολιτικές, άλλες γραμμές, που θα συντονιστούν με την τοπική εξουσία. Αποτέλεσμα θα είναι ο πλήρης αφοπλισμός τους.

Μπορεί να φανεί ότι γράφουμε ως καφετζούδες με τα φλυτζάνια στα χέρια. Μπορεί. Ίσως. Πού ξέρεις εσύ που θα διαβάσεις το κείμενο και θα το απορρίψεις με τόση ευκολία. Που ξέρεις; 
Πάντως εμείς εδώ ούτε πιστέψαμε σε προφητείες ούτε και θα πιστέψουμε. Πιστεύουμε μόνο στην δύναμη της σκέψης, στην γνώση, στην δυνατότητα της ανάλυσης και της σύνθεσης. 
Κι αν ακόμη, αγαπητέ αναγνώστη δεν συμφωνείς, δεν πειράζει. Έχε μόνο στο μυαλό σου αυτές τις σκέψεις μας. Δεν είναι κουραστικό. Αποθήκευσέ τα. Δεν θα πληρώσεις τόκο. 
Άλλα πιθανόν να πληρώσεις.
Εμείς δεν θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο. Μετά απ΄αυτά που μάθαμε έχουμε την άποψη ότι πρέπει να κινηθούμε με άλλες πυξίδες  Να αλλάξουμε στόχους, ακόμη και δραστηριότητες ή ακόμη και να πιάσουμε ένα στασίδι ή και να αποχωρήσουμε. 
 Μας αρκούν αυτά που ΄΄είδαμε, ακούσαμε και μεταφέραμε΄΄.
Το τελευταίο εισαγωγικό κάτι θα θυμίζει στους ...παλαιούς. Ταυτότητα για την έντυπη εφημερίδα μας μιας άλλης εποχής, που έρχεται αναζωογονημένη φρέσκια και πολλά ΄΄υποσχόμενη΄΄.
Σε μερικούς που θα διαβάσουν το κείμενο θα έλθουν οι αναμνήσεις αυτού του παρελθόντος. 
Ίσως να μην συναντηθούμε ποτέ για να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Επιχειρήματα και άλλα. 
Να θυμούνται όμως όλοι ότι 
΄΄ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ΄΄

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 66

2014-05-26 14:30

Παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην πόλη μας είδαμε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η αλλαγή στην διοίκηση του δήμου δίνει δύο μηνύματα:

1. Οι δημότες δεν συμφώνησαν με την πολιτική που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση και αναζήτησε λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε.

2. Απέρριψε άλλες προτάσεις σταθμίζοντας την προσφορά και κατέληξε στην δημοτική παράταξη με επί κεφαλής τον κ. Μανιατογιάννη. Δίνει μια ευκαιρία αναγκαίων αλλαγών σε πολιτικές στην νέα δημοτική παράταξη ΄΄Δήμος Δημιουργίας΄΄

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είχαμε καταθέσει πολλάκις και την δική μας αντίθεση στον τρόπο λειτουργίας του δήμου με ισχυρά επιχειρήματα. Δεν πήραμε ποτέ μια άποψη, μια θέση από την πλευρά της διοίκησης δείχοντας ότι αδιαφορούσε στις εκκλήσεις υγειών πολιτικών και τεχνοκρατικών δυνάμεων της πόλης.

Ανοίγει μια νέα σελίδα για την πόλη. Εμείς, παρ΄όλο που δεν μετείχαμε σ΄αυτές τις εκλογές δεν πάψαμε ποτέ να υπάρχουμε, να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε όπως ακριβώς είχαμε ανακοινώσει πριν τις εκλογές.

Βρικσόμαστε εδώ υπηρετώντας με κάθε ευαισθησία και ενδιαφέρον για την πρόοδο της πόλης. Η νέα δημοτική αρχή θα μας βρει αρωγούς σε κάθε δράση ανα΄πτυξης και προσφροάς στην πόλη όπως πράξαμε και στο προηγούμενο διάστημα είτε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είτε μέσα από την κοινωνία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα δημοτική αρχή.

Συγχαίρουμε δε τα στελέχη του για την νίκη του.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών μεταφράζονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με μεγάλη ψυχραιμία από την χρηματιστηριακή αγορά. Φαίνεται ότι επικρατεί η άποψη της σταθερότητας της συγκυβέρνησης.
Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% αυτή την ώρα με όγκο συναλλαγών στα 20,8 εκατομμύρια τεμάχια και αξία συναλλαγών στα 28,7 εκατομμύρια ευρώ, ισχυρός όγκος γι΄αυτή την ώρα.
Η αίσθηση είναι ότι η αγορά ψηφίζει σταθερότητα και δίνει το δικό της μήνυμα στην κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμά της.
Οι εξελίξεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης ίσως δοθεί μια άλλη νότα εξελίξεων.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η προεκλογική μάχη ανέδειξε την πρόθεση των δημοτικών παρατάξεων να εφαρμόσει συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα.
 Έχουμε στο αρχείο μας τις αρχές και τις υποσχέσεις όλων των παρατάξεων και βέβαια της παράταξης που θα βρεθεί στην διοίκηση του δήμου.

Θα δώσει εξετάσεις. Θα δοκιμαστεί αν και κατά πόσο θα ακολουθήσει μια ευρεία ενεργοποίηση των στρωμάτων της τοπικής κοινωνίας. Αν και κατά πόσο θα εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα. Αν και κατά πόσο οι υποσχέσεις θα τιμηθούν. Αν και κατά πόσο οι επικρίσεις στην σημερινή διοίκηση προέκυπταν από μια άλλη αντίληψη αυτοδιοικητικής πράξης.

Εμείς θα είμαστε εδώ να κρίνουμε, να υπερασπιστούμε το συμφέρον της πόλης. Θα είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές και τους νέους ρυθμούς ανάπτυξης και αλλαγής συμπεριφορών και λειτουργίας για το όφελος των δημοτών, για την πρόοδο της πόλης.

Το ίδιο οφείλουν να πράξουν όλοι εκλεγμένοι και μη. Η πρόοδος της πόλης είναι μια. Δεν έχει πολλές οπτικές.

Δεν θα χαριστούμε σε κανένα. Θα είμαστε αληθινοί και αυτοδιοικητικοί όπως πάντα πράξαμε στο παρελθόν.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Είμαστε της άποψης και υποστηρίζουμε την θεώρηση του Adams Smith:
΄΄η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης και καθαρής πολιτικής προϋποθέτει κοινωνική ηρεμία΄΄.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανατρέπει την βιωσιμότητα της σημερινής κυβέρνησης με μια βασική προϋπόθεση:
Την αλλαγή στις λογικές και πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Την στροφή αν μη τι άλλο σ΄αυτές τις αρχές που επικαλέστηκε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός στο παρελθόν με ταχύτατους ρυθμούς. Απαιτείται η άμεση στροφή στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μιας ρεαλιστικής πολιτικής με κατεύθυνση την προστασία του ήθους και της χαμένης αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη.
Απαιτείται μια πειστική αλλαγή με ρεαλιστικούς όρους πολιτικής, που να έχουν άμεση εφαρμογή. Μέθοδοι υπάρχουν, εργαλεία υπάρχουν, να βρεθεί τι λείπει από τους υπεύθυνους εκείνους που ήταν η αιτία να έχουμε την σημερινή κατάσταση αλλά και τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα. 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!!!

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές μας πλησίασε κάποιος πολιτικός της παλιάς γενιάς της πόλης μας και μας είπε (αναφερόμενος στην δική μας συμμετοχή στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού):

΄΄-Τι θα κάνεις με τις εκλογές;
- Λέμε να συμμετέχουμε...
- Τι θέλεις τώρα να συμμετέχεις, άστους αυτούς τους ....., τι θέλετε εσείς εκεί;
-Θα σταθούμε εδώ ως στηρίγματα της πραγματικής και αληθινές πολιτικές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ας μείνουν και κάποιοι που να εγγυώνται την ανιδιοτέλεια, την καθαρότητα και την γνώση.
- Όπως θέλετε...''

Αυτός ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός για πολλά και πολλούς στην πόλη μας.

Γνωρίζουμε πάρα πολλά γι΄αυτό προτιμήσαμε την σιωπή από την δυναμική ενσωμάτωσή μας στην τοπική πολιτική θολούρα και τον αποπροσανατολισμό!!!
Έχουμε κι άλλα....

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

Είναι ωριμότητα;
Είναι τιμωρία;
Είναι απάντηση στην απαξιωτική μοντέρνα πολιτική αντίληψη;
Όλα μαζί;
Μπορεί. 
Το αποτέλεσμα θα παραμείνει στην ιστορία.

ΜΕΡΟΣ Α

Παρακολουθώντας βήμα - βήμα τις εξελίξεις ακούσαμε και είδαμε τόσα πολλά, τα περισσότερα έξω από την ρεαλιστική πραγματικότητα.
Περνούσε από την σκέψη μας όλη η διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά από τότε που αναμετρήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ μέχρι σήμερα. Το παρακολουθήσαμε γιατί ασκούσε την εξουσία.
Ως κινηματογραφική ταινία πέρασε η διαδρομή του από μπροστά μας ενώ προκληθήκαμε να γυρίσουμε και ακόμη πιο πριν, σε προηγούμενες παρουσίες του στην πολιτική σκηνή.
Στην διαδρομή αυτή διαπιστώσαμε την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να εισάγει μια νέα κουλτούρα (όχι και τόσο νέα) στα δημόσια πράγματα. Τεθλασμένες διαδρομές. Ο λαός μακριά.
Θυμόμαστε τις θεωρίες που ανέπτυσσε μέσα από τα γραπτά του κείμενα. Ο καλύτερος!!
Πήρε την ΝΔ σε κατάσταση αρχικής αποσύνθεσης. Τι κάνει κανείς τότε, ως υπεύθυνος άνθρωπος και πολιτικός καριέρας; Απλά προσπαθεί να την ανασυγκροτήσει. Τι έκανε εκείνος;
Προσπάθησε να εισάγει την νέα πολιτική κουλτούρα των εντυπώσεων και της παραπλάνησης.
Έστησε ένα προσωπικό μηχανισμό όπως ακριβώς έκανε και με την Πολιτική Άνοιξη.
Άλλαξε την πολιτική ατζέντα όσες φορές χρειάστηκε. Ο μηχανισμός ακολούθησε τα βήματα μιας  πολιτικής ρητορείας ψεύδους και παραπλάνησης.
Εκλογές 2010. Παρ΄όλο που η ΝΔ είχε προσανατολιστεί στην απελευθέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκείνος με επί κεφαλής τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο επανέφερε τις διαδικασίες στην παλαιά καθεστωτική αντίληψη της κομματικής νομενκλατούρας. Τα ψεύτικα επιχειρήματα έδωσαν όπλα πολιτικής επιχειρηματολογίας στα γρανάζια που έστησε ο ίδιος χωρίς καμιά σοβαρότητα. Το νέο πολιτικό στίγμα αυτής της πολιτικής δεν ήταν καθόλου νέο. Πολυδοκιμασμένο αλλά αναχρονιστικό.
2014. Εξ ανάγκης προέκυψε μια νέα πολιτική. Όχι χρίσματα στις τοπικές κοινωνίες με....εξαιρέσεις!! Αυτές οι εξαιρέσεις απέτυχαν παταγωδώς. Τελικά απέδειξε την ελαφρύτητα που κυριαρχεί στους στημένους μηχανισμούς της ΄΄νέας΄΄ κομματικής νομενκλατούρας.
Κυβερνήτης πια της χώρας χάραξε την δική του πολιτική για την χώρα. Πλήρως ταυτισμένος πια με την βασική πολιτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απόλυτα ελεγχόμενο από την Γερμανική νεο-αυταρχική πολιτική λησμόνησε τα κευνσιανά επιχερήματα, λησμόνησε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της ιδρυτικής διακήρυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Λαών και ακολούθησε πιστά τα μερκελικά πολιτικά ίχνη.
Η πολιτική εκτροπή είχε συντελεστεί. Είχε προδιαγράψει την πολιτική αποτυχία της νέας πολιτικής που είχε προγραμματιστεί να επιβληθεί από τα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη. Ο Λαός και πάλι στην άκρη. Άκουγε μόνο μια παρωχημένη επιχειρηματολογία μιας νέας πραγματικότητας που χτίζεται στην Ελλάδα. Δημιουργία εκτεταμένων προσδοκιών για ένα οργανωμένο κράτος στα ...πρότυπα της Ευρωπαϊκής κουλτούρας.
Το μόνο που έβλεπε, όμως, ο Έλληνας ήταν η συρρίκνωση του εισοδήματός του, η περιθωριοποίησή του, η υποβάθμισή του απ΄όλες τις κατευθύνσεις. Καμιά αντίδραση ακόμη και στους χαρακτηρισμούς τύπου ΄΄κλέφτες οι Έλληνες΄΄. Οι πολίτες καθημερινά δέχονταν ανελέητη επίθεση με ηθικό περιεχόμενο. Λησμόνησε την ιστορία ο κ. Σαμαράς ότι τον Έλληνα μην τον πατήσεις εκεί που θα πονέσει. Πόνεσε. Δέχθηκε αθεράπευτο πλήγμα αξιοπρέπειας. Χτυπήθηκε σε ευαίσθητα σημεία. Έγινε φτωχότερος ο φτωχός και ο πλούσιος έμεινε με τα λεφτά του.
Το χαμόγελο της χθεσινής ομιλίας του τα έδειχνε όλα. Κάποιος που γνωρίζει να διαβάζει κινήσεις και ανούσιες επιχειρηματολογίες κατάλαβε χθες το βράδυ ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει πια σοβαρή επιχειρηματολογία. Υπέγραψε την αποτυχία του ως πολιτικός ηγέτης μιας καταταλαιπωρημένης χώρας.
Είναι απορίας άξιο η αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή αλλά και οι ισχνές παρεμβάσεις τους όποτε απαιτούνταν. Πολλές υγιείς δυνάμεις της ΝΔ έχουν πάρει τον δρόμο του...στασιδιού!!! 
Έχει κανείς ευθύνη γι΄αυτό; Θα απολογηθεί κανείς;
Ο υγιής κομματικός μηχανισμός δεν φοβάται την αποτίμηση και την απολογία!! Αντίθετα ισχυροποιεί αξίες. 
Θα το ακούσουμε από κανένα;
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι η εικόνα της αποτυχίας.

ΜΕΡΟΣ Β

Η νέα επιβαλλόμενη πολιτική νεο-ψευτοκουλτούρα βρήκε οπαδούς. που αλλού, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμος Βριλησσίων γνώρισε μια πολιτική ....απολιτικ. Μια πολιτική χωρίς πολιτική. Ούτε απλή διαχείριση ενός σοβαρού επιπέδου. Διαδικασίες ευθυγραμμισμένες στην νομική πλευρά ενός ελλιπέστατου Καλλικρατικού πλαισίου. Κανένας χαρακτήρας πρωτοβουλίας. Παροχές με συγκεκριμένη κατεύθυνση και σκοπό. Η νέα επανεκλογή. Παρωχημένη τακτική μιας πολιτικής μαυρογιαλούρου. Τεθλασμένες, ψεύδη, αποπροσανατολισμός, ανικανότητα κυριάρχησαν σε όλο το φάσμα λειτουργίας του δήμου.
Η απερχόμενη διοίκηση πίστεψε ότι ο δημότης θα τα ξεπεράσει αυτά και θα ανανεώσει την ΄΄εντολή΄΄.  Στήθηκε κι εδώ ένας μηχανισμός παραπλάνησης, ψεύδους και συκοφαντίας. Επιχειρήματα ανάξια ακόμη κι αυτού του αξιώματος του δημάρχου, του πρώτου δημότη της πόλης!
Ένα αξίωμα, μια θέση εξουσίας δεν προσφέρει αξία. Εκείνος που καταλαμβάνει την θέση δίνει αξία και τιμή στην θέση. Εδώ συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Δυστυχώς για την διοίκηση και ασφαλώς για τους δημότες.
Δεν είμαστε σε θέση να διακρίνουμε αν είναι τιμωρία ή κάτι άλλο το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι, όμως, μια πραγματικότητα. Οφείλει η διοίκηση να απολογηθεί αν μη τι άλλο για το αποτέλεσμα. Να απολογηθεί και να μην χρησιμοποιήσει ξανά μεθοδολογία προσωπικών επιθέσεων για να κρύψει τις μοναδικές αδυναμίες μιας μοναδικής άχρωμης πολιτικής. Να μην κρυφτεί και πάλι μέσα από φαρισαϊσμούς και υποκρισίες. Να δει την πραγματικότητα κατάματα.
Το αποτέλεσμα και τα γεγονότα υποβάθμισης και υποτίμησης της τελευταίας τριετίας, τουλάχιστον, δεν αφορά την αντιπολίτευση.  Είναι καθήκον της διοίκησης.
Αν έχουν απομείνει ίχνη ευαισθησίας και αξιοπρέπειας οφείλει μια συγγνώμη και ένα απολογισμό στην τοπική κοινωνία. Οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και την ισορροπία. Θα αποτελέσει και δείγμα ήθους και ηρωικής πράξης. Η τυπικότητα δεν αποτελεί πράξη εξιλέωσης.


ΜΕΡΟΣ Γ

Σ΄αυτές τις σελίδες είχαν γραφτεί όλες οι αλήθειες. Γνωρίζουμε ότι η διοίκηση διάβαζε τα κείμενά μας. Το αντιμετώπισε απαξιωτικά, ανεύθυνα και επιθετικά. Στην προεκλογική περίοδο προτιμήσαμε να μην εμπλακούμε στις έριδες της αντιπαλότητας. Αφήσαμε να επηρεάζουν άλλοι την εκλογική αναμέτρηση. Θα δίναμε ένα επιχείρημα στην διοίκηση να επικαλεστεί πόλεμο από παντού. Έτσι σκεφθήκαμε εμείς, καλώς ή κακώς. Θεωρούμε καλώς.
Το εκλογικό σώμα είχε τις εμπειρίες του. Είχε κατανοήσει απόλυτα την κατάσταση και δεν χρειάστηκε η δική μας συνδρομή. Ούτε σπουδάσαμε την επιστήμη της υποκρισίας και του λασποπολέμου. Μάθαμε να έχουμε την επιχειρηματολογία ως όπλο πειθούς.
Η λειτουργία της διοίκησης έδιωξε σημαντικούς ανθρώπους από τα πεδία κοινωνικής προσφοράς και αγάπης για την πόλη. Οι χείριστες συμπεριφορές είχαν ...αποτέλεσμα. Να φύγουν οι καλοί για να παραμείνει το παλιό και το ανίκανο.
Για μας το αποτέλεσμα βαρύνει αποκλειστικά την κεφαλή και όχι το σώμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής και των σχέσεων μεταξύ των δημοτών δίνονται από έναν. Αυτό είδαμε κι αυτό ισχυριζόμαστε.
Το κείμενο που δημοσιεύουμε επιλέξαμε να μην έχει στοιχεία κοινωνικής-οικονομικής και διαχειριστικής λειτουργίας του δήμου. Όχι γιατί δεν τα διαθέτουμε. Πήραμε πολιτική θέση με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα που θεωρούμε ότι είναι τα απόνερα μιας ανούσιας πολιτικής διαδρομής.
Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε. Η επιχειρηματολογία και η πραγματικότητα θα είναι τα εργαλεία μας. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλα εργαλεία που δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρο από άλλους.
Πιστεύουμε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους της ταπεινότητας και της προσφοράς. Και θα συμβάλλουμε να επανέλθουν όλες οι προσωπικότητες εκείνες που προσέφεραν, που κατέδειξαν την ικανότητά τους και την ανιδιοτέλεια τους. Είναι αναντίρρητη ανάγκη η κοινωνία να πειστεί ότι τέτοιες δυνάμεις υπάρχουν και οφείλουμε να τις πείσουμε να επανέλθουν στην προσφορά, στην ενεργό δράση. Η ατυχής διαχείριση μιας εξουσίας δεν είναι αιτία αποχώρησης και περιθωριοποίησης καθαρών, ικανών και σοβαρών τοπικών δυνάμεων. Η διοίκηση όφειλε να αναδείξει τις δυνάμεις αυτές, να τις καλλιεργήσει και να τις προωθήσει. Δεν ακολούθησε αυτές τις τακτικές, δυστυχώς. Έστω κι έτσι εμείς θα αναπληρώσουμε το κενό της εξουσίας.
Κι ένα ερώτημα που μας είχε θέσει φίλος της συμπολίτευσης: Ποιος θα ασκήσει τον έλεγχο και την αντιπολίτευση τώρα;
Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για την εκλογή της νέας διοίκησης και να ευχηθούμε να επιτύχει στο έργο της προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Θα βρεθούμε αντικειμενικοί κριτές, αρωγοί και υποστηρικτές προς σ΄αυτή την κατεύθυνση.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠ΄ΑΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

SOK (!) ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Λέγεται ότι ο καθρέφτης της οικονομίας μιας χώρας είναι η χρηματιστηριακή αγορά.
Με βάση αυτό τα σημερινά γεγονότα στο χρηματιστήριο η χώρα δεν συγκαταλέγεται ούτε στις εύρωστες ούτε στις αναδυόμενες ούτε και στις αγορές με θετική προσδοκία.

Οι συναλλαγές σήμερα βρέθηκαν στα 441 εκατομμύρια τεμάχια και η αξία των συναλλαγών στα 459 εκατομμύρια ευρώ!!! Αν όχι η μοναδική συνεδρίαση sell off από τις μοναδικές.
Οι απώλειες στον γενικό δείκτη στα 4,3%, με τις τράπεζες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο και τους ξένους να δημιουργούν πανικό στην αγορά.

Ο ιός της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας ΄΄χτύπησε΄΄ την εύθραυστη  Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά!!

Τα Ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν σήμερα ισχυρές πιέσεις, μεγάλες πωλήσεις, με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να ξεπεράσει το 6% ενώ το spread να ανέβει πάνω από 500 μονάδες βάσης.

Η σύντομη αυτή εικόνα δείχνει απόλυτα τον φόβο των επενδυτών για την Ελληνική αγορά, της οποίας την εξέλιξη συναρτούν με το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών. Η ασάφεια, η μη ξεκάθαρη θέση των κομμάτων, η αβεβαιότητα καταγραφής μιας σαφούς εικόνας στις δημοσκοπήσεις δημιουργούν το κλίμα αβεβαιότητας για τις επερχόμενες εξελίξεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει κατά η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει τα ερείσματα και θα διατηρηθεί στην διακυβέρνηση της χώρας ή όχι.
Τα αρνητικά δημοσιεύματα σχετικά με το παρασκήνιο, που αναπτύχθηκε τον Νοέμβριο του 2011 με τις αποκαλύψεις των F.T. επιτείνουν την ανασφάλεια των επενδύσεων στην χώρα και οι επενδυτές προτιμούν την φυγή από την παραμονή τους.

Μέσα α΄αυτό το περιβάλλον πόσο θα μπορούσε κανείς να έχει πίστη σε θετικές εξελίξεις σ΄αυτή την χώρα; Όταν οι αποφάσεις είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν λαμβάνονται στην Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου όχι όμως στην Ελλάδα!!

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες αλλά χωρίς πυξίδα!!!

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ποτέ στην ιστορία του Ελληνικού χρηματιστηρίου δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός.
Συντελείται η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων όλων των εποχών.
ύστερα από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών κάποιοι μεγαλοεπενδυτές αποχωρούν ενώ αντικαθίστανται από άλλους.
την περασμένη εβδομάδα στην Eurobank μετακινήθηκαν πάνω από 1 δις τεμάχια μετοχών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συναλλαγές πάνω από 60-70 εκατομμύρια τεμάχια ημερησίως.
Σήμερα, επίσης, το ίδιο έργο εξελίσσεται και στον τίτλο της Εθνικής τράπεζας.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διακινηθεί 22 εκατομμύρια τεμάχια.
Παράμετρος που έπαιξε σημαντικό ρόλο η πρόθεση της τράπεζας να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφικού πακέτου της Τούρκικης τράπεζας Finasbank, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας η Εθνική συμμετέχει με ισχυρό πλειοψηφικό πακέτο.
Χθες η τράπεζα Πειραιώς απέκτησε σημαντικό πακέτο μειοψηφίας 17,5% από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας ΜΙΓΚ.
Οι αλλαγές αποτελούν πρωτόγνωρα γεγονότα στην Ελληνική αγορά.

Οι εκλογές έχουν επηρεάσει τις χρηματιστηριακές εξελίξεις. Το αποτέλεσμα αυτών θα καθορίσει και τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αναμένουμε ανατροπές και βιβλικές χρηματιστηριακές εξελίξεις.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;

Ύστερα από την επιβολή νέων εξελίξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις έπεται και συνέχεια, πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη.

Η όποιας μορφής χρηματοδότηση προς την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα υφίσταται άμεσα έλεγχο. 
Μεθερμηνευόμενο ΄΄αξιολόγηση΄΄ των οικονομικών του δήμου. Όπως ακριβώς οι οργανισμοί και οι τράπεζες.
Ήδη ο δήμος της Αθήνας έχει μπει στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης. Μόλις πριν τρεις μήνες οίκος αξιολόγησης έκρινε τον δήμο Αθηναίων και τον τοποθέτησε σε συγκεκριμένη κλίμακα και μάλιστα σε χαμηλή τέτοια.

Δεν ακούσαμε κανένα υποψήφιο να αναφέρεται σ΄αυτό το ζήτημα. Κι αυτό υποθέτουμε ότι είτε κρύβει σκοπιμότητα είτε άγνοια.

Θέλουν οι υποψήφιοι να αξιολογούνται; Όταν κληθούν να αξιολογηθούν θα το αρνηθούν;

Τι θα κάνουν;

Αυτά είναι τα ζητήματα που θα ανακύψουν πολύ σύντομα για την τοπική αυτοδιοίκηση και οφείλουν να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι, που σήμερα υπόσχονται αλλά δεν ξέρουν αν μπορούν να ανταποκριθούν!

Ίσως μας απαντήσουν κάποιοι ότι υπερβάλλουμε. Ότι βάζουμε ζητήματα χωρίς ουσία. Σ΄αυτούς απαντούμε: Ποιος πίστευε ότι θα έρχονταν μια τόσο σοβαρή κρίση; Ποιος έβλεπε την διάλυση της εθνικής οικονομίας; Ποιος προέβλεπε ότι σε κάποια υπόγεια των Βρυξελλών θα λαμβάνονταν αποφάσεις που θα έγραφαν τις τρομερές εξελίξεις που ζούμε σήμερα; Ποιος έβλεπε ότι θα υπάρχει ένας Φούχτελ στην Ελληνική διοίκηση; Ποιος έβλεπε την απορρόφηση 50 δις (!!!!) από τα Ελληνικά νοικοκυριά και τον εθνικό πλούτο για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα;
Αυτοί, λοιπόν, ας μας απαντήσουν σ΄αυτά τα ερωτήματα κι αν δεν μπορούν ας ετοιμαστούμε όλοι και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι να απαντήσουν στα αρχικά μας ερωτήματα.

Θα επανέλθουμε.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εκτιμούμε ότι οι εκλογές αυτής της Κυριακής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κρίνει το μέλλον των δήμων.

Κρίνεται αν οι δημότες θέλουν αλλαγές ή κλείνουν μάτια και αυτιά και διατηρούν το παλαιό.

Θεωρούμε ότι η κρίσιμη πενταετία απαιτεί γνώση, σοφία, ισχυρή γνώση στην οικονομία.
Απαιτεί συλλογική δουλειά, δημοκρατικές διαδικασίες, περιορισμούς σε σπατάλες.

Ο δρόμος για την Ευρώπη ανοίγει σ΄αυτή την πενταετία και η ικανότητα της δημοτικής αρχής θα δοκιμαστεί με σκληρότητα σ΄αυτόν τον τομέα. 
Η εποχή που έρχεται είναι καυτή. Ο δήμος θα αποτελέσει την βάση της τοπικής ανάπτυξης. Θα κληθεί να διαχειριστεί και να αυτοδιαχειριστεί λεπτά ζητήματα άγνωστα ως τώρα για την Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, ζητήματα που διαχειρίζονταν ως τώρα η κυβέρνηση, βεβαίως σε μικρότερη κλίμακα. 
Δεν παύει, όμως να προϋποθέτει υψηλού επιπέδου γνώση.
Τελείωσε η εποχή ΄΄μαυρογιαλούρου΄΄. Ο δήμος θα κληθεί να εξεύρει ισχυρούς ίδιους πόρους. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα βαίνουν στην λήξη τους κι από αυτά ο δήμος λειτουργεί δύο με μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
Ο δήμος, παρ΄όλο που είναι μικρός και σε έκταση και σε οικονομία δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Και μάλιστα ισχυριζόμαστε ότι όσο πιο μικρός είναι τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Η διεκδίκηση θα περνά μέσα από συγκεκριμένες παραμέτρους. Πολύ περισσότερο αν τα οικονομικά του δήμου έχουν τις πολλές ΄΄τρύπες΄΄.
Λαϊκά θα λέγαμε ότι οι χρηματοδοτήσεις όποιας μορφής κι αν είναι θα περνούν από ΄΄κόσκινο΄΄.
Όταν ο δήμος μάλιστα έχει ΄΄τρύπες΄΄ η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όταν ο δήμος για παράδειγμα έχει ανάγκη ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του, αναρωτιέται κανείς πως θα εκτελεί την μεταφορά των αποβλήτων, πόσο θα κοστίζει αυτή η μεταφορά με πεπαλαιωμένα απορριμματοφόρα και πού θα τα μεταφέρει; 
Δεν ακούμε κάτι γι΄αυτά. Ακούμε μόνο για πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Πόσα χρήματα θα δαπανηθούν γι΄αυτά; 

Υπάρχουν μελέτες; 
Είναι ο δήμος ικανός; Πληρούνται οι προϋποθέσεις που θα απαιτηθούν; Αφήνει η σημερινή δημοτική αρχή πίσω της στιβαρές προϋποθέσεις; 

Σ΄αυτά θα κληθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι, που δυστυχώς ως τώρα δεν πείθουν με τα προγράμματά τους. 
Γι΄αυτό θεωρούμε κρισιμότατες τις εκλογές αυτής της Κυριακής!!!

Την ευθύνη έχει ο ψηφοφόρος την ερχόμενη Κυριακή. Αυτή την ευθύνη θα μεταβιβάσει στην νέα δημοτική αρχή στις 26 Μαϊου. Εκείνη στη συνέχεια θα απολογηθεί στον δημότη.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Α/Α Ε.Τ.
ΔΗΜΟΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ
1309
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από: ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ-ΝΑΤΑΛΙΑ
Έως : ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΑΒΔΕΛΙΩΤΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ
Έως : ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
1310
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΑΛΕΤΡΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ
Έως : ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
β) Ετεροδημότες
Από : ΑΛΜΥΡΟΥΔΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Έως : ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ –ΣΩΤΗΡΙΑ
1311
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΑΣΣΟΥΝΤΑ
Έως : ΑΦΤΙΑΣ – ΜΙΧΑΗΛ
β) Ετεροδημότες
Από : ΑΝΤΩΝΙΟΥ– ΛΑΜΠΡΟΣ
Έως : ΑΣΚΕΡΙΔΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ
1312
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΑΧΑΡΟΥΝΙΑΝ-ΤΑΡΑΦΑΝΤΑ
Έως : ΒΕΛΑΩΡΑΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΒΑΖΑΚΗΣ– ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Έως : ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ-ΕΛΕΝΗ
1313
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΒΕΛΕΝΤΖΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Έως : ΒΡΥΩΝΗΣ– ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΒΕΛΕΝΤΖΑ– ΕΛΕΝΗ
Έως : ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1314
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΒΥΖΟΥΡΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Έως: ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΓΑΒΑΛΑΣ – ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Έως : ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ
1315
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΓΙΑΒΡΗ-ΕΛΕΝΗ
Έως : ΓΚΙΩΝΗΣ– ΧΡΗΣΤΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΓΙΑΓΚΟΥ–ΑΝΔΡΕΑΣ
Έως : ΓΚΙΑΦΗ-ΕΥΠΡΑΞΙΑ
1316
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΓΚΛΑΒΑ- ΔΟΞΑ
Έως: ΔΑΤΣΩΛΗΣ–ΝΙΚΟΛΑΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΓΚΟΒΑΤΣΟΣ–ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Έως : ΓΡΥΛΛΙΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ
1317
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΔΑΥΙΔΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Έως : ΔΗΜΟΥ–ΣΤΑΤΡΟΥΛΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ–ΜΑΡΙΑ
Έως : ΔΗΜΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1318
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΔΗΜΟΥΛΕΑ-ΑΝΤΩΝΙΑ
Έως : ΖΑΓΑΛΙΩΤΗ–ΑΘΑΝΑΣΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΔΗΜΟΥΛΑ–ΑΣΗΜΙΝΑ
Έως : ΖΑΓΟΡΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΗΣ
1319
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΖΑΔΕΛΛΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Έως : ΖΩΙΤΑΚΗΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΖΑΧΑΡΑΚΗ– ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Έως : ΖΥΓΟΥΡΗ-ΘΕΑΝΩ
1320
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΖΩΡΓΙΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΚΑΖΑΚΟΥ–ΜΑΡΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΗΛΙΑ–ΜΑΡΙΑ
Έως : ΙΩΑΝΝΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ
1321
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΑΖΑΝΗ - ΜΑΡΙΑ
Έως : ΚΑΜΠΑΣ–ΝΙΚΟΛΑΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΑΚΚΑΒΑ– ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΚΑΛΟΥΤΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1322
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΑΜΠΕΡΗ-ΚΟΛΙΟ
Έως : ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ–ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΑΜΠΕΛΗ–ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Έως : ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ-ΞΕΝΟΦΩΝ
1323
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΑΡΑΛΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΚΑΣΤΑΝΟΥ–ΜΑΡΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΑΡΑΜΑΛΟΥΔΗ–ΑΝΝΑ
Έως : ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1324
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΣ-ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Έως : ΚΙΟΥΣΗΣ–ΣΠΥΡΙΔΩΝ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΑΣΩΤΑΚΗ– ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΚΕΧΑΓΙΑ-ΜΑΡΙΑ
1325
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΙΡΛΙΜΠΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Έως : ΚΟΝΤΟΜΟΥ–ΑΓΓΕΛΙΚΗ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΙΣΣΑ– ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
Έως : ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ-ΗΛΙΑΣ
1326
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΟΝΤΟΝΗ-ΜΑΡΙΑ
Έως : ΚΟΥΝΑΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ–
Έως : ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
1327
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Έως : ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ–ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΟΥΡΚΑΚΗ–ΖΩΗ
Έως: ΚΥΠΡΑΙΟΥ -ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
1328
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΚΥΡΑΤΖΗ- ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΛΑΔΙΚΑ–ΖΩΗ
β) Ετεροδημότες
Από : ΚΥΡΙΑΖΗ–ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Έως : ΛΑΓΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΟΣ
1329
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΛΑΔΙΚΑΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
Έως : ΛΙΟΝΑΚΗΣ–ΙΩΑΝΝΗΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΛΑΖΟΣ–ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Έως : ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ-ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
1330
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΙΝΔΟΥ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗ-ΘΕΑΝΩ
Έως : ΜΑΛΛΙΑΡΟΥΔΑΚΗΣ–ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΛΙΟΝΤΟΥ–ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
Έως : ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ
1331
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΑΛΛΙΝΑΚΗ-ΕΛΕΝΗ
Έως : ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ–ΣΤΑΜΑΤΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΑΛΤΕΖΟΣ–ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Έως : ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
1332
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΑΡΚΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ
Έως : ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΣ–ΣΤΕΦΑΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ–ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
Έως : ΜΕΤΑΞΙΩΤΗ-ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
1333
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΕΤΖΕΛΟΥ-ΑΝΤΙΟΠΗ
Έως : ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΔΗΣ–ΧΑΡΙΛΑΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΗΛΙΟΥΛΗ–ΕΥΜΟΡΦΙΑ
Έως : ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
1334
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Έως : ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΑ–ΚΥΡΙΑΚΗ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΠΑΒΕΤΣΙΑ–ΕΥΔΟΞΙΑ
Έως : ΜΠΕΛΛΟΥ-ΠΑΤΡΑ
1335
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΠΕΣΙΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Έως : ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ–ΠΑΝΤΕΛΗΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΠΕΣΙΑ–ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Έως : ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
1336
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Έως : ΝΤΑΝΤΟΥΛΗΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΜΩΡΑΙΤΗ–ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Έως : ΝΤΑΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
1337
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΝΤΑΟΥΤΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ–ΝΙΚΟΛΑΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΝΤΕΝΤΕ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Έως : ΠΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
1338
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ- ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Έως : ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ–ΜΑΡΙΕΤΤΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΠΑΛΗΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΑ
Έως : ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΣΗΜΙΝΑ
1339
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Έως : ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ–ΧΡΗΣΤΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΠΑΠΑΔΑΚΗ–ΑΛΙΚΗ
Έως : ΠΑΠΑΘΕΩΔΟΡΟΥ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1340
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
Έως : ΠΑΣΙΑΣ–ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΠΑΠΑΚΑΜΜΕΝΟΣ–ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Έως : ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗ-ΙΟΥΛΙΑ
1341
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΥΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ-ΦΩΤΕΙΝΗ
Έως : ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ–ΝΙΚΟΛΑΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΠΑΣΣΑΔΗΣ– ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Έως : ΠΕΤΡΑΚΗΣ-ΙΩΣΗΦ
1342
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΙΚΟΥΛΑ-ΕΥΘΥΜΙΑ
Έως : ΠΡΙΦΤΗΣ–ΜΥΡΓΙΑΝΝΗΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΠΛΑΚΙΑ–ΑΝΝΑ
Έως : ΠΡΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1343
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΠΡΟΑΚΗΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Έως : ΣΑΒΒΑ–ΧΡΥΣΟΥΛΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΡΑΙΚΟΣ–ΘΩΜΑΣ
Έως : ΡΟΥΣΣΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1344
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΣΑΒΒΑΙΔΗ-ΜΑΡΙΑ
Έως : ΣΙΑΜΤΑΝΗΣ–ΛΟΥΗΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΣΑΚΕΤΗΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Έως : ΣΑΡΡΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
1345
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΣΙΑΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Έως : ΣΟΥΛΗΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΣΙΑΝΗ–ΗΛΙΑΝΑ
Έως : ΣΟΥΚΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1346
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΣΟΥΛΙΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Έως : ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ–ΓΕΩΡΓΙΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ– ΚΥΡΙΑΚΗ
Έως : ΣΤΑΥΡΑΤΗ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ
1347
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ-ΣΟΦΙΑ
Έως : ΤΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ–ΕΡΙΦΥΛΗ
β) Ετεροδημότες
Από : ΣΤΡΑΤΗ–ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Έως : ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΙΑ
1348
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΤΑΝΗ-ΣΟΥΛΤΑΝΑ
Έως : ΤΟΥΝΤΑΣ–ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΤΑΣΟΥΛΗΣ–ΜΙΧΑΗΛ
Έως : ΤΟΤΤΑ-ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
1349
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α)Βασικοί Εκλογείς
Από : ΤΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Έως : ΤΣΕΛΙΟΣ–ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΟΥ–ΑΝΘΟΥΛΑ
Έως : ΤΣΕΛΙΚΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1350
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Έως : ΦΑΚΗ–ΜΑΡΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΤΣΙΑΤΣΙΟΥΛΗ–ΘΕΟΔΩΡΑ
Έως : ΦΑΔΑΚΗ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ
1351
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΦΑΚΙΔΑΡΗ-ΑΙΜΙΛΙΑ
Έως : ΧΑΛΕΒΕΛΑΚΗΣ–ΜΑΤΘΑΙΟΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΦΑΝΤΑΚΗ–ΑΓΛΑΙΑ
Έως : ΧΑΛΕΛΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1352
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ
Έως : ΧΙΩΤΗ–ΦΙΛΙΑ
β) Ετεροδημότες
Από : ΧΑΛΚΙΑ–ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Έως : ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ
1353
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ & ΞΑΝΘΗΣ, 15235, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
α) Βασικοί Εκλογείς
Από : ΧΙΩΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Έως : ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ–ΛΟΥΚΑΣ
β) Ετεροδημότες
Από : ΧΟΥΛΗ–ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Έως : ΨΩΝΗΣ-ΗΛΙΑΣ

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...