Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολεμικής και μεταχουντικής ιστορίας της η χώρα φαίνεται να μην έχει ξεκαθαρίσει βασικά ζητήματα.
Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το πολιτικό προσωπικό διαχρονικά.
Το μυστήριο για μας εδώ σήμερα είναι το γεγονός ότι ένα κόμμα σε ποσοστό της τάξης του 30% διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας και το κόμμα αυτό έχει αριστερή ταυτότητα.
Πολλά  ερωτηματικά εγείρονται με την πολυγλωσσία και την πολυμορφία των στελεχών του κόμματος. Στον καθημερινό δημόσιο λόγο ακούγονται  τρομερά και ανεύθυνα επιχειρήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση την θετική ψήφο που έχουν αποφασίσει να δώσουν οι ψηφοφόροι. 

Το μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται να εμφανίζεται είναι εσωτερικό στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.  Τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματος φαίνεται να μην έχουν την κατάλληλη γνώση κυρίως όμως δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της χώρας.
Θα προσθέσουμε ακόμη την έπαρση που κυριαρχεί στην συμπεριφορά των στελεχών χωρίς να εξαιρείται ακόμη και ο κ. Τσίπρας ύστερα από την αποστροφή του λόγου στην Ρόδο, (για τα ΄΄πηδήματα΄΄) μόλις χθες. Μας ήλθε στην σκέψη μια ανάλογη ρητορεία ενός άλλου στελέχους που τώρα δεν βρίσκεται βέβαια στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και πάλι ε΄χει αναφερθεί στα ΄΄πηδήματα΄΄ μισής Αθήνας!!!
Η  άποψη της κ. Ραχήλ Μακρή θα τυπωθεί νέο χρήμα από την ΤτΕ αποτελεί το αποκορύφωμα της άγνοιας και της ανευθυνότητας. Παρ΄όλο που της ζητήθηκε από το κόμμα να ανασκευάσει και να διορθώσει, που το έκανε αλλά με ακόμη πιο σκοτεινό και ανεύθυνο τρόπο, οι εντυπώσεις παρέμειναν.
Χθες, επίσης, άλλο στέλεχος σε τηλεοπτική εκπομπή φάνηκε να μην γνωρίζει το πρόγραμμα του κόμματός του. Βρέθηκε σε σύγχυση όταν έγινε λόγος για το φορολογικό σύστημα που θα ακολουθήσει με την διακυβέρνηση της χώρας. Αφορολόγητα όρια που μάλλον δεν καταγράφονται πουθενά και που εγείρουν άλλα ζητήματα ικανής οικονομικής βάσης.
Ο λόγος για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της χώρας με την έκδοση εντόκων γραμματίων μάλλον περιπλέκει το ζήτημα και αφήνει σαφώς να εννοήσει κανείς ότι μάλλον με προχειρότητα αντιμετωπίζεται η όλη κατάσταση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Άλλο στέλεχος του κόμματος υποτίμησε επικίνδυνα τους εκπροσώπους των δανειστών λέγοντας ότι δεν τους χρειαζόμαστε, θα τους κεράσουμε κι ένα καφέ και θα τους διώξουμε!!
Άλλο στέλεχος και μάλιστα υπεύθυνο για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος δήλωσε ότι ο συντελεστής φορολόγησης στα εισοδήματα μπορεί να βρεθεί στο 60%, χωρίς να αποσαφηνίσει  τα όρια των εισοδημάτων!!
Ο ισχυρισμός κάποιων που λέει ότι η ουσία είναι να φύγει η τρόϊκα και να αλλάξει η πολιτική δεν φαίνεται να πείθει. Αντίθετα είναι πολιτική του συνθήματος παρά  στόχος διακυβέρνησης της χώρας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Όλα αυτά επιφέρουν σύγχυση στο εκλογικό σώμα και εκεί που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα πολιτική ορμή στο τέλος της εκλογικής αναμέτρησης διατηρεί το ποσοστό του σε χαμηλά επίπεδα. 
Έτσι οι ΄΄δωρεάν'' 50 έδρες που προβλέπει το σύνταγμα έγινε στόχος του κόμματος εκείνου που είχε πολεμήσει ορμητικά στο παρελθόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά τον ίδιο του τον εαυτό, δυστυχώς  Τα ίδια τα στελέχη του απαξιώνουν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και στέλνουν το μήνυμα στο λαό ότι δεν υπάρχει και η αντίστοιχη ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας με τις σημερινές εξελίξεις.
Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, που φάνηκε ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα με άποψη και με μια άλλη πολιτική οικονομικο-ιδεαλιστικο-κοινωνικό πρόγραμμα. Μια αριστερά με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό στο τιμόνι μιας χώρας της Ευρωζώνης θα ήταν η μεγάλη αλλαγή!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...