Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Απέναντι στην απαξίωση στην υποβάθμιση της ανθρώπινης σκέψης, στην εκμετάλλευση των ανθρώπινων αδυναμιών και στην έλλειψη γνώσης και άμεσης πληροφόρησης βρήκαμε το αντίδοτο.

Μια ομάδα σκεπτόμενων φίλων, με καθαρή, υγιή, έντιμη και αισιόδοξη σκέψη αποφάσισαν να ιδρύσουν επισήμως ένα επιστημονικό σύλλογο.

Ο σύλλογος αυτός δεν έχει καμιά σχέση με πολιτικές, με σκοπιμότητες με εκμετάλλευση και με κάθε είδους ομαδοποίηση και οπαδοποίηση των ανθρώπων.

Στόχος του είναι ο προβληματισμός, η παροχή γνώσης, ο ανοιχτός διάλογος, ο επιστημονικός διάλογος, οι κάθε είδους επιστημονικές ανακαλύψεις, η αναβίωση της αρχαίας φιλοσοφικής σκέψης, η καλλιέργεια του πνεύματος, η ανάγνωση της ιστορίας, επιστημονικές μελέτες, ιατρική, μαθηματικά, φυσική, βιολογία, ανθρωπιστικές επιστήμες, κοινωνιολογία, φιλοσοφία, αστρονομία, παιδαγωγικές επιστήμες, πολιτισμός, αρχαιολογία.

Η φιλόδοξη επιθυμία γνωρίζουμε ότι θα βρει πολλούς αποδέκτες. Οι ανάγκες των ανθρώπων δεν είναι μόνο υλικές. Υπάρχει η διάσταση της καλλιέργειας του πνεύματος, της αναζήτησης, της ανακάλυψης της αρχής, της αναγνώρισης της κυριαρχίας της γνώσης μέσα από την επιστήμη.

Είναι καιρός τώρα που καλλιεργείται η σκέψη και η επιθυμία .αυτή σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων.
Ζυμώθηκε κάτι που υπήρχε από πολύ παλιά, αναβίωσε τελευταία με τις εξάρσεις των παθών και της ανισορροπίας, της ασχετοσύνης και της παραπλάνησης, της ανικανότητας και της εκμετάλλευσης. 
Η πίστη των λίγων αυτών ανθρώπων ότι η γνώση αποτελεί το αντίδοτο και την θεραπεία στα πάθη, στην έπαρση και στην αλαζονεία, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες και στην εύκολη κυριαρχία στην σκέψη των ανθρώπων αύξησε την ανάγκη ενός αντίδοτου. 

Οι θεμελιώδεις και αντικειμενικές αρχές που διέπουν την επιστήμη, οι αναλλοίωτες αξίες της ανθρώπινης ζωής, οι αναμφισβήτητες επιστημονικές ανακαλύψεις σε συνδυασμό με την ηθική, την αγνότητα και τις Αριστοτελικές αρχές, ο σεβασμός και η ταπεινότητα έδωσαν το ερέθισμα στην απόφαση της ίδρυσης του συλλόγου. 

Ο σύλλογος δεν θα έχει καμιά απολύτως σχέση με πολιτικές, με κατευθύνσεις, με χειραγώγηση, με εκλογές και κάθε είδους συνήθους ενασχόλησης και δραστηριότητας. 
Μέλη του συλλόγου μπορεί να είναι κάθε πολίτης της χώρας και όχι μόνο, που πιστεύει σ΄αυτές τις αρχές του συλλόγου, δεν θα έχει το στοιχείο της εντοπιότητας και δεν θα έχει στοιχεία ρατσιστικού αποκλεισμού.
Η ιδρυτική ομάδα δεν θα έχει την δια βίου εκπροσώπησης του συλλόγου. Η λειτουργία του συλλόγου θα βασίζεται στις αρχές της απόλυτης δημοκρατίας, της εναλλαγής της εκπροσώπησης με κλήρωση μεταξύ των ισότιμων μελών. Η βάση της λειτουργίας του θα βρίσκεται στις αρχές της Αθηναϊκής δημοκρατίας χωρίς αποκλεισμούς.

Το καταστατικό του συλλόγου είναι έτοιμο. Επισημοποιείται η ύπαρξη του συλλόγου στο επόμενο διάστημα. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από πολλούς και από πολλά σημεία της Ελλάδας. Κι αυτό αποτέλεσε την πρόκληση. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει εκδηλωθεί και από Έλληνες του εξωτερικού στους οποίους απευθύνθηκαν τα ιδρυτικά μέλη.
Η ιδέα διαχύθηκε σε όλα τα σημεία του πλανήτη να προκαλέσει και να διερευνηθεί η πρόθεση και η διάθεση αποδοχής.

Η φιλόδοξη σκέψη έχει την προοπτική της δημιουργίας μιας μεγάλης πύλης εισόδου στην γνώση.

Θα ενημερώσουμε για τις εξελίξεις σύντομα. Θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας ώστε να καταγραφεί κάθε ενδιαφέρον και από τους αναγνώστες αυτής της σελίδας.
Ελπίζουμε ότι το εγχείρημα θα βρει την ανάλογη επιτυχία, φιλόδοξο και μεγάλο μεν  αλλά αισιόδοξο και δημιουργικό και σ΄αυτό στηρίζεται η αισιοδοξία των μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...