Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα χρήματα έχουν πάρει οι συστημικές τράπεζες της χώρας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
Αστρονομικό το ποσό και μάλιστα δεν είναι απόλυτα ακριβές:
Το ποσό ανέρχεται στα 55 έως 65 δις ευρώ!!!!

Και για να το κάνουμε πιο σαφές. 

Το Ελληνικό δημόσιο εκδίδει τίτλους με την εγγύησή του ότι θα πληρωθούν από το κράτος. Εκδίδει τους τίτλους αυτούς αφού δεν υπάρχει χρήμα στα ταμεία. Οι τράπεζες με τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών ως ρευστότητα και από άλλες εισροές χρήματος αγοράζουν τους τίτλους αλλά στην πορεία και σ΄αυτό το κλίμα βρίσκονται χωρίς χρήμα. Έτσι καταφεύγουν στην ΕΚΤ να καταθέσουν τους τίτλους αυτούς και να εισπράξουν ζεστό χρήμα, το οποίο θα διαθέσουν στην λιανική τραπεζική.  Στην ουσία πωλούν την εγγύηση του κράτους ή μεταφέρουν το χρέος αυτό στην ΕΚΤ!!!

Η ρευστότητα αυτή έχει ληφθεί από τις τράπεζες με την εγγύηση κρατικών τίτλων, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Οι τίτλοι αυτοί υποτίθεται ότι φέρουν ικανή εγγύηση του κράτους.

Το ερώτημα είναι αν η χώρα πτωχεύσει επισήμως και αδυνατεί να αποπληρώσει τι θα συμβεί;
Ιδού το βασανιστικό ερώτημα όλων εκείνων που σκέφτονται έξω από κόμματα και δεσμεύσεις. Εκεί είναι το μέλλον μιας χώρας ανυπόληπτης και αδύναμης να διαχειριστεί τον ίδιο της τον εαυτό.
Η  διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων από ένα πολιτικό σύστημα αναξιόπιστο και ανίκανο έχει ουσιαστικά αντίκτυπο στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, που τις περισσότερες φορές καλείται να πληρώσει εκείνος τα σπασμένα άλλων ανεύθυνων και άσχετων.

Γιατί ένας σοβαρός επιχειρηματίας, ένας νέος επιστήμονας, ένας πολλά υποσχόμενος εργαζόμενος ειδικευμένος ή μη να μείνει στην χώρα αυτή; Τι μπορεί να τον κρατήσει; Τίποτα!!! Δυστυχώς!!!!

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι πρωτοφανής!! Η ιστορία μας βρίθει ανάλογων καταστάσεων. 
Τι να πρωτοθυμηθούμε, από το 1824, από το 1886, από το 1915, από το 1930, από το 1955 από, από....
Κι όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως να μην έχουμε αποκτήσει ως να μην έχει συμβεί ποτέ σ΄αυτή την ...έρμη χώρα, που είναι στα χέρια ανίκανου και άχρηστου πολιτικού προσωπικού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...