Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

Το κλίμα στην εγχώρια χρηματαγορά δεν έχει απλά επιδεινωθεί σήμερα αλλά ΄΄τρέχει΄΄ προς την καταστροφή.

Ο γενικός δείκτης του Ελληνικού χρηματιστηρίου βρίσκεται στις 766 μονάδες με ισχυρό όγκο συναλλαγών. Ο τραπεζικός χώρος δέχεται τις μεγαλύτερες απώλειες με μεγάλους όγκους συναλλαγών. 
Η αυξημένη ρητορεία το σαββατοκύριακο που φαίνεται να δυναμώνει οδεύοντας προς τις εκλογές επιδεινώνει το κλίμα και αυξάνει την ανησυχία. Το Grexit κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις στελεχών  πολλών κέντρων διαχείρισης της εξουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν με αρκετή δόση έντασης στις ειδήσεις και στις εκτιμήσεις που φαίνονται να αποτελούν και απειλές σχετικά με την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ευρωζώνη.

Το κλίμα αυτό φέρνει το χρηματιστήριο σε τραγικές απώλειες. Ο γενικός δείκτης από το μέγιστο το τελευταίο διάστημα τις 1360 μονάδες βρίσκεται στις 766 σημειώνοντας απώλειες κοντά στο 50%!!!
Τις ημέρες αυτές χάνονται τεράστια ποσά προκαλώντας πανικό στους επενδυτές εγχώριους και μη.
Πολλά Funds που έχουν επενδύσει στο Ελληνικό χρηματιστήριο ξανασκέφτονται την παραμονή τους στην Ελληνική χρηματαγορά. Ήδη έχουν ρευστοποιήσει  μέρος των θέσεών τους και μάλλον το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν περαιτέρω σε νέες.

Από τους μικροεπενδυτές Έλληνες δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει σημειώσει απώλειες στο χαρτοφυλάκιό του. Ακόμη και τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών έχουν γράψει σημαντικές απώλειες.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται από παντού επιθέσεις, θεσμικές, διαχειριστικές αλλά κυρίως επίθεση στο ενεργητικό τους. Η πιθανότητα να υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω πανικού, Bank Run θα ολοκληρώσει η την επίθεση με άμεσο κίνδυνο στην ισορροπία του συστήματος.

Τελικώς αν η κατάσταση διατηρηθεί έτσι μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή που είναι άγνωστο αν ποτέ ανακάμψει η χρηματαγορά. Η καταστροφή αυτή θα παρασύρει πολλούς θεσμικούς της αγοράς στο....run!!! Λουκέτο δηλαδή σε πολλούς μεγάλους (πρώην) θεσμικούς με αποτέλεσμα την απώλεια νέων θέσεων εργασίας, που δεν είναι και ασήμαντες!!
Είναι πολλές ημέρες ακόμη μέχρι τις εκλογές με το κλίμα εντελώς αρνητικό, καταστροφικό θα λέγαμε ακόμη μια φορά.

Προσοχή, ο πανικός δεν είναι φίλος στις ενέργειές μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...