Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΟΡΘΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινούμενος από στρατηγικής θέσης απηύθυνε πρόσκληση στο ΚΚΕ να στηρίξει την κυβέρνηση έστω και με ψήφο ΄΄ανοχής΄΄  ενώ ταυτόχρονα απέρριψε κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε  άλλο κόμμα.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται επιμόνως στο μαρκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλείται ότι είναι κι αυτοί αριστεροί και σε τελική ανάλυση είναι ΄΄αδελφά΄΄ κόμματα!!

Εμείς ακούγοντας αυτά τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατή αυτή η ρητορεία;

Το ΚΚΕ έχει ως βασικό πυλώνα πολιτικής ιδεολογικά, οικονομικά και κοινωνικά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ (με δισταγμό, ομολογούμε) ισχυρίζεται ότι έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής αριστεράς.

Είναι δυνατόν να συντονιστούν οι δυο πλευρές; 
Ασφαλώς και όχι εξ αυτού κι εμείς λέμε, σωστά αρνείται με επιμονή το ΚΚΕ. Αποτελεί την τρίτη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας άλλωστε.
Αν (σενάριο) αποδεχθεί το ΚΚΕ την πρόταση ΄΄συνεργασίας΄΄ την επόμενη μέρα εξαφανίζεται. Στέκεται  άκαμπτος, λοιπόν, στην δική του πολιτική θέση πέρα από κάθε ερεθιστική και προκλητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ αφού απέρριψε κάθε πρόταση συνεργασίας με άλλο κόμμα στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας πως θα σχηματίσει κυβέρνηση;
Επειδή το βλέπει αυτό κατέληξε να ζητεί από τον λαό ισχυρή στήριξη ώστε να βγει η αυτοδυναμία, επιχειρηματολογώντας ότι έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις ή ακόμη να φανεί ισχυρός απέναντι στους δανειστές της χώρας.
Έτσι φαίνεται να αφήνει παράθυρο ανοιχτό για οποιαδήποτε αλλαγή στην προεκλογική του δέσμευση!!!

Η στρατηγική αυτή θέτει σε αμφισβήτηση την φερεγγυότητα των προτάσεών του σε προεκλογική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...