Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Α-ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!

Κάτι συνέβη περίεργο στην συνεδρίαση του Eurogroup χθες βράδυ αργά.
Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να έχει συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο και το οποίο θα δινόταν και στην δημοσιότητα αλλά κατόπιν ενός τηλεφωνήματος που έκανε κάπου (εκτιμάται προς τον κ. Τσίπρα, που ήταν εκεί κοντά και όχι στην Αθήνα όπως αναφέρθηκε από κάποιους) αναίρεσε την αρχική συμφωνία και τελικά ούτε συμφωνία υπήρξε ούτε και ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης.
Να επισημάνουμε ότι ο κ. Σόϊμπλε είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση έχοντας δεδομένο ότι υπήρξε η συμφωνία.

Δεν γνωρίζει κανείς γιατί επήλθε αυτή η εξέλιξη. 

Πάντως ενώ αρχικά το κλίμα ήταν ψυχρό έως εχθρικό η συνέχεια ήταν καλύτερη όταν ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε την άποψη της Ελλάδας. Θέσεις εξέφρασαν όλοι στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν πίσω από την ανάλυση τι κρύβονταν, ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέδωσε γραπτώς την πρόταση ή τις σκέψεις της χώρας μας (έθιξε τους σύνεδρους) ούτε εμφάνισε κοστολόγιο όπως ανέμεναν στην συνεδρίαση.
Εθισμένοι σε αριθμούς και κοστολόγια βρέθηκαν σε αδιέξοδο και έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις.

Η ΄΄γνωριμία΄΄ των νέων εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης θεωρείτε ότι ήταν μια αρχή του τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.

Προσοχή στην Ελληνική κυβέρνηση. Το όποιο παραστράτημα θα έχει πολύ βαριές επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύστημα και μάλιστα άμεσα. Το επικίνδυνο άμεσο σημείο είναι η ρευστότητα για το οποίο γίνεται ο λόγος αρχικά στο Eurogroup. Έλλειψη ρευστότητας θα φέρει τεράστια αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα εσωτερικά στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...