Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΕΓΙΝΑΝ

Από το ΄΄το ευρώ δεν είναι φετίχ΄΄ και ΄΄θα σκίσουμε τα μνημόνια΄΄ ήρθαμε στην πλήρη αποδοχή των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δανειστές μας.
Και ακόμη:

 -Είμαστε και θα παραμείνουμε στο ευρώ!
-Η Ευρωζώνη είναι το σπίτι μας
-Η Ευρωζώνη χρειάζεται μια ηγεμονική Γερμανία!!!
-Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς!!
-Απαιτείται να υπάρχει μια συμφωνία με τους δανειστές μας όχι κατ΄ανάγκη με την τρόϊκα
-Ομοβροντία δηλώσεων προς όλες τις κατευθύνσεις γραπτών και προφορικών ύστερα από την ατυχή  μη δεοντολογική και έξω από την διπλωματική γλώσσα συνάντηση και press conferance Ντάϊζαλμπλουμ - Βαρουφάκη.
-Από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο το απόγευμα η κυβέρνηση ήταν επί ποδός να αποκαταστήσει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή.
-΄΄Επιστρατεύθηκε΄΄ το Αμερικανικό σύστημα δια στόματος Ομπάμα.
-Φόβος για το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα (σήμερα).

Οι πάντες κάτω από τον φόβο μιας κατάρρευσης του χρηματιστηριακού συστήματος στο ενδεχόμενο να μην έχουν κατανοήσει οι αγορές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης επισπεύδει το πρόγραμμα των συναντήσεών του με τους θεσμικούς μηχανισμούς στην Ευρώπη! Πυκνώνει τις συναντήσεις του και δεν εξαιρεί το CITY OF LONDON!!!!!

Τι δηλώνουν αυτά;
Αβασάνιστα ότι η κυβέρνηση είτε από απειρία σε διαπραγματεύσεις είτε από έπαρση είτε ακόμη και από άγνοια κατάφεραν να συσσωρεύσουν σύννεφα τρόμου αν οι χειριστές του παγκόσμιου χρήματος προέβαιναν σε ρευστοποιήσεις και ασφαλώς ένα Bank Run σήμερα ημέρα Δευτέρα.
Υποχώρηση, συμβιβασμός με άλλα λόγια!!

Ας έχουμε κατά νου ότι τον Ιανουάριο αποσύρθηκαν πάνω από 12 δις ευρώ από το τραπεζικό σύστημα!!!

Έχουμε γράψει πολύ νωρίτερα με ένα τύπο αφηγήματος ότι η κυβέρνηση θα ξεχάσει τους τσαμπουκάδες και ναι μεν θα απαιτεί αλλά από την άλλη θα ΄΄κουρεύει΄΄ τις παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία. 

Παρ΄όλο που ΄΄φωναχτά΄΄ σκεπτόμενοι μιλούν για ένα πρόγραμμα ΄΄ΣΥΡΙΖΑ΄΄ θα μετατραπεί σ΄ένα κουρεμένο πρόγραμμα στα μέτρα της νέας συμφωνίας με τους θεσμικούς πια συνομιλητές.

Πάντως  ό,τι κι αν επιτύχει σίγουρα θα είναι καλύτερο από ένα στενό, ασφυκτικό μνημονιακό πρόγραμμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...